על פי ההגדרה מצא בית המשפט כי שימושים שאינם חקלאיים מותרים רק בהתאם להחלטת מועצת מינהל מקרקעי ישראל, לרבות החלטה מס' 1101 של מועצת מקרקעי ישראל "שימוש לתעסוקה לא חקלאית בחלקת המגורים של הנחלה" (27.3.07).
...
באותו עניין נקבע:
"לעניין האישום השני סבורני כי ההבחנה שעשה בית המשפט המחוזי, בין גידול סוסים כשימוש חקלאי לבין עסק של רכיבה עליהם שאיננו כזה, היא נכונה. זאת ועוד, עסק של רכיבה על סוסים וניהול של חוות רכיבה אינם שימושים מותרים בקרקע חקלאית שכן 'אינם דרושים במישרין לייצור חקלאי, לעיבוד חקלאי של האדמה או לגידול בעלי חיים' כהגדרת סעיף 7(ב) לחוק התכנון והבניה, תשכ"ה-1965".
ברע"פ 9585/09 ועע"ם 6724/10 הוועדה המקומית לתכנון ולבניה שקמים נ' ראש המועצה האזורית שפיר (3.9.12) נדונה השאלה אם אתר לטיפול בבוצה, שמפעילה חברת בר עידן יצור ופיתוח בע"מ הוא שימוש שעומד בסתירה לסעיף 15 לתכנית החלה, הקובע את השימושים המותרים במקרקעין חקלאיים ושם סקר בית המשפט את הפסיקה בסוגיה וכך קבע:
"סעיף 7(ב) לחוק התכנון והבניה מגדיר את התיבה "מטרה לא-חקלאית" כ"בניה או שימוש בקרקע שאינם דרושים במישרין לייצור חקלאי, לעיבוד חקלאי של האדמה או לגידול בעלי חיים".
נוכח מקבץ הפסיקה האמור, אנו סבורים כי פעילות עסקית מסחרית כזו שמנהלת המערערת, קרי ניהול מרכז המבקרים הכרוך בתשלום, שחוויית הביקור בו כוללת הקרנת סרט, יצירת נרות, התחפשות ומשחקי תפקידים, אינה יכולה להיחשב שימוש חקלאי.
סוף דבר
אשר על כן, וחרף הערכתנו לפועלה של המערערת, אנו דוחים את הערעור.