המבקשת ציינה כי היא סורבה על ידי המשיבה לקבלת החזר כספי בגין ביטול עסקה שביצעה למרות שטרם חלפו 14 ימים ולמרות שהביאה את המוצר עמה לחנות כשהוא באריזתו המקורית ואינו פגום לפי דרישת תקנות ביטול עסקה, אך הוצע לה זכוי או ביצוע החלפה במקום החזר כספי.
ביום 2.2.2022 הגישו הצדדים תשובה להודעת היועמ"ש בה טענו כי הפצוי שמציעים הצדדים גבוהים וגדולים יותר ממידת הנזק שנגרמה לחברי הקבוצה – תקופת הביטול המוארכת גדולה מתקופת הביטול המקוצרת, קבוצת הנהנים מההטבה גדולה מקבוצת הניזוקים לכאורה, שכן הפצוי ניתן לכלל לקוחות המשיבה ולא רק ללקוחותיה שסיבלו נזק, והתקופה שניתנת ההטבה ארוכה מהתקופה שלאורכה בוצעה ההפרה.
לגבי יתר הלקוחות שקבלו זכוי במקום החזר כספי, הרי שהיה צורך בבירור אינדיבידואלי בעיניין נסיבות הנפקת הזיכוי ועמידתו בסייגים אחרים של תקנות הביטול, לדוגמה – האם המוצר שבקש הלקוח להשיב היה באריזתו המקורים ולא נעשה בו שימוש; האם לא נפגם; האם הוצגה הוכחת קנייה כנדרש וכד'.
...
כמו כן, מקובלת עליי עמדת היועמ"ש כי יש לחלק את תשלום שכר הטרחה, כך שמחציתו תשולם עם אישור ההסדר והמחצית השנייה לאחר תום יישומו, וארחיב.
על כן, אני סבור שיש להסתפק בגמול לתובעת המייצגת בסך של 20,000 ₪, ובשכר טרחה לב"כ המייצג בסך של 70,000 ₪ (כולל מע"מ).
סוף דבר
מכל הטעמים שלעיל, ולאחר ששוכנעתי כי הסדר הפשרה משקף את טובת הקבוצה, הוא הוגן וסביר, כדרישות החוק, אני מאשר את הסכם הפשרה ואת התחייבויות המשיבה כפי שצוינו לעיל, למעט התיקון האמור בסעיף 48 לעיל ביחס לגמול ולשכר הטרחה.