הוראות סעיף 5(ב)(1) לחוק קובעות:
"מצא בית הדין לעבודה כי המעסיק לא מסר לעובדו ביודעין, הודעה לעובד על תנאי העבודה בעניינים שבסעיף 2, בנגוד להוראות סעיף 1... רשאי הוא לפסוק לעובד פיצויים שאינם תלויים בנזק (להלן - פיצויים לדוגמה)"
משאין חולק שהנתבעת לא מסרה בידי התובע הודעה על תנאי עבודתו (עמ' 31 ש' 18-22 לתמליל) זכאי התובע לפצוי בסך של 2,000 ₪.
התובע טען כי לנוכח האמור ולאחר שהלין במספר הזדמנויות והתריע כי לא יוכל להמשיך לעבוד ככל שהיחס כלפיו ותנאי העסקה לא יכובדו, נאלץ להתפטר בדין מפוטר ובנסיבות אלה על הנתבעת להשלים את פצויי הפיטורים במלואם בסך של 2,255.76 ₪ וכן לשלמם בצרוף פצויי הלנת פצויי פיטורים.
בגין כך טוען התובע, כי הוא זכאי להשלמה הפרשות לקרן הפנסיה ברכיב התגמולים בסך של 3,893.89 ₪ וברכיב הפיצויים לסך של 3,594.83 ₪ וכן להשבת כספים שנוכו משכרו ולא הועברו לקופת הגמל בסך של 1,965.17 ₪.
...
הוראות סעיף 5(ב)(1) לחוק קובעות:
"מצא בית הדין לעבודה כי המעסיק לא מסר לעובדו ביודעין, הודעה לעובד על תנאי העבודה בעניינים שבסעיף 2, בניגוד להוראות סעיף 1... רשאי הוא לפסוק לעובד פיצויים שאינם תלויים בנזק (להלן - פיצויים לדוגמה)"
משאין חולק שהנתבעת לא מסרה בידי התובע הודעה על תנאי עבודתו (עמ' 31 ש' 18-22 לתמליל) זכאי התובע לפיצוי בסך של 2,000 ₪.
בכתב ההגנה ביקשה הנתבעת לקזז חלף הודעה מוקדמת ואולם במסגרת סיכומיה לא חזרה הנתבעת על טענתה זו. יתר על כן, מתכתובת הווטסאפ עולה, כי מר אלדר קראדי ויתר על עבודת התובע בתקופת ההודעה המוקדמת ועל כן אין יסוד לטענת הקיזוז והיא נדחית.
אחרית דבר
על יסוד כל האמור, הנתבעת תשלם לתובע כדלקמן:
פיצוי בגין הודעה לעובד בסך של 2,000 ₪.
תביעות התובע לתשלום השלמת פיצויי פיטורים ופיצוי בגין עוגמת נפש – נדחות.