המחלוקת בין הצדדים נוגעת אך ורק שאלה האם הערכת השמאי מהוה מחיר מינימלי למכירת הדירה, והאם בקביעת המחיר המינימלי צריך להביא בחשבון הפחתה בשווי הדירה בשל רצון הורי הנתבעות (שהם סבא וסבתא של התובעים), שהדירה תישאר בבעלות בן מישפחה.
הנתבעת גם הצהירה שהיא אינה מיתנגדת למכירה בהליך של היתמחרות פנימית, על בסיס שומה.
מייד לאחר קבלת החלטת המינוי, ביקשו התובעים ליתן לשמאי הנחיה לפיו עליו לשום את ערכה של הדירה גם בשים לב למגבלת העבירות שנקבעה בצוואות ההורים.
" (ע"א 190/73 ראובן חזקיהו, ו-7 אח' נ' יעקב שרף, פ''ד כח(2) 440 (1974))
על כן, פירוק שתוף בדרך של היתמחרות פנימית ייעשה רק תוך דאגה לזכויות המיעוט, אשר מטבע הדברים בדרך כלל יהיה זה שמוכר את חלקו, ולפיכך, אישור המכירה לא יינתן, אלא אם היא על פי שווי השוק של המקרקעין לפחות:
"המכירה הפומבית נועדה להבטיח למיעוט מחיר הוגן עבור חלקו, כאשר עניינו נשמר על ידי שיקול הדעת המסור לראש ההוצאה לפועל לאשר את המכירה או שלא לאשרה, כך שאם המחיר המוצע הוא נמוך ממחיר השומה, יש להניח שהוא יימנע מלאשר את המכירה. הלכה היא, ש"הדרך הרגילה" לפירוק השותפות בנכסים שאינם ניתנים לחלוקה היא מכירה פומבית, "וכי הדרך האחרת (בין היתר מכירה תחרותית בין שותפים), היא דרך יוצאת מן הכלל. וכי על מי שמבקש שבית המשפט יסטה מן הכלל, חובת ההוכחה, שבנסיבות הענין, הדרך השניה היא גם יעילה וצודקת" (ראו: ע"א 190/73 ראובן חזקיהו, ואח' נ' יעקב שרף, פ"ד כח (2) 44); כך, שנקיטתה מצריכה שיקולים מיוחדים, כמו למשל נכס ששוויו נמוך, ולכן "לא משתלם" לשאת בהוצאות המכירה הפומבית.
עם זאת, אינני סבורה שהסכמה זו מבטאת "מפגש רצונות", משום שהתובעים, שמבקשים לקנות, ביקשו הליך של היתמחרות פנימית בפחות משווי שוק, בעוד שהנתבעת, שמבקשת למכור, ביקשה היתמחרות פנימית, כאשר המחיר המינימלי הוא הערכת השמאי.
...
על כן, אני סבורה שחלה אי הבנה בנוגע לקיומה של הסכמה, אין החלטה חלוטה המחייבת קיומה של התמחרות כאמור, והצדדים אינם מנועים או מושתקים מלהעלות היום השגות עליה.
יתר על כן, אני סבורה שאף אם היתה מגבלת עבירות על הדירה, הדין עם הנתבעת בטענתה שלא ניתן לכפות עליה, בשם אותה מגבלת עבירות, למכור את חלקה בדירה בפחות מכפי שוויה.
לסיכום
במהלך שני הדיונים שהתקיימו בפני הביעו הצדדים את הסכמתם לביצוע הליך של התמחרות פנימית.