מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

החזר כספי עקב בעיות קליטה במכשיר הטלפון

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2018 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בנוסף טוענת התובעת כי מאחר והנתבעת לא הסדירה את חובה בגין עלות ציוד הקצה והפרה התחייבויותיה להוותר מנויה אצל התובעת זכאית התובעת לתשלום דמי היציאה והחזר שווי הטובות בסך של 7,182 ש"ח כמפורט בהסכמים.
האם במעבר ממירס להוט מובייל שודרגו מכשירי הטלפון הסלולארי של הנתבעת ללא עלות? על אף שקבלתי הטענה כי הנתבעת עברה ממירס להוט מובייל עקב בעיית קליטה, אומר כבר עתה כי איני מקבלת את טענת הנתבעת שהמעבר להוט מובייל היה שידרוג ללא תשלום, שכן טענה זו אינה מתיישבת עם הראיות שהובאו בפניי ואף לא עם היגיון מסחרי.
טענת הנתבעת היא כי המכשירים המשודרגים ניתנו לה ללא עלות כספית לא לשם שמיים אלא מכורח המציאות עקב שינוי רשת התיקשורת ועקב הודעת מנהלה כי בהעדר פיתרון לבעיות הקליטה והתקלות ברשת מירס הנתבעת תעבור לחברה מתחרה.
...
דהיינו סך של 9310.58 ש"ח. סיכום לאור כל האמור לעיל התביעות מתקבלות באופן חלקי.
הנתבעת תשלם לתובעת בגין התביעה בתא"מ 38806-12-13 סך של 5,549.86 ₪ ובגין התביעה בת.א. 40964-12-13 סך של 76,918.68 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כדין.
בנוסף תשלם הנתבעת אגרת בית משפט בסך 2,007 ₪ ושכר טרחת עורך דין בסך של 12,000 ₪.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2018 בשלום פתח תקווה נפסק כדקלמן:

התובע רכש מהנתבעת מכשיר טלפון נייד בתוספת אביזרים וכן אחריות למשך 60 חודשים.
המכשיר חזר תקין עם הערת טכנאי של "הוחלף רכיב קליטה", ובחלוף כשלושה שבועות הבעיה חזרה על עצמה והמכשיר הוכנס שוב למעבדה.
לאחר הגשת התביעה ואף במעמד הדיון, העלתה הנתבעת בפני התובע הצעות שונות, ובכלל זה הצעה להחזר המכשיר ולקבלת זכוי כספי כפי שבקש התובע טרם התביעה, וכן הצעה לקבלת מכשיר חדש מהיבואן, אולם התובע כבר לא היה מעוניין להמשיך בהתקשרות כלשהיא עם הנתבעת, ובקש למעשה לבטל את העסקה עימה.
...
מן העבר האחר, לנוכח מצבור התקלות במכשיר חדש, והעובדה כי גם לאחר החלפת לוח האם, כאשר המכשיר אמור היה לתפקד כחדש לדברי הנתבעת, התגלתה בו תקלה במסך המגע, היה על הנתבעת להיעתר לבקשת התובע להחליף את המכשיר בחדש או לבטל את העסקה, ולא להיגרר להליך משפטי.
סוף דבר אני מורה בזאת על ביטול עסקת רכישת המכשיר, וניתן בזאת צו המורה לנתבעת להשיב לתובע את סך התמורה ששולמה (1,203 ₪) כנגד השבת המכשיר.
כמו כן, הנתבעת תשלם לתובע פיצויים בגין עגמת הנפש בסך של 400 ₪, וכן הוצאות משפט בסך 100 ₪.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2020 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

לפניי תביעה קטנה על סך 4,000 ש"ח במסגרתה טוען התובע לזכותו לביטול עסקה והחזר תשלום בשל ליקויים במכשירי טלפון שנרכשו מאת הנתבעת.
מאחר והבעיה חזרה על עצמה, ביום 11.4.2018 שלח התובע את המכשיר בשנית לנתבעת תוך הצהרה על כוונתו לסיים את ההיתקשרות.
ביום 23.5.2018 דחתה הנתבעת את הדרישה להשבת כספו של התובע, אך הציעה להחליף את המכשיר למכשיר אחר.
מאחר והתקלות המתוארות על ידי התובע (בעיות קליטה, מטען לא מתאים, כיבוי חוזר של המכשיר) הן תקלות ברות תיקון ולא מדובר במקרה בו המוצרים שסופקו לתובע שונים ממה שהוצג לו מבחינת איכותו או תכונותיו של המוצר באופן אובייקטיבי לא מדובר ב"אי התאמה" במובנה בחוק המכר.
...
אציין בהקשר זה, כי איני מקבלת את טענות הנתבעת לגבי הקושי לבצע את הבדיקה של המכשיר השני בשל נעילת המכשיר שכן הקוד צוין בצורה מפורשת וברורה במכתב הנלווה שנשלח עם המכשיר.
אם כך, בהסתמך על ניתוח הדברים כאמור, אני קובעת, כי התובע אינו זכאי לבטל את העסקה ולקבל את התמורה ששולמה עבור המכשיר; אולם הוא זכאי לקבלת פיצוי עקב הפרת תנאי האחריות מאחר והנתבעת לא הציגה מסמכים נדרשים ביחס ל- 4 הבדיקות שנערכו למכשירים והתיקון שבוצע ומאחר והמכשירים לא הוחזרו לתובע בפרק הזמן הקבוע בתקנות.
לאחר ששקלתי את המשמעות של עיכוב בביצוע בדיקה ותיקונים של טלפון סלולארי משך זמן ממושך; את ההימנעות של הנתבעת מהצגת המסמכים המלמדים על טיב בדיקת המעבדה וממצאיה; את אספקת הטלפון ללא מגן מבלי שניתנה הודעה מראש על החסר ואת הזמן שהשקיע התובע בשיחות ותכתובות עם הנתבעת אני מחייבת את הנתבעת לפצות את התובע בסך כולל של 1,150 ש"ח. סוף דבר: התביעה מתקבלת בחלקה.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2021 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

לפניי תביעה על סך 20,000 ₪ בגין כספים שנגבו מהתובע על סמך רכישות ציוד ושירותים שביצע לכאורה (ככל שביצע), תוך אי הבנת העיסקאות, תוך ניצול מצבו הרפואי והאישי.
התובע ערירי עם בעיות בהבנת הסביבה וכן בעיות בהבנת השפה בהיותו יליד ארצות הברית.
הנציג הבטיח לתובע כי עד יום 14.11.2019 יבוצע החזר לחשבון הבנק שלו.
נציג הנתבעת ניסה לטעון כי קיים קושי בקליטת חתימת הלקוח באמצעות פד אלקטרוני שעליו מבוצעת החתימה.
כל העיסקאות שנכרתו בין הצדדים בטלות ללא חובת השבה של התובע (מעבר לאשר כבר נעשה) - למעט ההיתקשרות בעיניין מכשיר הטלפון הפשוט המצוי בידי התובע כיום וכן ההיתקשרות מקיץ 2018 בעיניין מכשיר הטלפון הפשוט (ככל שהתשלומים על פי עסקת היסוד לא הסתיימו) והקו היחיד אשר בו הוא משתמש בפועל (שתי העיסקאות האחרונות אינן מבוטלות, תוך שלתובע שמורות זכויותיו בעיניינן).
...
אכן סבורני כי מדובר במקרה חריג ביותר בו הולך התובע שולל לאורך חודשים על גבי חודשים תוך ניצול חולשתו הניכרת.
התוצאה אני מחייב את הנתבעת להשיב לתובע סך 11,622.08 ₪ וכן לשלם לתובע 8,000 ₪ בגין נזקים עקיפים וכלליים.
בנוסף תשלם הנתבעת לתובע הוצאות לדוגמה בסך של 8,000 ₪.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2022 בשלום הרצליה נפסק כדקלמן:

לפניי תביעה כספית בסך 5,805 ₪ שהוגשה כנגד בעל חנות טלפונים ואביזרים סלולאריים הכוללת מעבדת תיקונים, בגין תיקונים שביצע למכשיר הטלפון הסלולרי של התובע.
למחרת, הנתבע יצר קשר בשנית עם התובע וציין שבעקבות יישור המכשיר נוצרה בעיה בסים ואין קליטה אך יתקן גם זאת.
הוצע לתובע, לפנים משורת הדין, החזר בסך 500 ₪ ושישמור לעצמו את החלקים וינסה להמשיך התיקון במקום אחר או החזר מלא כנגד פירוק החלקים.
...
מנגד, בכתב ההגנה הנתבע טען כי דין התביעה סילוק על הסף באשר מדובר בתביעה טורדנית, נעדרת עילה ויריבות, שהוגשה טרם הגשת הנתבע תביעה כנגד התובע בגין הוצאת לשון הרע.
מעבר לצורך, אציין שגם אם הייתי מקבלת את טענות התובע ביחס לאחריות, הרי שדין התביעה היה להידחות בהעדר הוכחת נזק – ראשית, התובע לא תמך בראיות טענותיו לנזקים ממוניים ושאינם ממוניים בסך של 5,000 ₪.
ברם, על אף כל האמור לעיל לאור כך שבסופו של יום שולם בעבור התיקון, אך בפועל לאחר פתיחתו התגלו תקלות פנימיות שלא ניתן היה לאבחן קודם לכן והנתבע עשה כל שלאל יכולתו על מנת לתקנם אך ללא הואיל, הרי שיש לקבל את הצעת הנתבע בהגינותו כפי שהוצעה לתובע, להשיב לתובע את עלות התיקון בהפחתת עלות הרכיבים.
סוף דבר: לפיכך, הנתבע ישיב לתובע סך של 500 ₪.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו