הנכות התפקודית והפגיעה בכושר ההישתכרות
בסעיף 20 לתצהירו מתאר התובע כך את מצבו:
"כיום, לאחר שביצעתי את הטיפולים, אני עדיין סובל מכאבים והגבלות בתנועה. אני סובל מכאבים בשורש כף יד שמאל, מהגבלה בתנועות שורש כף היד, מחולשה וקשיים בהרמת משקלים לאורך זמן והאמה שלי מעוותת, באופן שמפריע לי מאוד".
בחקירתו הנגדית העיד התובע, כי כאשר הוא מתעסק עם משהוא יותר מידי, ידו מתחילה לרעוד (עמוד 6 ש' 20 ).
בעיניין ע"א 130/76 אליהו סעדה נ' משה חמדי, פ"ד לג(1) 589, 598 הפחית בין המשפט את שיעור ריבית ההוון בתביעות הנזיקין מ- 5% ל- 3% תוך ציון העובדה: כי ההפחתה הנה "ללא קשר עם ניכוי הקיצבאות של הביטוח הלאומי".
גם בעיניין ע"א 2099/94 ציון חיימס נ' איילון חברה לביטוח בע"מ, פ"ד נא(1) 529 ציין בית המשפט כי : "הינה-כי-כן, ללא קשר להיוון קיצבאות המוסד לביטוח לאומי ובהסתמך על הריבית השנתית שניתן לקבל על השקעה צמודה המבטיחה ריבית של שלושה אחוזים לשנה לפחות, וללא קשר לעליית שכר ריאלית צפויה, נקבעה ריבית של שלושה אחוזים לשנה כבסיס לחישוב ההוון." (הדגשה לא במקור).
מסיבות אלו הסיק בית המשפט בעיניין ש.ב, כי לא בהכרח קיימת זיקה בין שיעור הריבית בתביעות נזיקין לבין שיעור הריבית בהוון קיצבאות המל"ל, מה גם שהפסיקה כאמור, כיוונה למניעת מצב של "הפרש ניכר" בין שעורי הריבית השונים, ולאו דוקא האחדה מלאה בין שעורי הריבית, כך שאין לומר בהכרח כי אם שיעור ריבית ההוון בהתאם לתקנות המל"ל הנו 2%, כך יש לנהוג גם בשיעור הריבית בתביעות נזיקין.
דר' קובו מסכם את חוות דעתו כי "לא צפויה החמרה או הטבה במצבו של התובע בעתיד".
בנסיבות אלו, בהם לא הוכחו הוצאות משמעותיות מחד בעבר ומאידך בעתיד גם לא צפויים הוצאות משמעותיות, אם כי ייתכנו הוצאות מסויימות בשל הנכות, יש לפסוק פיצוי גלובאלי בגין ראש נזק זה, לעבר ולעתיד, בשיעור של 7,000 ₪.
...
אני סבור כי דרישת התובע מוגזמת, מאידך אין מקום לא לפסוק מאומה כטענת הנתבעת.
ההודעה לצד שלישי נדחית.
הנתבעת תשלם לצ"ג הוצאות משפט ושכ"ט עו"ד בשיעור כולל של 10,000 ₪.