במהלך שנת 2018 הגישה המשיבה 2 ערר על החלטת העותרת (להלן: "הערר הראשון"), ובמסגרת הדיון בערר הראשון הציעה המשיבה 1 לצדדים להחזיר את הדיון בבקשה לעותרת ובד בבד הורתה למשיבה 2 לפרסם את הבקשה להיתר ברשומות לצורך שמיעת ובחינת התנגדויות ככל שיוגשו.
ראשית, כפי שנפסק לא אחת, בית המשפט אינו מיתערב בהחלטות תכנוניות אשר נדונו ונבחנו על ידי ועדת הערר, וראו לעניין זה את בג"ץ 6942/15 שנידון במאוחד עם עע"מ 1182/16 בן משה נגד הועדה ארצית לתשתיות לאומיות (20.11.2016), לאמור:
"בית משפט זה חזר ושנה פעמים אין ספור, מימיה הראשונים של המדינה, כי לא יתערב בהחלטות רשויות התיכנון המבוססות על שיקולים תיכנוניים מובהקים, כל עוד לא נפל בהן פגם חוקי. הרכבם ההטרוגני והמקצועי של מוסדות התיכנון וההליכים הדיוניים לפיהם הם פועלים מבטיחים בירור מקצועי מקיף וראיה רחבה של ההיבטים והשיקולים התכנוניים השונים".
אף בעע"מ 8256/12 הועדה המקומית לתיכנון ולבניה ראשון לציון נגד נאות מזרחי בע"מ (31.7.2014) נקבע כך לגבי ועדת הערר:
"כמוסד תיכנון מקצועי בכיר נתונה לה סמכות מקורית לידון ולקבל החלטות בסוגיות תיכנון ובנייה. מתוקף סמכותה זו היא רשאית, בין היתר, להעביר תחת שבט ביקורתה את שיקול הדעת של הועדה המקומית ולקבל החלטה תכנונית שונה."
וראו בנוסף את עת"מ 47899-07-16 לויט ואח' נ' ועדת ערר לתיכנון ובניה מחוז חיפה ואח' (8.5.2017) שם נדונה עתירה שהוגשה כנגד החלטת ועדת הערר אשר קבעה כי אין מניעה לקדם פרויקט בניה עבור מבנה מכוח תמ"א 38 וזאת בנגוד להחלטת הוועדה המקומית, ואף שם, בפסק דינו היתייחס בית המשפט להקף התערבותו בהחלטות ועדת הערר, וכלשונו:
"ועדת הערר היא מוסד תיכנון שמוסמך לידון למעשה בכל עניין שמוסמכת לידון בו הועדה המקומית (ראו סעיפים 12ב'(א)(1) ו- 116(א) לחוק התיכנון והבניה, התשכ"ה-1965, להלן- חוק התיכנון והבניה), חבריה הם אנשי מיקצוע ויש להם יכולות מתחום התיכנוני- מקצועי. ראו לעניין זה את שנקבע בעע"ם 7381/15 ש. דורפברגר בע"מ נגד עודד (30.10.2016) (להלן- עניין דורפברגר):
...
לא זאת אף זו - אף אם נראה בסעיף 15 לתמ"א 38 כמתייחס באופן כללי למרווחים בין מבנים (ולאו דווקא למרווחים בין מבנים שהורחבו), אזי שהסעיף מאפשר חריגה מהמרווחים המינימליים הקבועים בו, באישור מהנדס הוועדה ואף מאפשר בניה בקו בניין 0 (אפס) אם "לא קיימת לכך מניעה מטעמים תכנוניים ואדריכליים". היות ואין מניעה מטעם תכנוני או אדריכלי במקרה בו עסקינן (והעותרת לא הוכיחה מניעה שכזו) – קיים שיקול דעת למהנדס הוועדה לאשר את הבנייה המבוקשת, וזה אף תומך במסקנה כי הפרשנות של המשיבה 1 את התוכנית לא סותרת את הוראות תמ"א 38.
נוכח האמור הגעתי למסקנה כי אין בהוראות תמ"א 38 כדי לשלול את עמדת המשיבה 1 לגבי הפרשנות של התוכנית וההוראות של תמ"א 38 אינן שוללות את האפשרות להיעתר לבקשת היתר הבנייה במקרה הנוכחי.
סיכום –
אשר על כן, לאור האמור מעלה במצטבר, העתירה נדחית – והכל בנסיבות הקונקרטיות של הנתונים במקרה זה.
נוכח מהות המחלוקת, לא מצאתי לעשות צו להוצאות לטובת המשיבה 1.