מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

החלטת רשם סימני המסחר: דוגמה

בהליך ערעור שונה - אזרחי (עש"א) שהוגש בשנת 2020 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

האמור בהחלטה בעיניין המועדונים אינו אלא דוגמא.
לאחר עיון, לא מצאתי לנכון לאפשר את הגשת ראייה נוספת זו. המערער מפנה לבג"צ 476/82 אורלוגד בע"מ נ' רשם הפטנטים המדגמים וסימני המסחר, פ"ד לט(2) 148 (15.5.1985) (עניין אורלוגד) וטוען לסמכות רחבה של ערכאת העירעור במקרה של דיון בעירעור על החלטת רשם סימני המסחר.
...
] גם אם השימוש בשיקול הדעת הוא גמיש ונרחב יותר, אין בכך כדי להוביל למסקנה כי בכל עת יש לאפשר הגשת כל ראיה נוספת בשלב הערעור.
אין מדובר במקרה של הליך בין מתחרים, כאשר עת מתקבלת עמדתו של צד אחד, נדחית עמדתו של הצד האחר באופן שהוא לעתים בלתי הפיך.
סוף דבר, הערעור נדחה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

כך לדוגמא פסק כב' השופט חשין בע"א 5792/99 תיקשורת וחינוך דתי- יהודי מישפחה (1977) בע"מ – עתון "מישפחה" נ' אס.בי.סי. פירסום שיווק וקידום מכירות בע"מ – עתון "מישפחה טובה" (פורסם; 23.5.2001) (להלן: "עניין עתון מישפחה"): "בראש ובראשונה שומה עליו על תובע להוכיח כי רכש מוניטין בטובין או בשירותים שהוא מציע לציבור, לאמור: כי הציבור מזהה את הטובין או את השירותים שבהם מדובר עם עסקו של התובע-הנפגע (לנוחות הדיון נדבר להלן אך בטובין, ודברים שנאמר יחולו, בשינויים המחויבים, על שירותים אף-הם). פירוש הדברים הוא, שעל התובע להוכיח כי נתקיים בטובין אופי מבחין מיתר הטובין של העוסקים בענף. באין הבחנה בין טובין של התובע לבין טובין של זולתו, לא ניתן לומר כי קם לו מוניטין ייחודי כנדרש. נזכור כי על דרך העוולה של גניבת עין יכול תובע שירכוש מונופולין בטובין מסוימים; מונופולין, על דרך הכלל, אינו אהוד, ובצדק כך; חונק הוא תחרות חופשית, מסגיר הוא את הציבור בידיו של בעל-המונופולין, ומכאן התביעה הבלתי מיתפשרת כי התובע – הנפגע, לטענתו – יוכיח תחילה שהציבור מזהה את הטובין שבהם מדובר (על דרך של שם, של כינוי של סימן) דוקא עם הטובין שלו. לא יעמוד בנטל זה – לא תקום עילה של גניבת עין. ובלשונו של המלומד א' ח' זליגסון בספרו דיני סימני מסחר ודינים הקרובים להם [37], בעמ' 118:
במועד הגשת כתב התביעה המתוקן, לא החזיקה התובעת בסימן מסחר רשום, ובין הצדדים התנהלו הליכים בעיניין זה בפני רשם הפטנטים, העיצובים וסימני המסחר (להלן: "רשם סימני המסחר" או "הרשם") ביום 5.11.2020, ולאחר שהסתיים שלב שמיעת הראיות בתיק זה, אושרה בקשתה של התובעת לרישום סימן המסחר, תוך הבהרה של רשם סימני המסחר בהחלטתו, כי אין ברשום הסימן כדי להקנות לתובעת בלעדיות בשימוש "פילו" ו- "אש" בנפרד, אלא אך בסימן עצמו.
...
לגופו של ההליך, ומעבר לאותן תחושות אישיות, באתי לכלל מסקנה על פיה למעט בסוגיות הפרטניות אשר נמנו לעיל, לא היה במעשי ומחדלי הנתבעים, או מי מהם כדי לגרום להטעיה, לא כל שכן מכוונת של לקוחות וספקים.
רבים הם המקרים בהם נדרש בית המשפט לאזן בין אינטרסים נוגדים, ותוך מתן הדעת למכלול המסקנות העובדתיות והמשפטיות, ועל בסיס מסקנה על פיה אין האמת העובדתית, או הדין מצויים בשלמותם במגרשו של מי מבעלי הדין.
בהינתן כל אלו אני מורה בזאת כדלהלן : 306.1 הסעד הארעי אשר ניתן על ידי כב' השופט גרוסקופף, יוותר על כנו במובן זה שנאסר על הנתבעים כולם, יחד ולחוד, לעשות שימוש במילים "פילו" ו- "אש" בצמידות, בעברית או באנגלית, במסגרת שמה של הנתבעת 3, בלוגו שלה ובכלל מסמכיה פרסומיה ומוצרי השיווק שלה, כמו גם במסגרת תאגיד אחר.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום באר שבע נפסק כדקלמן:

יתרה מכך, בפועל ההלכה הפסוקה עושה שימוש לא אחת בהחלטות דומות של רשם סימני המסחר, גם לשם היקש ממקרים דומים (ע"א 8778/04 מחלבות יוטבתה בע"מ נ' תנובה מרכז שיתופי לשיווק תוצרת חקלאית (30.04.2007)‏, פסקה מ' ופסקה לא' לפסה"ד ; ור' גם: ע"א 3559/02 מועדון מנויי טוטו זהב בע"מ נ' המועצה להסדר ההימורים בספורט, פ"ד נט (1) 873 (2004), פסקה 8 לפסה"ד ; ע"א 5066/10 שלמה א. אנג'ל בע"מ נ' י. את א. ברמן בע"מ (30.05.2013), פסקה 47 לפסה"ד).
שמות אלה יזכו להגנה רחבה, שכן רמת ההגנה עולה ככל שמתקרבים לקטגוריה של שם "שרירותי", ומתרחקים מהקטגוריה של שם "גנרי". בהתאם לאבחנה זו, המשיכה הפסיקה לבחון לגבי שמות עסקים, לאיזה מקבוצת השמות הללו הם משתייכים, ולהלן כמה דוגמאות לכאן ולכאן: מקרים בהם נשללה ההגנה בעיניין מישפחה שאוזכר לעיל, מדובר היה בעתון בשם "מישפחה" שיועד לציבור החרדי, ובירחון בשם "מישפחה טובה" שיועד לאותו ציבור.
...
כאמור לעיל, מדובר במסמך קביל, שניתן לעשות בו שימוש בדרך של היקש, כבכל פסיקה אחרת, גם אם בסופו של דבר הבקשה נדחתה מסיבות אחרות, וגם אם מדובר בעסק של נדל"ן ולא של תיירות.
בנסיבות אלה, יתקשה המשפט להגן על השם "יעדים". סיכומו של דבר נוכח כל האמור לעיל, למרות שהוכח קיומו של מוניטין כלשהוא ושל אפשרות הטעייה, בנסיבות העניין, כאשר מדובר במקרה גבול ובמילה שגורה בתחום התיירות, ולנוכח עוצמת המוניטין ותום הלב של הנתבעים – נראה כי אין מנוס מדחיית התביעה.
התובעת תשלם הוצאות הנתבעים באופן מינורי בהתחשב בכך שלא נשמעו ראיות, בסך של 18,000 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

סימן מסחר מוכר היטב מוגדר בסעיף 1 לפקודה כך: "'סימן מסחר מוכר היטב' - סימן המוכר היטב בישראל כסימן שבבעלות אדם שהוא אזרח מדינה חברה, תושב קבוע בה או שיש לו בה מיפעל עסקי תעשייתי פעיל, ואפילו הסימן אינו סימן מסחר רשום בישראל או אין משתמשים בו בישראל; לענין קביעתו של סימן מסחר כסימן מוכר היטב בישראל יילקחו בחשבון, בין השאר, המידה שבה הסימן מוכר בחוגי הציבור הנוגע לענין, והמידה שבה הוא מוכר כתוצאה ממאמצי השיווק;" כפי שציינתי בהחלטה בסעד הזמני, הפסיקה גיבשה מס' מבחני עזר לבחינת קיומו של סימן מסחר מוכר היטב (ר' לדוגמא ע"א 9191/03 V&S Vin Spirt Aktiebolag נ' אבסולוט שוז בע"מ, פ"ד נח(6) 869 (2004) (להלן: "פרשת אבסולוט"); החלטת רשם סימני המסחר בהתנגדות לרישום סימן מסחר מס' 93261, Pentax נ' Asahi Kogaku Kogyo Kabushiki Kaisha (4.9.2003)), וביניהם: מידת ההכרה של הסימן; הקף השמוש ומשך השמוש, הקפי מכירות ועומק החדירה לשוק; הקף ומשך פירסום הסימן; המידה בה, נעשה שימוש, פירסום, רישום ואכיפה בסימן המוכר; מידה גבוהה של רכישת אופי מבחין תסייע בהוכחת מוניטין יותר מאשר אופי מבחין אנהרנטי; מידת הייחודיות (אקסקלוסיביות) של הסימן ואופי ומידת השמוש של הסימן או סימן דומה על ידי צדדים שלישיים, כאשר שימוש על ידי מספר גורמים בסימן עשוי להצביע על כך שהמוניטין אינו צמוד אף לא לאחד מהם; אופי הסחורות או השירותים וצנורות השיווק: והדרגה שבה המוניטין של הסימן מסמל איכות של הסחורות.
...
לאור כל האמור, נראה שיש בשימוש הנתבעת 1 בתבנית הייחודית משום הפרה של סימן מסחר מוכר היטב של התובעת.
ההתחייבות העצמית והערבויות שנתנה התובעת לטובת הסעד הזמני יושבו לה. סוף דבר לאור כל האמור, התביעה מתקבלת לעניין אחריות הנתבעת 1.
לאור משכו של ההליך, אך בשים לב להיעדר פירוט הוצאות התובעת והעובדה כי ההוצאות שנפסקו לטובתה בהחלטה לסעד הזמני נוגעים לתוצרים ששימשו אותה גם בהליך גופו, הנני מחייב את הנתבעת 1 בהוצאות התובעת בגין שלב זה של ההליך בסך של 35,000 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2024 בשלום אשדוד נפסק כדקלמן:

כך, הוטעם בפסיקה כי: "מעיקרון חופש החוזים נובע כי אין מניעה לכך שביטולו של חוזה יתרחש בעקבות הסכמה אליה מגיעים צדדים, בין במפורש ובין במשתמע, בדבר סיום יחסיהם החוזיים, כאשר במקרה מעיין זה – בשונה לדוגמא, ממקרה בו בוטל החוזה בעקבות הפרתו או בשל פגמים בכריתתו - ביטול החוזה מהוה פעולה משפטית הדדית ומוסכמת" (ה"פ (מחוזי-מר') 19158-11-16‏ קירת חברה קבלנית לבניה בע"מ נ' יואבי (פורסם בנבו, 5.7.2014)).
אכן ככלל, בקביעת הקף ההגנה לה ראוי סימן בלתי רשום, יש ליתן משקל לכך שהמילה "לוי" היא שם מישפחה בעל מקור תנכי מוכר ואוניברסלי, כך שראוי ששם זה יישאר פתוח למסחר לאור תכליתו של סעיף 11(11) לפקודה, העוסק בכשירות רישום סימנים שמשמעותם הרגילה שם מישפחה (וראו בהקשר זה: רע"א 7836/09 ג.ו.פ. שמש השקעות בע"מ נ' נעמה מנשה (פורסם בנבו, 13.12.2009); החלטת רשם סימני המסחר 267843 בי.בי.בי מסעדות בע"מ נ' Brandavid Oy (פורסם בנבו, 14.1.2020)).
...
לפיכך, התביעה שכנגד בגין רכיב זה נדחית.
משכך, התביעה שכנגד לפיצוי בגין עגמת נפש נדחית.
סוף דבר תביעתו של גדי נגד ענת נדחית, למעט בעילת לשון הרע, בגינה תשלם ענת לגדי סך של 7,000 ₪.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו