האם תסכים כי Lehto הדגים באמצעות MRI שינויים ב- 62% מהנבדקים מעל גיל 40, כאשר השינויים נדיר שניצפו מתחת לגיל 30?
Boden.et.al,jbjs;1178-1184, 1990 Boden הדגים מה שהוגדר כ"אנומליות עמוד השידרה הצוארי" בחולים אסימפוטמטיים ב 30% מהאוכלוסיה מעל גיל 40, אך רק ב – 13% מהאוכלוסיה מתחת לגיל 40.
ישנה עדות חזקה כי עומס סטאטי גבוהה ותנוחות עבודה קיצוניות גוררות רק כאבים בצואר ובכתפיים ולא גורמת להתפתחות שינויים נווניים או החמרתם בעמוד שדרה צוארי?
האם תסכים כי Vingard & Nachemson, בספרם neck and back pain
בעריכת Nachemson&johnson , בהוצאת Lippincott, Williams& Wilkins,philadelphia 2000, p.97-121, מסכמים ברוח ביקורתית ממצאים דומים:
1.
...
באשר לטענת הנתבע על פיה המומחה לא התייחס לגילו של התובע ולמאמרים אליהם הופנה, אנו סבורים כי יש לדחות את הטענה משעה שבמסגרת שאלות ההבהרה המומחה התייחס לשינויים הניווניים בהתאם לגיל ולממצאים הקיימים בין הבדיקה משנת 1989 ובין הבדיקה משנת 2016 בה נמצא ממצא א- סימטרי חריג שאינו תואם שינוי ניווני שכיח לגיל.
נוסף על כך, משנשאל המומחה האם נכון לקבוע כי אין קשר סיבתי בין תנאי עבודתו של התובע לבין הפגימה הצווארית, גם לא במנגנון החמרה השיב לשאלה בשלילה והבהיר כי :" ממצאים א-סימטרים משמעותיים עולים מפענוח בדיקת MRI 2016, אשר תואמים לניסוח אפשרות ההשפעה של העבודה על ליקוי בצוואר. לפיכך, יש לעדכן תשובה 11 ולקבוע כי לאור האסימטריה המודגמת בהדמייה צוואר עדכנית 2016, הרי שהשפעת העבודה על החמרת הליקוי בצוואר (כפי שמודגם אחרי 26שנה) הינה משמעותית ועולה על 20%".
ניתוח כל אמור לעיל מוביל למסקנה על פיה מדובר בפגיעה הקשורה בקשר ישיר לתנאי עבודת התובע , כתוצאה ממשך השנים הרבות בהן עבד ומהאופן בו עבד, אשר הובילו לא- סימטריה המשמעותית ממנה סובל הוא בצווארו.
סוף דבר
לאור כל המקובץ , אנו קובעים כי דין התביעה להתקבל.