מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

החלטה בבקשה לעיקול ללא דיון

בהליך תיק אזרחי דיון מהיר (תאד"מ) שהוגש בשנת 2022 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

· ביום 29.6.2022 ניתנה החלטה בעיניין בקשת ביטול העיקולים בלבד (הכוונה, ללא דיון בבקשה המשנית של הנתבע להטלת חסיון על מסמכים בנקאיים).
...
לאור כך אני סבור כי שיעור הערובה שקבעתי בהחלטה זו הוא סביר ומידתי.
לסיכום בקשת הסף- נדחית.
בנוסף, התובעת תשלם לנתבע את הוצאות הליך זה בסך 1,500 ₪.

בהליך ערעור על החלטת רשם (ע"ר) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בהחלטה הדוחה את הבקשה להוספת נתבעים, קבעה כב' הרשמת כי הבקשה מתייחסת לאירועים שהתרחשו לאחר הטלת העיקול הזמני אשר אינם קשורים לליבת המחלוקת בין הצדדים העוסקת בשאלת קיומו של החוזה לבצוע עבודות בניה שנכרת בין הצדדים והוסיפה כי פרטי מבנה המשיבה, זהות חברת האם "יורואפ בע"מ" והקמת המשיבה כ"חברת פרויקט" היו ידועות למערערת.
והשלישי, אין לקבל את העירעור גם במישור הרעיוני-מהותי שכן משמעות קבלת גישת המערערת היא הקפאת נכסים החל מהרגע שבו הוגשה בקשת העיקול, מבלי שהדיון בה החל.
...
על אף שאיני רואה צורך להתערב במסקנה זו של כב' הרשמת, סבורה אני כי יש לקבל את הערעור ולהורות על צירוף חברת יורואפ בע"מ כנתבעת נוספת.
לאור האמור לעיל דין הערעור להתקבל והמערערת תהיה רשאית לצרף את חברת יורואפ בע"מ כנתבעת נוספת בתביעה שכנגד.
המשיבים ישלמו הוצאות בסך 10,000 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

אני סבורה כי הסבירות לאפשרות תיקון התביעה הייתה גבוהה נוכח העובדה שהתובע כאמור ציין זאת במספר הזדמנויות שונות וכי במהלך הדיון בבקשה לעיקול לא נותר מקום לספק כי סכום המכירה הנו גבוה מ-2.6 מיליון ₪ שהוא גובה התביעה כיום.
לטעמי, יש ממש בשימוש בסעיף זה בעניינינו, שאם לא כן, אנו מצויים במצב ביניים בו התובע נאלץ להמתין עד למתן החלטה בבקשה לתיקון כתב תביעה, שעה שכבר ניתן עיקול בגין התביעה המקורית כלומר נקבע כי ישנו חשש להברחה והכבדה על קיום פסק דין ומאזן הנוחות נוטה לטובת התובע, אך סכום העיקול נמוך משמעותית מגובה התיקון המבוקש, כך שבשעה שממתין התובע להחלטה בבקשה לתיקון כתב תביעה, עשויים הנתבעים להבריח את הנכס.
...
טענה זו אינה ברורה לי ואין בידי לקבלה שכן הנתבעים לא הסבירו כיצד בדיוק יחמוק התובע מתשלום האגרה בגין סכום התביעה המתוקן ככל ויאושר, ומדוע לא ישלמה.
סוף דבר; במכלול השיקולים – בין היתר, העובדה כי ישנם מספר צדדים מעורבים, כאשר כל אחד מהם טוען שאינו יודע או מכיר או מעורב בפרטים הרלוונטיים וכל אחד מהם מטיל את האחריות על האחר באופן בו לא ניתן לקבל מענה לשאלות העולות; נכס שנמכר כאשר הצד המוכר לא מספק פרטים אודות המכירה (ראו הימנעותו של העד מר ינילביץ להשיב על שאלת גובה התמורה – עמ' 20 ש' 8-9); העברת מניות בחברות שלגביהן נטען על ידי צד אחד כי יש לראות בה ככיסוי החוב בעוד נציג החברות הנוכחי טוען כי הוא "מחזיק מניות עם ערך שלילי" (עמ' 18 ש' 23-24); סיכויי הבקשה לתיקון כתב תביעה להתקבל – אני סבורה כי מאזן הנוחות נוטה באופן מובהק לטובת התובע, ועל כן יש להיעתר לבקשה לרחבת צו העיקול על הסכום הנקוב בבקשה לתיקון כתב התביעה.
מהטעמים המפורטים לעיל אני נעתרת לבקשה להגדלת סכום העיקול הזמני אצל המחזיקים עד לסך של 17,146,670 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2024 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

לאור העובדה כי לטענת התובעת מדובר היה בבקשת עיקול, לא היתקיים דיון בבקשה גופה ובתום הדיון ניתנה החלטתי שזו לשונה: "לאור העובדה שהבקשה הוכתרה כבקשה לסעד זמני נערכתי לדיון בבקשה זו. בפתח הדיון הודיע ב"כ התובעת כי למעשה מדובר בבקשה לעיקול זמני וכי התובעת סברה כי הדיון שעתיד להתקיים היום הנו דיון בבקשה לעיקול וזאת בין היתר לאור החלטתי מיום 5.9.23 לפיה ציינתי כי מדובר בבקשה שמתאימה להידון כבקשת עיקול והצעתי לתובעת בנסיבות אלה לשקול האם עומדת היא על בקשתה.
התובעת טוענת כי אמנם ציינתי כי לאור העובדה שלא אכריע בבקשה לסעד הזמני (משהובהר כי מדובר בבקשת עיקול שתדון בפני רשם) אני מבקשת שלא להביע עמדה בנוגע לבקשה ולסכויי ההליך, אך לטענת התובעת כך בסעיף 15 לבקשה: "מבחינת הצדדים עצמם" עמדתי בשאלת נפקות הסכם הביטול היתה "ברורה וחד משמעית". התובעת הופתעה לגלות שהתיק העקרי נותב לשמיעה בפני שכן הנוהג הוא שבקשה לסעד זמני לא נדונה בפני המותב הדן בתיק העקרי.
...
לאור העובדה כי לטענת התובעת מדובר היה בבקשת עיקול, לא התקיים דיון בבקשה גופה ובתום הדיון ניתנה החלטתי שזו לשונה: "לאור העובדה שהבקשה הוכתרה כבקשה לסעד זמני נערכתי לדיון בבקשה זו. בפתח הדיון הודיע ב"כ התובעת כי למעשה מדובר בבקשה לעיקול זמני וכי התובעת סברה כי הדיון שעתיד להתקיים היום הינו דיון בבקשה לעיקול וזאת בין היתר לאור החלטתי מיום 5.9.23 לפיה ציינתי כי מדובר בבקשה שמתאימה להידון כבקשת עיקול והצעתי לתובעת בנסיבות אלה לשקול האם עומדת היא על בקשתה.
החלטתי מיום 5.9.2023 היא החלטה מקדמית שניתנה לאחר עיון בטענות הבקשה לסעד זמני ובמיוחד נוכח האמירה כי מדובר למעשה בבקשה לעיקול.
ספק בעיני באם התנהלות התובעת אינה עולה לכדי שיהוי, יחד עם זאת, לאור כל האמור לעיל, לא מצאתי צורך לקבוע מסמרות בעניין זה. בהינתן מהותה של הבקשה לא מצאתי לעשות צו להוצאות.

בהליך ערעור על החלטת רשם (ע"ר) שהוגש בשנת 2024 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

העירעור המערערים (הנתבעים) מציינים כי לאחר שהגיש המשיב (התובע) בקשה לתיקון כתב תביעה ובקשה להגדלת העיקול (ולצירוף מחזיקים), הורה בית המשפט קמא למשיב להפנות למקור החוקי עליו הוא נסמך בבקשו עיקול לגבי סכום שאינו חלק מהתביעה (ומדוע לא תדון הבקשה לעיקול לאחר שתוכרע הבקשה לתיקון כתב התביעה); לאחר האמור הפנה המשיב לתקנה 95(ג) אך במקום לבקש ארכה להגשת כתב תביעה, עתר למתן סעד עד 7 ימים לאחר מתן ההחלטה בבקשה לתיקון כתב תביעה; המערערים היתנגדו לבקשתו זו ופרטו את עמדתם בעיניין תקנה 95(ג); ולאחר זאת ניתנה ההחלטה מושא העירעור.
...
בהחלטה תואר כי לטענת התובע (המשיב דכאן) עילתו של הסעד הזמני עוגנה בהחלטה מיום 22.8.2023 ובהסכמת הצדדים ביום 20.9.2023; כי לאחר הדיון התברר שהנכס נמכר ב-40 מיליון ₪, כך שעילת התביעה וההצדקה לסעד הזמני שהוטל על הסך של 2.6 מיליון ₪ נכון ורלוונטי לסכום התביעה שתיקונו מבוקש; כי בהחלטה ביחס לסעד הזמני קבע בית המשפט שיש הצדקה להטלת העיקול על מלוא סכום התביעה הנגזר מאותה עילה ובית המשפט כבול לכך וברי כי קיים חשש ממשי לביצוע פסק הדין ביחס לכל עילת התביעה; כי לא ניתן להגיש תביעה נפרדת על יתרת סכום התביעה משום שמדובר בסעד שנובע מאותה עילה; כי העיקול נדרש כעת אף לנוכח מצב החירום אשר עשוי להביא לכך שמשך תקופה ארוכה לא תידון ותוכרע הבקשה לתיקון סכום התביעה ובמהלכה עשויים הנתבעים להבריח את הנכס; כי בתקנה 363(א) לתקנות הישנות נדרשו "טעמים מיוחדים שיירשמו" להארכת מועד להגשת תביעה לאחר מתן סעד זמני, ודרישה זו נעדרת בתקנות דהיום לנוכח ההבנה שיש לתת לבית המשפט שיקול דעת רחב וגמישות; וכי בענייננו קיימים יש להיעתר לבקשה להארכת מועד.
מקובלת עלי עמדת כב' הרשמת כי נתונה לבית המשפט סמכות לדון בבקשה לסעד זמני במקרה כמו זה העומד על הפרק, קרי: בהתייחס לכתב תביעה מתוקן שטרם אושרה הגשתו (כאשר מדובר בהליך שכבר תלוי ועומד).
שמירת זכויות זו אינה מובילה למסקנה אחרת.
הערעור מתקבל בחלקו, במובן זה שהדיון ישוב למותב קמא, על מנת להחיל את הכללים הרלוונטיים לצו עיקול הניתן לפני הגשת תביעה (והוא יכול לקצוב מועד להגשת בקשת ביטול לפי שיקול דעתו).
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו