מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

החזרת עובד שהתפטר לעבודה: תנאים וזכויות

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2021 באזורי לעבודה נצרת נפסק כדקלמן:

בתגובה לאמור השיבה התובעת במכתב 26.11.2018 כי היא מסרבת להבדק על ידי רופא תעסוקתי, כאשר יש לשים לב שהתובעת לא טענה במסגרת מכתבה זה כי יש פגיעה בתנאי העסקתה ולא הביעה רצון לסיים את העסקתה ותחת זאת ציינה מפורשות כי: "אסיים את חופש המחלה לקראת סוף חודש זה ואתכונן בהתאם לעבודה בשורות מרשתך". יש לשים לב גם לכך שאישורי המחלה שמסרה התובעת הם אישורים פקטביים, כאשר נודע למנהלי הנתבעת כי התובעת טיילה בכפרה ומחוצה לו בתקופה בה טענה כי היא חולה, מה גם שהרופא שנתן לתובעת את אישורי המחלה הוא קרוב משפחתה וממילא הדעת נותנת כי אין זה הגיוני שהתובעת תהיה חולה במשך חודשים ארוכים עקב ויכוח עם עובד אחר.
וראו לעניין זה דברי בית הדין הארצי ב-ע"ע (ארצי) 60018-12-14 יורדאו אסמרא - שאען אחזקות בע"מ (פורסם בנבו, 29.09.2016) - "ראשית נציין, בקשר לתנאי הראשון אותו חייב העובד המתפטר להוכיח, בדבר קיומה של "הרעה מוחשית בתנאי העסקה" או "נסיבות אחרות שביחסי עבודה לגבי אותו העובד שבהן אין לידרוש ממנו כי ימשיך בעבודתו", כי בתנאי זה מנויים לאמיתו של דבר שני מצבים שאינם זהים, שבשניהם תקום לעובד זכאות לפצויי פיטורים.
...
דיון והכרעה מאחר וקבענו כי תלושי השכר כללו חלוקה מלאכותית של שכר הבסיס הנחזית כתשלום מלוא זכויותיה הסוציאליות של התובעת ומאחר וחלוקה זו מטעה ומקשה על מימוש זכויות התובעת, מצאנו לנכון לחייב את הנתבעת לשלם לתובעת פיצוי בסכום של 5,000 ₪ מכוח חוק הגנת השכר.
סוף דבר- משקיבלנו את התביעה בחלקה, הרינו מחייבים את הנתבעת לשלם לתובעת את הסכומים הבאים: סכום של 4,703 ₪ בגין תוספת ותק.
ונבהיר, כי בנסיבות הענין לא שוכנענו כי יש מקום לפסוק פיצויי הלנה בגין הלנת פיצויי פיטורים והפרשי שכר (תוספת ותק) שכן הנתבעת קיבלה את תלושי השכר במשך למעלה מעשור תוך שהיא שקטה על שמריה - די בכל בכדי לדחות את תביעתה להלנה ולהסתפק בפסיקת הפרשי ריבית והצמדה בלבד.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה ירושלים נפסק כדקלמן:

האם נסיבות התפטרותו של אדלר מזכות בפיצויי פיטורים? האם זכאי אדלר לפצוי בגין עגמת נפש והעסקה פוגענית? לעניין התביעה שכנגד: האם הפר אדלר חובות המוטלות עליו לפי דיני העבודה בקשר לאופן התפטרותו? בכלל זה, האם התפטר ללא מתן הודעה מוקדמת? האם אדלר סרב שלא כדין למסור לעמותה מידע השייך לה, והאם נכונה טענת העמותה כי אדלר ביים מחלה בתקופת ההודעה המוקדמת? בהתאם לכך, האם נגרמו לעמותה נזקים עקב כך ומה שיעורם? האם זכאית העמותה להחזר דמי המחלה שהיא שילמה לאדלר? האם יש מקום לתביעת העמותה להשבת סכומים ששולמו לאדלר כ"אחזקת רכב"? הודעה לעובד אדלר טען בכתב התביעה שלא נימסרה לו הודעה בכתב על תנאי עבודה לפי דרישות חוק הודעה לעובד (תנאי עבודה והליכי מיון וקבלה לעבודה), תשס"ב-2002.
...
השאלות הטעונות הכרעה להלן השאלות הטעונות הכרעה בהליך: האם נמסרה לאדלר הודעה בכתב על תנאי עבודה? בהתאם לכך, האם יש לקבל את תביעת אדלר להפרשי שכר? לעניין זה - האם נכונה טענת אדלר כי שכרו המוסכם היה בסך 15,000 ₪ נטו, וכי פירוט רכיבי גמול העבודה שבתלושי השכר, שאינם מתיישבים עם סיכום זה, ובעיקר – התשלום בגין אחזקת רכב – הינו פיקטיבי ומבטא מניפולציה שביצעה העמותה בתלושי השכר? או שמא כטענת העמותה תלושי השכר של התובע מבטאים את הסכמת הצדדים ופירוט הרכיבים שבהם, לרבות רכיב אחזקת הרכב, הם אמיתיים? בהתאם לכך – האם אדלר זכאי לדמי נסיעות? האם יש לקבל את תביעת אדלר לפיצוי לדוגמה לפי סעיף 26א לחוק הגנת השכר? האם עמדה לאדלר יתרה בלתי מנוצלת של ימי חופשה בגינה הוא זכאי לפדיון חופשה? זכאות אדלר לדמי הבראה.
לצורך זה, די בעדותם של שטורך (סעיף 74 לתצהירו שלא נסתר), וידוואב (סעיפים 38-46 לתצהירו) ואין בכך שהעמותה לא העידה את אנשי "טרוט" – "אבי" ו"ירון", ששיחות עמהם הוקלטו וצורפו לתצהירי העמותה (ומובהר שדבריהם אינם משמשים ראיה), כדי לגרוע ממסקנה זו. בית הדין אינו רואה לקבל את תביעות העמותה לפיצויים בגין אבדן שעות עבודה של עובדי העמותה בסך כולל של 115,159 ₪, בהיעדר הוכחה.
סוף דבר התביעה מתקבלת חלקית.
התביעה שכנגד מתקבלת חלקית.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה ירושלים נפסק כדקלמן:

הנתבעת הגישה כתב הגנה בו כפרה בזכאות התובע לסעדים שתבע וטענה שהתובע התפטר מעבודתו בנתבעת ביום 24.6.2020 מבלי שנתן לנתבעת הודעה מוקדמת.
המחלוקות מכתבי הטענות עולה כי הצדדים חלוקים בשאלות הבאות: האם נימסרה לתובע הודעה בכתב על תנאי עבודה? זכאות התובע להפרשי שכר והפרשות וסציאליות.
בית הדין ביקש מהתובע הסבר לכך בדיון המוקדם והתובע השיב "שאני רוצה לעבוד אני לא יכול לעבוד לבד, אני צריך שיעזרו לי". אף שלא הובאו ראיות או טענות ספציפיות לעניין זה על ידי התובע, מעדותו של מנהל הנתבעת, מר שור, בחקירתו הנגדית, עולה כי הנתבעת הייתה מודעת למוגבלות מסוימת, שלא הוגדרה, ושבעטיה מר שור פעל כפי שפעל בעיניין רצונו של התובע לסיים את עבודתו.
...
התובע היה זה שלא רצה לשוב לעבודתו לאחר שהנתבעת הודיעה לו שעליו לחזור לעבודה עקב סיום החל"ת. מסקנה זו עולה מכלל התנהגותו של התובע – אי התייצבות חוזרת לנקודות מפגש שנקבעו לצורך איסופו לעבודה והעלאת הסברים חוזרים כמו "לא התעוררתי". בית הדין לא שוכנע שהדרישה מהתובע לחזור לעבודה הייתה כרוכה בהרעת תנאים כלשהי.
אשר על כן דין תביעות התובע להפרשי פיצויי פיטורים, לדמי הודעה מוקדמת ולפיצוי בגין פיטורים של כדין – להידחות.
סוף דבר התביעה נדחית התובע ישלם לנתבעת הוצאות ושכר טרחת עו"ד בסך 4,000 ₪.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

[5: ע"ע (ארצי) 26706-05-11 חיים שבתאי נ' טכנובר בע"מ (10.6.2013) ] בהתייחס לתנאים אלה נקבע כדלקמן: "ראשית נציין, בקשר לתנאי הראשון אותו חייב העובד המתפטר להוכיח, בדבר קיומה של "הרעה מוחשית בתנאי העסקה" או "נסיבות אחרות שביחסי עבודה לגבי אותו העובד שבהן אין לידרוש ממנו כי ימשיך בעבודתו", כי בתנאי זה מנויים לאמיתו של דבר שני מצבים שאינם זהים, שבשניהם תקום לעובד זכאות לפצויי פיטורים.
התובע העמיד את הנתבעת על כוונתו להתפטר עובר להתפטרותו במכתב ששלח לנתבעת מיום 12.9.2021 שכותרתו "התפטרות כדין מפוטר" (נספח ה' לכתב התביעה), במסגרתו ציין:"לא שולמו לי קרן פנסיה וקרן פיצויים, וזאת תקופה ארוכה ביותר". הנתבעת מצידה לא פעלה לתקן את הטעון תיקון והשיבה (נספח ז' לתצהיר הנתבעת): "במועד יציאתך מהארץ מגיעים לך כספי הפנסיה והפיצויים (חלק מעביד)...במועד בו תגיש למשרדי החברה כרטיס יציאה מהארץ כולל ויזה יימסר לך יתרת התשלום המגיע לך..." עוד צוין כי "במידה וברצונך להמשיך לעבוד בחברה ניתן לבצע שינוי חלוקת השתלומים המגיעים לך במועד העזיבה את הארץ, יינתן לך הלוואה נוספת בסך של 20,000 ₪ ובעוד חודשיים יינתן לך הלוואה נוספת של 20,000 ₪. במעוד יציאה מהארץ יקוזז לך ההלוואה שניתנה לך במצטבר" בנסיבות בהן לא בוצעו הפקדות לפקדון חרף פנייתו של התובע, באופן המהוה הפרה של זכויותיו לאורך תקופת העסקתו, אין לידרוש מהתובע להמשיך בעבודתו וקמה לו הזכות להתפטר בדין מפוטר.
...
התובע הודיע בסיכומיו על דחיית התביעה כנגד הנתבע 2 ועל כן לא נדרשתי למחלוקת זו. סוף דבר הנתבעת תשלם לתובע תוך 30 יום מיום המצאת פסק הדין את הסכומים הבאים, בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק מיום הגשת התביעה ועד ליום התשלום המלא בפועל: בגין הפרשות לקרן השתלמות- סך של 11,927 ₪.
לחילופין, ככל שיש קושי מעשי לעשות כן הנתבעת תשלם סכום זה ישירות לתובע.
בנוסף, בשים לב לכך שמרבית התביעה נדחתה תשלם הנתבעת לתובע השתתפות בהוצאות משפט ושכ"ט עו"ד בסכום כולל של 5,000 ₪.

בהליך דיון מהיר (ד"מ) שהוגש בשנת 2024 באזורי לעבודה באר שבע נפסק כדקלמן:

הוראות סעיף 5(ב)(1) לחוק קובעות: "מצא בית הדין לעבודה כי המעסיק לא מסר לעובדו ביודעין, הודעה לעובד על תנאי העבודה בעניינים שבסעיף 2, בנגוד להוראות סעיף 1... רשאי הוא לפסוק לעובד פיצויים שאינם תלויים בנזק (להלן - פיצויים לדוגמה)" משאין חולק שהנתבעת לא מסרה בידי התובע הודעה על תנאי עבודתו (עמ' 31 ש' 18-22 לתמליל) זכאי התובע לפצוי בסך של 2,000 ₪.
התובע טען כי לנוכח האמור ולאחר שהלין במספר הזדמנויות והתריע כי לא יוכל להמשיך לעבוד ככל שהיחס כלפיו ותנאי העסקה לא יכובדו, נאלץ להתפטר בדין מפוטר ובנסיבות אלה על הנתבעת להשלים את פצויי הפיטורים במלואם בסך של 2,255.76 ₪ וכן לשלמם בצרוף פצויי הלנת פצויי פיטורים.
בגין כך טוען התובע, כי הוא זכאי להשלמה הפרשות לקרן הפנסיה ברכיב התגמולים בסך של 3,893.89 ₪ וברכיב הפיצויים לסך של 3,594.83 ₪ וכן להשבת כספים שנוכו משכרו ולא הועברו לקופת הגמל בסך של 1,965.17 ₪.
...
הוראות סעיף 5(ב)(1) לחוק קובעות: "מצא בית הדין לעבודה כי המעסיק לא מסר לעובדו ביודעין, הודעה לעובד על תנאי העבודה בעניינים שבסעיף 2, בניגוד להוראות סעיף 1... רשאי הוא לפסוק לעובד פיצויים שאינם תלויים בנזק (להלן - פיצויים לדוגמה)" משאין חולק שהנתבעת לא מסרה בידי התובע הודעה על תנאי עבודתו (עמ' 31 ש' 18-22 לתמליל) זכאי התובע לפיצוי בסך של 2,000 ₪.
בכתב ההגנה ביקשה הנתבעת לקזז חלף הודעה מוקדמת ואולם במסגרת סיכומיה לא חזרה הנתבעת על טענתה זו. יתר על כן, מתכתובת הווטסאפ עולה, כי מר אלדר קראדי ויתר על עבודת התובע בתקופת ההודעה המוקדמת ועל כן אין יסוד לטענת הקיזוז והיא נדחית.
אחרית דבר על יסוד כל האמור, הנתבעת תשלם לתובע כדלקמן: פיצוי בגין הודעה לעובד בסך של 2,000 ₪.
תביעות התובע לתשלום השלמת פיצויי פיטורים ופיצוי בגין עוגמת נפש – נדחות.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו