מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

החייאת חברה שנמחקה ממרשמי רשם החברות

בהליך המרצת פתיחה (ה"פ) שהוגש בשנת 2013 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

זוהי בקשה להחייאת של חברת "טוניק ודנצינגר נאמנות בע"מ" (להלן: "החברה"), ולביטול המחיקה ממרשם רשם החברות (להלן: "המשיב") בהתאם לסעיף 369 לפקודת החברות [נוסח חדש], תשמ"ג-1983.
צודק המשיב בתגובתו כי הגשת הבקשה עומדת בנגוד לפרוצדורה המשפטית לפיה חברה מחוקה איננה בעלת אישיות משפטית, על כן איננה כשירה לזכויות וחובות וודאי שלא יכולה להיות צד להליך משפטי.
...
אשר לחוב האגרות, מצאתי כי בנסיבות העניין אין מקום להיעתר לבקשה ולפטור את החברה מתשלום מלוא חוב האגרות.
סוף דבר, בנסיבות העניין החברה ניתן להחיות את החברה כמבוקש, אולם זאת ובכפוף לתשלום מלוא האגרות, כאמור בדרישת רשם החברות.

בהליך המרצת פתיחה (ה"פ) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בסעיף 14 הודגש, "כי עם ביטול המחיקה והחייאת החברה, היא תסווג במרשמי רשם החברות בסטטוס "פעילה", וכל עוד היא לא פורקה היא תהא חברה לכל דבר ועניין, לרבות חובות דיווח ותשלום אגרות שנתיות לרשם החברות".
...
לאחר שעיינתי בבקשה ובתגובה לה, אני מקבלת עמדת המשיב לפיה הגם שתשלום האגרות לא היווה תנאי להחייאת החברה, לא הוסכם ולא היה בכך כדי להעניק פטור גורף מחובותיה.
בנסיבות אלו, מקובלת עלי עמדת המשיב, כפי שנטענה בתגובתו לבקשה להחייאת החברה, כי המבקש אינו זכאי לפטור המוענק מכח התקנות.
מכל המקובץ לעיל, בעת שקיבלתי עמדת המשיב לפיה אין אנו נמצאים בשלב בו ניתן לבקש פטור מתשלום אגרות מכוח סעיף 5א לתקנות, בעת שהחברה הוחייתה ונמצאת בסטטוס "פעילה" ובהתאם להלכה ולדין בעניין פטור מאגרות בהחייאת חברה, לשם פעולה שאינה "חייבת לבצע על פי דין", כפי שפורט להלן, הבקשה לפטור נדחית וכן הבקשה להורות על עיכוב הליכי גביה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

עוד, ביקש המשיב להדגיש כי עם ביטול המחיקה והחייאת החברה, היא תסווג במרשמי רשם החברות בסטטוס "פעילה" ותהא חברה לכל דבר ועניין לרבות חובות דיווח ותשלום אגרות שנתיות לרשם החברות ובילבד שלאחר סיום הפעולה שלשמה התבקשה החייאתה יינקטו הליכי פירוק, ויומצאו למשיב המסמכים המפורטים בדין.
...
נטען כי טענת המבקש כי לא היה מודע למצבה המשפטי של החברה ואי ידיעת העובדה שהחברה צברה חובות אגרה מידי שנה דינה להידחות על הסף.
בנסיבות אלו, מקובלת עלי עמדת המשיב כי המבקש אינו זכאי לפטור המוענק מכח הסעיף.
ברי, כי טענתו של המבקש כי המדובר בהחברה שלא הייתה פעילה ולפיכך לא שם לב ולא ידע כי עליו לשאת בתשלומים שוטפים בגינה, דינה להידחות על הסף, שהרי גם אילו נשארה החברה בסטאטוס "פעילה" היה עליו לשלם האגרה השנתית ולהגיש דוחות.
הבקשה לפטור מתשלום אגרה נדחית.

בהליך המרצת פתיחה (ה"פ) שהוגש בשנת 2020 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

תובענה להחייאת חברה מחוקה והחזרת שמה למרשם רשם החברות, זאת על מנת להשלים פעילות מכירת נכס מקרקעין הרשום על שמה של החברה לצד ג', מכירה שנעשתה עוד בשנת 1963.
זהו שירות הניתן על ידי רשם החברות, בין באופן ישיר ובין באופן עקיף והמתחייב בתשלום האגרות הקבועות בחוק (וכעובדה – נידרשת היתערבות רשם החברות וניהול רישומיו גם ביחס לענייניה של המבקשת דנן שהיא כאמור חברה מחוקה המבקשת לבטל את מחיקתה ומקבלת בדרך זו תמורה, אף אם עקיפה, מהרשם).
...
במצב דברים מיוחד זה זה סבורני שמדובר בפעולה מוסרית מצדם של המבקשים, המתחייבת מכח דין, שאינה רווחית לכשעצמה ומחויבת כפי שהוסבר לעיל מתוך מציאות הדברים שנוצרה, ושאין בה כדי להיטיב את מצבה של החברה ובעלי מניותיה.
על כן נראה לי שבמצב הדברים המיוחד שלפני, יש יסוד לסבור שהחייאת החברה עונה על דרישות סעיף הפטור מתשלום האגרה, ולפחות באופן חלקי, זאת אף ואולי בעיקר מתוך שיקולי צדק כלפי צד ג', ומתוך ההבנה כי זולת פעולה זו, אין בדעת בעלי המניות לבצע כל פעולה נוספת שהיא מעבר לפירוקה וחיסולה.
המסקנה אליה הגעתי, אין בה כדי לפגוע במדיניות המשפטית הרצויה להמנע ממצב של אי שוויון והפלייתן לרעה של חברות שפעלו באופן תקין ושילמו אגרות לאורך השנים בעוד שחברות מחוקות תוכלנה לבטל את המחיקה ולהמשיך בפעילות כאילו לא נמחקו מעולם ומבלי שישולמו חובותיהן, בבחינת יצא חוטא נשכר.

בהליך המרצת פתיחה (ה"פ) שהוגש בשנת 2019 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

תובענה להחייאת המבקשת - חברה מחוקה והחזרת שמה למרשם רשם החברות, זאת על מנת לבצע פעילות בנכסי מקרקעין הרשומים על שמה ואשר נרכשו על ידה קודם מחיקתה.
...
לאור האמור ומשאין לרשם החברות דרך להתגונן מפני טענת התיישנות מסוג זה, הרי שהיא אינה יכולה להיות מועלית על ידי בעלי המניות האחראים בפועל לשיהוי, ואין לאפשר להם ליהנות מפרי השיהוי, שלו כאמור הם האחראים.
המסקנה אליה הגעתי, תואמת לדעתי אף את המדיניות המשפטית הרצויה להמנע ממצב של אי שוויון והפלייתן לרעה של חברות שפעלו באופן תקין ושילמו אגרות לאורך השנים בעוד שחברות מחוקות תוכלנה לבטל את המחיקה ולהמשיך בפעילות כאילו לא נמחקו מעולם ומבלי שישולמו חובותיהן, תוך ההחלטה בעניין זה תהיה נתונה לשיקול דעת בעלי מניותיהן והאינטרסים שלהם, בבחינת חוטא נשכר.
יש במסקנה האמורה כדי למנוע אף מניפולציות אפשריות של בעלי מניות לקביעת מועד החייאת חברה בהתאם לעיתוי האינטרס הכלכלי העומד ביסוד בקשתם.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו