מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

החלקה על הקרח ופיצויי נזיקין

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2017 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

תביעת פיצויים לפי פקודת הנזיקין [נוסח חדש] (להלן: "פקודת הנזיקין") בגין ניזקי גוף שנגרמו לתובעת לאחר שנחבלה בכף ידה באתר החלקה על הקרח שבמתחם הלונה פארק בתל אביב.
...
מכל האמור לעיל עולה כי עדותה של התובעת בדבר קיומו של מפגע היא עדות יחידה של בעל דין לפי סעיף 54 לפקודת הראיות [נוסח חדש], תשל"א - 1971.
מכאן, שדין התביעה להידחות.
סוף דבר התביעה נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום אשדוד נפסק כדקלמן:

ככל שאחליט לקבל את גרסת התובע, ואמצא שיש מקום להטיל אחריות על הנתבעת בשל קיומה של שלולית נוזל על גבי משטח ההחלקה, אזי יהיה מקום לידון במחלוקות בין הצדדים בכל הנוגע לגובה הפצוי הראוי בראשי הנזק השונים.
בת"א (ת"א) 53535/05 צריגדסקי נ' מרכז קנדה מטולה בע"מ (פורסם במאגרים משפטיים 1.10.2009) נקבעה אחריות בנזיקין למפעיל משטח ההחלקה על הקרח, לאור עדותו של מנהל המקום, כי בעת שהחליקה התובעת, היו על משטח ההחלקה נערים אשר החליקו שלא בהתאם להוראות ובמהירות שלא תיאמה את החלקתם של אחרים, ובכך נוצר סיכון שהוא מעבר לסיכון הטבעי ואיננו סביר לפעילות ההחלקה על הקרח.
...
בע"א (ת"א) 2027/00 מרכז הספורט קנדה נ' גם חנה (פורסם במאגרים משפטיים 9.12.2002) נקבע: "יש ממש בטענות המערערות לפיהן אפילו אם היה מקום לייחס למערערת רשלנות כלשהי, אזי אין קשר סיבתי בין רשלנות מעין זו לבין קרות התאונה. כפי שצוין המשיבה נפלה לאחר שעזבה את המעקה בו נתמכה עד לנפילתה. לפי מסקנתה של המומחית מטעם המשיבה, שעליה ביססה הערכאה הדיונית את קביעותיה, היתה ההחלקה של המשיבה, בהיותה החלקה ראשונה, צריכה להיות בצמוד למעקה שמסביב למשטח ההחלקה והיתה חובה להצמיד לה מדריך אישי. בחוות-הדעת יש התייחסות למספר רב של מחליקים וצפיפות במשטח ההחלקה, אך לא בכך היתה נעוצה הסיבה להתרחשות התאונה. על פי הסיכום שבחוות-דעת זו 'היה על האחראי להצמיד לה מדריך אישי, ואילו הוצמד לה מדריך אישי אשר היה מדריך אותה באופן אישי הן לגבי ההחלקה, הן לגבי היציאה מהרחבה והן לגבי אופן הנפילה, היתה התאונה, קרוב לודאי, נמנעת'. דא עקא שאין ספק כי לא ניתן לדרוש מהמערערת להצמיד מדריך אישי לכל מחליק, ואין בכך כל סבירות. למעשה גם השופטת קמא מציינת בפסק-דינה כי אין להצמיד לכל מחליק מדריך (עמ' 4 לפסק-הדין). בצדק מציין המומחה מטעם המערערות, מר בוריס דרבקין, כי גם אם היה מדריך שהיה אוחז בידה של המשיבה לא היה הדבר מונע את נפילתה. בנסיבות אלה המסקנה היא כי לא ניתן היה לייחס למערערת רשלנות שכתוצאה ממנה אירעה התאונה, וזאת אפילו אם היה מקום ליחס לה רשלנות כלשהי. יש גם ממש בטיעון המערערות כי מדובר בנסיבות המקרה בהסתכנות מרצון של אדם הבא להחליק ומקבל עליו את הסכנות הרגילות בספורט זה. יפים לכאן הדברים אליהם מפנים עיקרי הטיעון מטעם המערערות מתוך ע"א 145/80 ועקנין נ' המועצה המקומית בית שמש, פ"ד לז(1) 113:
התובע מסתמך בטענתו זו על סעיף 41 לפקודת הנזיקין הקובע כך: "בתובענה שהוגשה על נזק והוכח בה כי לתובע לא היתה ידיעה או לא היתה לו יכולת לדעת מה היו למעשה הנסיבות שגרמו למקרה אשר הביא לידי הנזק, וכי הנזק נגרם על ידי נכס שלנתבע היתה שליטה מלאה עליו, ונראה לבית המשפט שאירוע המקרה שגרם לנזק מתיישב יותר עם המסקנה שהנתבע לא נקט זהירות סבירה מאשר עם המסקנה שהוא נקט זהירות סבירה – על הנתבע הראיה שלא היתה לגבי המקרה שהביא לידי הנזק התרשלות שיחוב עליה." על התנאים שעל התובע להוכיח, בטרם יועבר נטל הראיה בהתבסס על סעיף 41 לפקודת הנזיקין, עמד בית המשפט העליון בע"א 7002/17 פלוני נ' פלוני (פורסם במאגרים משפטיים 21.5.2018): "סעיף 41 קובע שלושה תנאים מצטברים לשם החלת הכלל. בעניין צלאח נאמר 'כל תנאי בוחן את המקרה מנקודת מבט אחרת: הראשון עוסק בנקודת מבטו של התובע, השני מתמקד בנקודת המבט של הנתבע, והשלישי מפנה לנקודת מבטו של בית המשפט' (שם, בפס' 6). התנאי הראשון דורש את חוסר ידיעתו ואת חוסר יכולתו של התובע לדעת את נסיבות גרימת הנזק (להלן: התנאי הראשון); התנאי השני דורש כי לנתבע תהיה שליטה מלאה על הנכס שגרם לנזק (להלן: התנאי השני); והתנאי השלישי דורש כי האירוע הנזיקי יתיישב עם המסקנה שהנתבע התרשל יותר מאשר עם המסקנה שנקט זהירות סבירה, כלומר שמסקנת ההתרשלות היא המסקנה המתבקשת לאור העובדות הידועות (להלן: התנאי השלישי). בפסיקה בישראל ובמדינות הים, הכלל של 'הדבר מעיד על עצמו' הוחל בסיטואציות כמו התמוטטות מבנים וקריסת מתקנים, נפילת מעליות, התרסקויות מטוסים, ובעידן המודרני – מקרים מסוימים של רשלנות רפואית (שני – חזקות רשלנות, בעמ' 78).
סוף דבר התביעה נדחית.
התובע ישלם לנתבעת שכ"ט עו"ד והוצאות משפט בסכום כולל של 15,000 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

סעיף 41 לפקודת הנזיקין עוסק במקרים בהם "הדבר מעיד על עצמו". להתקיימותו, על התובע להוכיח שלושה: כי לא הייתה לו ידיעה ויכולת לדעת מהן הנסיבות שהביאו לארוע בו ניזוק; כי הנזק נגרם על ידי נכס שבשליטתן המלאה של הנתבעות; וכי ארוע המקרה מתיישב עם המסקנה שהנתבעות התרשלו יותר מאשר עם המסקנה שנקטו אמצעי זהירות.
עם זאת, משלא הוכח שדובר בתוצאת רשלנות של הנתבעות להבדיל ממימוש הסיכון האינהרנטי שבהחלקה על הקרח, אין לחייב את הנתבעות בפצוי התובע בגין נזקיו.
...
לכן, אין בעצם העובדות שאינן במחלוקת - כי התובע נפל במהלך החלקה על המשטח – כדי להתיישב באופן מובהק עם מסקנה בדבר קיומו של בור במשטח או התרשלות אחרת של הנתבעות.
להבדיל מטענת התובע בסיכומיו (פסקאות 10-11) אין מדובר בעדות מפי השמועה שאינה קבילה, כי אם באימוץ תוכן שנרשם בידי העד בזמן אמת והוא קביל בבחינת "הקפאת הזכירה שבעבר". יסודותיה של דוקטרינה זו מתקיימים, מששוכנעתי שמר קוזלוב לא זכר בזמן עדותו את פרטי האירוע אך דבק ברישום שביצע בדו"ח האירוע, ומשהדו"ח הוגש ותכנו משקף את ההחלטה לערכו (ע"פ 869/91 שניר נ' מדינת ישראל (4.11.84), ע"א (חי') 14919-09-17 פדר נ' פלום (25.3.19)).
לכן, התביעה נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

סבורני שבמקום כמו משטח הגלישה בו אנשים מרוכזים בנסיון להצליח להחליק מבלי ליפול לא תמיד ניתן לראות את השלט והדבר הנכון הוא להסביר באופן אישי לכל גולש את תנאי הבטיחות במקום ובמיוחד למחליקה צעירה שאינה מנוסה בהחלקה בכלל ובהחלקה על הקרח בפרט.
האשם התורם מהוה הגנה למזיק לא מפני עצם האחריות בנזיקין גופה, אלא מפני החובה לפצות את הניזוק על מלוא ניזקו.
...
לאחר עיון בטענות הצדדים, סבורני שיש מקום לפיצוי גלובלי עבור ראש נזק זה בסכום של 18,000 ₪.
אני סבור שבגין ראש נזק זה, שיעור הנכות וטיבה, יש לפסוק פיצוי בסך 36,000 ₪.
סוף דבר התביעה מתקבלת והנתבעת תשלם לתובעת את הסכומים דלעיל בצירוף הוצאות משפט וכן שכ"ט עו"ד בשיעור 17.55% מהסך הנ"ל. המזכירות תמציא פס"ד זה בדואר רשום לצדדים ניתן היום, ט"ז שבט תשפ"ג, 07 פברואר 2023, בהעדר הצדדים.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

התובעת טוענת לנכות תפקודית של 15% ומבקשת לפסוק לה פיצויים לפי ראשי הנזק הבאים: הפסדי שכר לעבר – 114,886 ₪; הפסדי שכר לעתיד – 515,480 ₪; הפסדי פנסיה וזכויות – 78,795 ₪; הוצאות רפואיות לעבר ולעתיד – 35,000 ₪; עזרת צד ג' לעבר – 97,875 ₪; עזרת צד ג' לעתיד – 80,000 ₪; כאב וסבל – 100,000 ₪; סך הכול: 1,022,036 ₪.
בסע' 35 לפקודת הנזיקין [נוסח חדש] נקבע, בין היתר, כי התרשלות מתקיימת במקום בו אדם "במשלח יד פלוני לא השתמש במיומנות, או לא נקט מידת זהירות, שאדם סביר ונבון וכשיר לפעול באותו משלח יד היה משתמש או נוקט באותן נסיבות – הרי זו התרשלות". משהוכח להנחת דעתי שאין זה מקובל במשטחי החלקה על הקרח שמיועדים לקהל הרחב לספק מגני ברכיים ומרפקים, הרי שאי אספקת מגני ברכיים על ידי הנתבעת אינה בגדר התרשלות מצדה.
...
סוף דבר במהלך פעילות של החלקה על הקרח במשטח החלקה שמיועד לכך, נפלה התובעת ונגרם לה שבר פריקה של הפיקה בברך שמאל.
סוף דבר, התביעה נדחית.
בהינתן הפער שבין נסיבות התאונה בפועל לנסיבות המתוארות בכתב התביעה, ובהעדר כל אחריות מצד הנתבעת לנזקי התובעת, תשלם התובעת לנתבעת הוצאות משפט בסך 7,500 ₪ ושכר טרחת עורך דין בסך 15,000 ₪.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו