מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

החלטה בבקשות למימוש נכסי חייב בפשיטת רגל

בהליך פשיטת רגל (פש"ר) שהוגש בשנת 2020 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

בית המשפט המחוזי מרכז-לוד פש"ר 36210-09-17 בנק דיסקונט לישראל בעמ נ' יגל ואח' לפני כבוד השופטת יסכה רוטנברג בעיניין: פקודת פשיטת הרגל [נוסח חדש], התש"ם-1980 המבקשים: 1. יוסף צבי יגל (החייב) 2. נאוה יגל המשיבים: 1. כונס הנכסים הרישמי תל אביב 2. ישראל שפלר (נאמן) 3. עומר קלנר (נאמן) 4.קרגו פייננס בע"מ (נושה) החלטה
בנסיבות אלו טענות קרגו נטענות בחוסר תום לב מוחלט, תוך הטעה ותוך שימוש בזכות חוזית שלא בתום לב. נאוה מצטרפת לכל טענות החייב, ומדגישה שהסכם הפשרה שגובש במסגרת ההליך בבית משפט השלום בתל אביב כלל הסכמות לא רק לעניין גובה התשלום שעליה לשלם לקרגו, אלא גם הסכמות לגבי אופן ביצוע התשלום, כשאחת האפשרויות היא תשלום באמצעות מימוש הנכס בפסגת זאב על ידי הנאמנים בהליך פשיטת הרגל, וכן את חובת קרגו לשתף פעולה עם הנאמנים.
...
איני מקבלת את הטענות כי נוצרה זיקה בין הסכם הפשרה להליך פשיטת הרגל, ומכוח זאת קנה בית משפט זה סמכות.
הטענה כי בית משפט זה קנה סמכות מאחר ומדובר בסוגיות הקשורות בפעילותם של הנאמנים במסגרת הליך פשיטת הרגל, אינה מקובלת עלי.
לא אוכל לסיים החלטתי בלי להביע תקווה, כי אף עתה יימצאו הצדדים דרך לגבש הסכמות לתועלת כל. הבקשה נדחית, ובנסיבות העניין אין צו להוצאות.

בהליך פשיטת רגל (פש"ר) שהוגש בשנת 2019 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

עמדה זו של כבוד השופט מאור שנויה במחלוקת בשלב זה, וטרם הוכרעה על ידי ביהמ"ש העליון, ויש לציין, למשל, את עניין פשר (חי') 28040-05-15 אבנת ליאור נ' הכונס הרישמי מחוז חיפה [פורסם במאגרים, 25.12.17], שם קובע כבוד השופט מנדלבאום "כי גם במקרה שבו פונה החייב מיוזמתו להליך פשיטת רגל ובמסגרתו הוא מקנה לנאמן את נכסיו ובכלל זה את זכויותיו בבית המגורים שבו הוא שותף עם בת זוגו, והנאמן פועל למימוש הזכויות בדרך של הגשת בקשה לפירוק השתוף במקרקעין, יחולו הוראות סעיף 33 לחוק הגנת הדייר, ותחול הילכת "כובשי", ובהתאם דירת החייב ובת זוגו תמכר על ידי הנאמן כדירה "תפוסה". סעיף 86א לפקודה אל מוף סעיף 33 לחוק הגנת הדייר; כאמור, הכלל בעניינינו קבוע בסעיף 86א לפקודה שכותרתו: "הגנת בית המגורים", וממנו עולה כי דירת מגורים, בשונה מנכסי מקרקעין אחרים של החייב, היא נכס שזוכה למעמד מיוחד, ובימ"ש רשאי לאסור על מכירתה, כל עוד הוכח להנחת דעתו של ביהמ"ש, כי לפושט הרגל ולבני משפחתו הגרים עמו, "מקום מגורים סביר". אולם, סעיף 86א(ג) מסייג את הסמכות הרחבה המוענקת לבית המשפט בסעיף זה, בקבעו כי הוראות הסעיף לא יחולו על מקרקעין שדיני חוק הגנת הדייר חלים עליהם.
"אם לאחרונה היזדמן לי לומר על דירת מגורים של חייב אחר, שאינה אלא דירה צנועה ב-פש"ר 2216/04 יוסי ביטון נ' כונס הנכסים הרישמי [פורסם במאגרים] (ניתן ביום 17.8.10), ומובן שבמקרה דומה לו, יישקלו השיקולים המתאימים לעניין, לא יהיה נכון מבחינת תועלת כלכלית (אך לא רק בשלה בלבד) להורות על מכירת הדירה תוך הסדרת הדיור החלוף, אזי שמגורים בדירת גג יוקרתית והתנהלות התא-המשפחתי כולו, כאילו לא מיתנהל הליך של חידלות פרעון, מעוררות אי-נוחות מסוימת, שלא לומר קשיים, שייתכן ויהיה על בית המשפט לבחון אותם לעיצומם בעת הנכונה – אולם כאמור, אין אלה דברים שבשולי ההחלטה". כבעניין חליוא, גם בעניינינו ההליך דנן הנו הליך שהחל לבקשת החייב למתן צו כנוס לנכסיו ולהכרזה עליו כפושט רגל ולהקניית נכסיו לנאמן כתוצאה מכך.
...
מעבר לעיוות שמציג כבוד הרשם במאמרו מאיר העיניים הנ"ל, אני סבורה יותר מכך, כי העיוות קיים רק כל עוד נותיר את הפרשנות מרחיקת הלכת, לפיה כל דירה באשר היא זוכה להגנה בין אם מדובר בדירה צנועה בת שלושה חדרים ובין אם מדובר בארמון פאר במיקום היקר ביותר במדינת ישראל.
מעבר לשוויו הרב של בית מגורי החייב, אני סבורה כי הוא אינו עולה בקנה אחד עם צרכי החייב ורעייתו ואת מצבם הכלכלי.
משקבעתי כי היות והמדובר בחייב שנכנס להליך הפש"ר מרצון ולו זכויות בעלות בבית מגורים שהינו נכס יוקרה ושוויו מעל ל-7 מליון ₪ (על הצד הנמוך) אני קובעת כי לא חלה בעניינו ובעניין רעייתו הגנת סעיף 33 לחוק הגנת הדייר ואת שוויו של הנכס יש לאמוד כפנוי.

בהליך פשיטת רגל (פש"ר) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

בית המשפט המחוזי מרכז-לוד פש"ר 58329-06-18 בנק לאומי לישראל בע"מ נ' לבייב ואח' לפני כבוד השופטת יסכה רוטנברג בעיניין: פקודת פשיטת הרגל [נוסח חדש], התש"ם-1980 ובעניין: שלום לבייב ת.ז. 03575654 המבקש: עו"ד ערן קאופמן (הנאמן) המשיבים: 1.שלום לבייב (החייב) 2.כונס נכסים רישמי תל אביב 3.לב לבייב ע"י ב"כ עוה"ד עמיס פינס ו/או עו"ד עומר זלצברג 4. אורלי לבייב ע"י ב"כ עו"ד אביתר קנולר החלטה
ובנסיבות שבפנינו, מצאתי כי מחד, אין בהערה כדי למנוע את מימוש הנכס לשם תשלום חובות החייב בהליך פשיטת הרגל, ומאידך, אין במימוש כדי לאיין את תוקפה של ההערה ביחסים שבין האב לחייב ולמשיבה.
...
מהשיקולים שפורטו, הגעתי למסקנה כי בנסיבות שבפני, הערת האזהרה לטובת האב אינה מונעת את מימוש הנכס על ידי הנאמן.
נוכח מסקנה זו, לא מצאתי להידרש לכלל הטענות שעלו בעניין תיקון כתב ההתחייבות, ומשמעות השינוי שנעשה מסעיף 128 לחוק המקרקעין לסעיף 126 לחוק.
מכל האמור, אני מקבלת את בקשת הנאמן, ומורה על מימוש הנכס.

בהליך פשיטת רגל (פש"ר) שהוגש בשנת 2019 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בית המשפט המחוזי בתל אביב - יפו פש"ר 44746-03-15 בנק לאומי לישראל בעמ ואח' נ' גרינפלד ואח' בקשה 91 לפני כב' הנשיא איתן אורנשטיין בעיניין: פקודת פשיטת הרגל [נוסח חדש], התש"ם – 1980 ובעניין: גרינפלד יוסף ע"י ב"כ עו"ד עמית פינס ממשרד פישר בכר חן וול אוריון ושות' החייב ובעניין: עופר שפירא – עו"ד בעצמו ובאמצעות עו"ד דנה הילל אברהם המנהל המיוחד ובעניין: אשיתיט – ניהול השקעות בע"מ אלן איצקוביץ ע"י משרד עו"ד שם טוב ושות' הנושה ובעניין: כונס הנכסים הרישמי הכנ"ר החלטה
לטענת הנאמן, השיעבוד נוצר שלא במהלך העסקים הרגיל ולא בתנאי שיעבוד רגילים, וכל מטרתו לשבש ולהקשות על מימוש נכסי החייב בתרחיש של פשיטת רגל, תרחיש שכידוע היתממש.
...
מקובלת עלי פרשנות זו של הנאמן את הסדר הנושים.
לא מצאתי פגם בשיקול דעתו של הנאמן לעניין זה, מסקנה אשר אף מתחזקת בהינתן העובדה שהנאמן מלווה את ההליך דנן עוד מראשיתו, כמנהל המיוחד לפשיטת הרגל, המכיר את התיק דנן לפני ולפנים.
אין ליתן לכך יד, והמשיב אף לא נתן כל טעם להיעתר לבקשה זו. שנית, המשיב טוען כי אם תביעת החוב תידחה, אז תקום לו "הזכות לערער על החלטה זו בפני בית המשפט הנכבד, ולהגיש טענותיו וראיותיו בהתאם להוראות הדין". טענה זו לא ברורה, שכן חזקה עליו שכבר הגיש את מלוא טענותיו וראיותיו במסגרת כתב התשובה שהגישה אשיתיט ביום 30.6.19 במסגרת בקשה 85, ומכל מקום תעמוד לו הזכות לערער על הכרעת החוב, בהתאם לדין, גם אם יידחה מועד מתן הכרעת החוב.
סוף דבר בקשת הנאמן מתקבלת, באופן זה שהוא רשאי לדחות את המועד למתן הכרעת החוב של המשיב עד ל-180 ימים ממועד ההכרעה בבקשה 85, כאמור בסעיף 4.5 להסדר הנושים.

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2023 בעליון נפסק כדקלמן:

יוער כי בית משפט קמא (כב' השופט ח' ברנר) ציין בהחלטה מיום 23.5.2010 כי העובדה שהחברה פורקה זה מכבר, ובכל זאת מנהלת נכסי מקרקעין בישראל, מעוררת "תמיהה של ממש". תחילה הוחזקו מניות החברה על-ידי ארבעה אחים ממשפחת קרמנשהצ'י (החייב; אירג' – אביו המנוח של המבקש (להלן: המנוח); האח נורמן (להלן: נורמן) אשר כפי שיתואר ביקש בשלב מסוים לרכוש את המניות; וד"ר השמטולה).
כחלק מהליכי פשיטת הרגל ביקש המשיב 1, הוא הנאמן שמונה לנכסי החייב (להלן: הנאמן), לממש את מניותיו של החייב בחברה.
...
על כל האמור יש להוסיף כי האינטרס הנטען של המבקש לרכוש את המניות אינו מצדיק כשלעצמו את המסקנה לפיה יש לנקוט בהליך התמחרות נוסף.
ההחלטות מיום 14.2.2023 – משנקבע כי דין ההחלטה מיום 8.2.2023 להידחות לגופה, אין עוד טעם לדון בהחלטה בבקשה לעיון מחדש שהוגשה על החלטה זו. באשר להחלטה להשלמת הליך המימוש – משנדחו יתר ההחלטות ברי כי גם דינה של החלטה זו, שהיא פועל יוצא של יתר ההחלטות ונובעת מהן – להידחות.
סוף דבר; בקשת רשות הערעור נדחית.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו