מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

החזרת דמי מחלה עקב קבלת דמי פגיעה

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2020 באזורי לעבודה נצרת נפסק כדקלמן:

בחקירה הנגדית, כאשר נישאל התובע לגבי נסיבות סיום העבודה, השיב כי בשיחה מיום 24.4.2017 "אני הודעתי אז שאם הוא נוגע לי במשכורת אני עוזב, זו הרעת תנאים, לא יכול להשאר כך."[footnoteRef:4] באופן דומה, כאשר היתייחס התובע לחזרתו מחופשת המחלה, ציין: "אחרי שחזרתי מחופש מחלה בערך 46 יום, חזרתי בחזרה ביום 25/7 והסיבה היחידה שחזרתי הרגשתי שמאשרים לי את ה-30 יום מהיום שאמרתי שאני מתפטר".[footnoteRef:5] גם בהמשך החקירה, כאשר נישאל התובע מתי התפטר, השיב תחילה כי התפטר ביום 30.4.2017 אולם לאחר מכן ציין: "התפטרתי ביום 24/4 כשקבלתי את המשוב".[footnoteRef:6] מעדותו הברורה של התובע הולה כי ההחלטה לסיים את יחסי העבודה היתה שלו, ולא של הנתבעת, וזאת בעקבות הקיצוץ בשעות עבודתו.
התובע טוען לתשלום דמי מחלה בגין שבעה ימי מחלה נוספים שכן היה על הנתבעת להמשיך בתקופה זו ולחשב את זכאותו לדמי מחלה על בסיס הקף משרה של ארבעה ימים בשבוע ולא על בסיס הקף המשרה המופחת.
הסתמכותו של התובע על קביעת בית הדין האיזורי בעיניין דרור כהן אינה רלוואנטית למקרה דנן, שכן באותו מקרה דובר בעובד שפוטר ללא שימוע במהלך תקופה בה קיבל דמי פגיעה בשל תאונת עבודה.
] מעבר לנדרש יצוין, כי אף אם היינו מקבלים את טענתו של התובע כי היה על הנתבעת לשלם את דמי המחלה בהתאם להקף המשרה הקודם, הרי שלא ניתן היה לקבל את הסעד המבוקש על ידו שכן כלל לא ברור כיצד חישב התובע שבעה ימי זכאות שלא שולמו, בהיתחשב בכך כי חלק מימי המחלה אינם בתשלום (כגון היום הראשון למחלה) או בתשלום חלקי (כמו יום המחלה השני), וכן בהיתחשב כי התובע לא עבד שבוע עבודה מלא, אלא רק ארבעה ימים בשבוע, אשר אינם מצטלבים בהכרח עם ימי המחלה.
...
על כן, אין לאפשר לתובע להוסיף סעד חדש במסגרת סיכומיו, ולפיכך עילת תביעה זו דינה להידחות.
] סיכום על יסוד כל האמור לעיל, התביעה מתקבלת בחלקה המועט, ועל הנתבעת לשלם לתובע פיצוי הלנת פיצוי פיטורים בסך 3,000 ₪ בתוספת הפרשי ריבית והצמדה ממועד הגשת ההגנה ועד למועד התשלום בפועל.
מעבר לכך, מצאנו את התנהלות התובע בעייתית באופן ניהול ההליכים, כאשר נטענו טענות עובדתיות סותרות שוב ושוב, דבר אשר הקשה על קידום ההליכים בתיק.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2020 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

על פי תקנה זו, עובד שניזקק לחופשת מחלה עקב תאונת עבודה קיבל את דמי הפגיעה שהוא זכאי להם מהביטוח הלאומי ישירות ממעסיקו.
אני דוחה את רכיב התביעה המתייחס להשבת דמי בריאות עבור רכיב "השלמת השכר" מעבר לדמי הפגיעה.
...
אני דוחה את טענת ההתיישנות שהועלתה על ידי המל"ל, וקובעת כי התביעה לא התיישנה ביחס לכל התקופות המנויות בה. אני דוחה את טענת התובע לתשלום ריבית והפרשי הצמדה לפי חוק פסיקת ריבית והצמדה, התשכ"א-1961, וקובעת כי תשלומי ההשבה בהם יחויב המל"ל כפופים להוראת השערוך שבסעיף 362 לחוק הביטוח הלאומי כפי נוסחו שהיה בתוקף עד לשנת 2012.
אני מקבלת את טענת התובע בדבר זכאותו להשבת התשלומים ששולמו ביתר גם עבור העובדים עליהם לא חלה, מכוח הדין, תקנה 22.
סוף דבר הבקשה נדחית.
אף על פי כן, לאור ההלכה לפיה יש להיעתר ביד רחבה לבקשת תיקון תביעה, במיוחד כאשר היא מוגשת בשלב מוקדם של ההליך (ור' בר"מ 4303/12 תמר אינסלר נ' המועצה האיזורית עמק חפר, פס' 22-23 (22.11.12)) מצאתי לנכון לאפשר לתובעת להגיש בקשה חדשה.
התובעת תשלם את הוצאות הנתבע בגין הבקשה דנן בסך 3,000 ₪.

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

כללים אלה אינם חלים במקרה בו לא הוכרה התאונה כתאונת עבודה, תחתיהם מדווחת תקופת אי כושרו של העובד על חשבון ימי מחלה העומדים לזכותו וחלה הוראת סעיף 33.276ב לתקנות שירות המדינה "החזרת דמי חופשת מחלה עקב פגיעת צד שלישי". נטען כי מירוץ ההתיישנות שראשית חלותו מאותה נקודת זמן שבה נתון בידי המערערת לא רק כוח תביעה מושגי כי אם גם כוח תביעה קונקריטי, ממנו הבשילה עילת התביעה שבידה להכרעה בידי הערכאות, אינו מחל את דרכו בטרם הכיר המוסד לביטוח לאומי בתאונת העבודה.
באשר לטענת המערערת כי בימ"ש קמא לא היתייחס לטענה כי היא מעביד מורשה לפי תקנה 22 לתקנות הביטוח הלאומי, וכי תנאי מוקדם להשתכללות זכות המעביד המורשה להחזר דמי הפגיעה מן המוסד לביטוח לאומי ולגיבוש יסודות עילת תביעת השבתו מן המזיק הנו ההכרה של המוסד לביטוח לאומי בתאונה שארעה לעובד כתאונת עבודה וקביעת שיעור דמי הפגיעה המושבים לחזקתו - יש לקבל טענת המשיבה כי בימ"ש קמא היתייחס במפורש לזכאות של המעסיק להחזר מהמל"ל בעד תשלום דמי הפגיעה, המקוזזים מתביעת ההשבה של המעסיק כנגד המזיק.
...
שתי מחלוקות עיקריות התעוררו בין הצדדים בבימ"ש קמא: האם התובענה התיישנה? האם סילוק תביעת הנפגע – בטרם הגשת תביעה זו – מעמידה מחסום דיוני בפני תביעת המעבידה? כאמור, בימ"ש קמא קבע כי דין התביעה להידחות מחמת התיישנות.
רון שפירא, נשיא השופטת תמר נאות-פרי: אף אני בדעה כי יש לדחות את הערעור, מצטרפת להנמקות המפורטות של הנשיא שפירא, ואבקש להוסיף כמה מילים.
סבורני כי בכל הנוגע לתביעת המעבידה במקרה הפרטני בו אנו דנים - אין לקבל טענה זו. ראשית, המעבידה הייתה יכולה לדעת מה יהא הסכום שיוחזר לה, שכן המדובר בחישוב פשוט הנגזר מהתקנות ומהיותה מעביד מורשה.
בטינה טאובר, ס. נשיא בסיכומו של דבר הערעור נדחה.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2021 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

סעיף 10 לחוק דמי מחלה, התשל"ו – 1976 קובע אימתי ישללו דמי מחלה לעובד: "עובד שבתקופת מחלתו עבד למעשה בשכר או בתמורה אחרת לא יהיה זכאי לדמי מחלה עקב אותה מחלה, ואם כבר שולמו, רשאי המעסיק או קופת הגמל, לפי הענין, לתבוע החזרתם או לנכותם מכל סכום שהם חבים לעובד". משהוכיחו הנתבעים שהתובע עבד בפועל, במקום עבודה אחר, בתקופה שבה הציג אישורי מחלה, הרי שנשללת זכאותו של התובע לתשלום ימי מחלה.
ביום 3/1/17 (בטעות נכתב 3/1/16) נשלח לתובע מכתב מאת ב"כ הנתבעים בו נאמר: "1. ממידע המצוי בידי מרשתי ואשר הוסתר ממנה על ידך, הנך מועסק במקום עבודה אחר שעה שאתה מציג מצג שווא לפיו הנך יושב בביתך בימי מחלה ואף מנסה לקבל דמי מחלה בגינם.
הנתבעים צירפו אישור של רו"ח הרמולין מיום 1/11/17 בו נכתב כי התובע פנה לנתבעים במהלך שנת 2017 בדרישה לקבלת תלוש לחודש 9/16 וכי על פי חוות דעתו של רוה"ח, הדבר לא אפשרי שכן העובד כלל לא עבד בחודש הזה וכי אישורי המחלה שהמציא, מתייחסים לתאונת עבודה שעבר ולכן עליו לפנות לועדה רפואית ולקבל דמי פגיעה בגין ימים אלה.
...
הנתבעים ישלמו לתובע: א. הפרש פיצויי פיטורים בסך 19,434 ₪.
תביעת הנתבעים נגד התובע נדחית.
בשים לב לתוצאות ההליך אני קובעת שכל צד ישא בהוצאותיו.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

הנתבע הכחיש חובתו לשלם לתובע דמי מחלה בגין פציעתו משזו הוכרה כתאונת עבודה על ידי המוסד לביטוח לאומי ושולמו לתובע דמי פגיעה (ס' 39 לכתב ההגנה).
התובע לא טען ולא פירט רכיבי הפצוי שקבל במסגרת תביעתו זו. סעיף 11 לחוק דמי מחלה וכן סעיפים 92 – 94 לחוק הביטוח הלאומי [נוסח משולב], תשנ"ה-1995 מחייבים המעסיק לשלם לעובד שניפגע דמי מחלה עבור 12 ימי המחלה הראשונים, המוגדרים בחוק זה כ"תקופת הזכאות הראשונה" או להשיבם למוסד לביטוח לאומי ככל שזה שילם לעובד במקום המעסיק.
...
בנסיבות אלה, טענת הקיזוז באשר לחוב בגין חומרי גלם – נדחית.
בנסיבות אלה, הנתבע זכאי לקזז הסך של 3,000 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית חוקית מיום 1.3.2016 ועד מלא התשלום בפועל מכל סכום בו חויב בפסק דין זה. סוף דבר: התביעה מתקבלת בחלקה.
הנתבע ישלם לתובע כדלקמן: גמול שעות נוספות בסך 9,311 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית חוקית יום 1.10.2014 (אמצע תקופה) ועד מלוא התשלום בפועל.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו