מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

החזר הלוואה עומדת על ידי ביטוח לאומי

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2016 באזורי לעבודה ירושלים נפסק כדקלמן:

מחירון זה יש לו יתרונות רבים בהקף הנתונים שיש בו, בשירות שניתן על ידי המשרד של לוי יצחק לביטוח הלאומי בעת הצורך, בבירורים מיוחדים, באחידות ובהתנהלות של הביטוח כגוף צבורי.
הקף נתונים: חוברת לוי יצחק מפורסמת באופן סדיר ועקבי מזה מספר עשורים, היא כוללת את המחיר של כל דגמי הרכב המיובאים לארץ ויש בה את הנתונים הדרושים כאמור (מדובר בחישובי החזר הלוואות עומדות/החזר הלוואות מקרן הלוואות, של מוגבלים בניידות שקיבלו מהמוסד הלוואה עומדת לרכישת רכב וחלה בהם חובת החזר לפי סעיפים 12(א) או 12(ב) להסכם הניידות, והאם אינם זכאים להלוואה עומדת חדשה).
באותם מקרים שרכבו של המוגבל בניידות נגנב או נהרס בתאונה, והוא חייב להחזיר למוסד לביטוח לאומי חוב הלוואה עומדת/חוב קרן הלוואות, חישוב הסכום שעליו להחזיר מתבסס על מחיר הרכב בחוברת לוי יצחק, שהיא אותה חוברת רכב אשר לפיה חברת הביטוח מפצה אותו על רכבו שנגנב/נהרס.
...
לפיכך מקבלים אנו את עמדת הנתבע לפיה אין מקום להתחשב במחירון אחר, מזה שלפיו נערכים כל החישובים על ידי הנתבע כמו על ידי גופים מוסדיים אחרים.
סוף דבר לדאבוננו אין מנוס מדחיית התביעה.
התביעה נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מקוצר (תא"ק) שהוגש בשנת 2015 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בשלב מסוים, היתדרדר מצבו הבריאותי של הנתבע 1 אשר הוכר על-ידי המוסד לביטוח לאומי כנכה בשיעור 100%; במהלך שנת 2009 חלתה גם הנתבעת 2 והוכרה על ידי המוסד לביטוח לאומי כנכה (ר' סעיף 29 לתצהירה).
טענות הצדדים לגוף התביעה עקרי טענות התובע בהתאם להסכם ההלוואה, זכאי התובע להחזר כספי ההלוואה, בצרוף ריבית והפרשי הצמדה, ריבית פיגורים מיצטברת בשיעורים משתנים הנקבעים ושייקבעו מפעם לפעם על ידי הבנק וכן הוצאות, דמי גבייה ויתר הסכומים בהתאם להסכם; אמתות ההסכם או חתימת הצדדים אינה במחלוקת; מתדפיסי הבנק (אשר הנתבעים לא טענו כנגד קבילותם) עולה כי ההלוואה ניתנה בפועל ביום 4.8.1997.
מהמקובץ עולה כי סכום התביעה אינו משקף את חובם של הנתבעים; בגין חלק מהסכום קיים בידי התובע פס"ד משנת 2002 אשר לא הופחת מסכום התביעה; שיעור ריבית הפיגורים לא הוכח; לא הובהר מדוע לא נימסרה לנתבעים החלטת הוועדה הבין משרדית לפיה תוקפא ריבית הפיגורים; לא בוצע קזוז סכום ההוצאות שנפסק בביהמ"ש המחוזי לטובת הנתבעים; לא הונחה ע"י התובע תשתית ממנה ניתן לעמוד על יתרת החוב בגין קרן ההלוואה, לא ניתן לעמוד על סכום זה מדפי החשבון, והעד מטעם הבנק לא ידע להבהיר זאת.
...
לא הוצג כל אישור מראש ההוצאה לפועל לפיו הליכי ההוצאה לפועל נגד החייבים מוצו במלואם; זאת ועוד, ניתוח הראיות מוביל מסקנה כי הבנק לא עמד בחובות המוטלת עליו, כפי שיובהר כדלקמן – הגב' לגזיאל העידה ביום 22.1.2014; בהתאם לעדותה, היא חתמה כערבה בהנחה שנכס מהווה בטוחה – "ש. מפנה להסכם ההלוואה שחתמת, ע' 3. מפנה לכתוב בס' 9ג' (מקריא). כשקראת את הסעיף הזה הוא לא הטריד אותך לפני החתימה?
אשר על כן, גם מטעמים אלה, התביעה נגד הערבה נדחית.
סוף דבר התביעה כנגד הנתבעים 1 ו-2 מתקבלת בחלקה כמפורט בסעיף 98 לעיל.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בית הדין האיזורי לעבודה תל אביב ב"ל 31139-10-18 23 מרץ 2022 לפני: כבוד השופט דורי ספיבק נציגת ציבור עובדים גב' שושנה סוזן סמק התובעים: 1. שלום נחום שלסר 2. ציפורה שלסר ע"י ב"כ עו"ד ינון תמרי באמצעות מינוי על ידי האגף לסיוע משפטי הנתבע: המוסד לביטוח לאומי ע"י ב"כ עו"ד רועי הררי פסק דין
התובע טוען כי ניסה להגיע עם פקידי הנתבע להסדר לפיו יסירו את השיעבוד ויקבלו את התמורה ישירות מחברת הביטוח, אולם אלה סירבו והתעקשו לקבל את הסכום בו חב התובע כהחזר בגין ההלוואה העומדת, דרך חשבון הבנק של התובע, עניין שלא הסתייע נוכח הליכי הכנוס בו. בחודש אפריל 2015 קיבלו התובעים הודעה על קזוז סך של 28,848 ₪ מקיצבת הנכות המגיעה לתובעת, עקב החוב הנטען בגין גמלת הנכות של הילדה (נספח ז לתצהיריהם) וכפי שאף עלה מתעודת עובד הציבור שהגיש הנתבע (הודעה מיום 4.5.21).
...
הנתבע הגיש תחילה בקשה לסילוק על הסף בטענה כי דין התביעה להידחות על הסף מחמת היעדר עילה, שכן החוב נודע לתובעים עוד ביום 3.11.14 וכל כן מדובר בחוב חלוט.
אשר לטענת התובעים לזכאות המנוחה לקצבת ניידות מלאה לתקופה שבין ספטמבר 2014 למרץ 2017 –אנו סבורים כי יש לקבל את הטענה בחלקה.
משכך, אנו סבורים כי יש להחיל קביעה זו אחורנית למועד בו נגנב הרכב, ולקבוע כי התובעים זכאים לקצבת ניידות בגין המנוחה כחסרת רכב לתקופה שבין ספטמבר 2104 ועד מרץ 2017 מועד בו החלה להשתלם לה הקצבה כאמור.
סוף דבר התביעה מתקבלת בעיקרה תוך שאנו מורים כך: החוב שנקבע בהחלטת הנתבע מיום 8.1.15 וקוזז לאורך השנים מהקצבאות השונות (לצורך ההבהרה- הן של המנוחה והן של אימה) כך שלא בוטל בהחלטות השונות של הוועדה לביטול חובות – מבוטל בזאת, והתובעים זכאים להחזר בגין סכום זה. התובעים זכאים לתשלום של קצבת ניידות בגין המנוחה כחסרת רכב לתקופה שבין 9/14 ועד 3/17.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בית הדין האיזורי לעבודה תל אביב ב"ל 58713-06-20 לפני: כב' השופטת דגית ויסמן התובע המוסד לביטוח לאומי ע"י ב"כ עו"ד הילה דמרי הנתבעים 1. ניר בן דהן 2. יניב בן דהן 3. הגר רזגן 4. גל בן דהן ע"י ב"כ עו"ד אהובה ריבוש פסק דין
הנתבעים הכחישו את עצם נטילת ההלוואה על ידי המנוח וכן את זכותו של התובע להפרע מהם, עם פטירת אביהם.
' בהתאם לכך בסעיף 14 להסדר נקבע, כי המוסד לביטוח לאומי ידרוש את החזר ההלוואה אם ארע אחד מאלה: '(1) המוגבל בניידות חייב להחזיר את ההלוואה העומדת או שהמוסד דרש את החזר ההלוואה העומדת, והכל לפי הוראות סעיף 12 להסכם הניידות; (2) מקבל ההלוואה הפר את כתב ההיתחייבות.
...
רכישת רכב זו לא התממשה בסופו של דבר ע"י הצדדים – ראו נספחים ע'1 + ע'2.
סוף דבר – התביעה מתקבלת.
הנתבעים ישלמו לתובע, ביחד ולחוד, סך 105,180 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק מיום 1.7.2020 ועד התשלום בפועל.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום אשדוד נפסק כדקלמן:

נטען, כי בסמוך לאחר פטירת אביו, פנו מר יליזרוב, אמו ואחותו למחלקת ניידות במשרדי המוסד לביטוח לאומי באשדוד, בבקשה כי ימסרו להם את המידע הדרוש לצורך מכירת הרכב שבבעלות אביו, ואשר נרכש בסיוע של המוסד לביטוח לאומי, באמצעות הלוואות שניתנו.
עוד מוסיף המוסד לביטוח לאומי, כי במהלך התקופה, גם ירד סכום ההחזר הנידרש בגין ההלוואות שקבל המנוח.
לבסוף יש לומר, כי אף שהטענה לא נטענה במפורש, הרי שניתן להסיק, שמתוך טיעוני התובע עולה לכאורה טענה נוספת, ולפיה, על אף ערך השוק של הרכב בהתאם למחירון של השמאי לוי יצחק, נמכר הרכב בפועל במחיר נמוך יותר העומד על סך של 165,000 ₪, ולכן, כפועל יוצא מכך נגרמו למשפחת המנוח נזקים, היות שבכך ירד לטמיון מלוא ההון העצמי שהושקע על-ידי מישפחת המנוח לרכישת הרכב, וזאת בשים לב שמלוא התמורה שהתקבלה הופנתה לכסוי יתרת ההלוואות שניתנו למנוח על-ידי הנתבע.
...
היות שהסך של 80,560 ₪ עולה על סכום הנזק המקסימלי שהיה מקום לפסוק לתובע אילו התביעה היתה מתקבלת (ראו בסעיף 50 לעיל), אזי בפועל לא נגרם לתובע ומשפחתו כל נזק ודין התביעה להידחות, ולו מטעם זה. האם הוכח כשל בהתנהלות הנתבע כאמור, טענת התובע היא שהנתבע כשל במתן מענה לפניותיו, וניתן לתמצת טענה זו באמור בסעיפים 6 ו- 7 לתצהיר עדותו הראשית, שם נרשם כך: "הנזקים וההפסדים שנגרמו לי הם תוצאה של מחדליו ו/או רשלנותו של הנתבע, בעיכוב ניכר ובלתי סביר הן במתן מענה, הנחיות והוראות וקבלת אישור והסכמה למכירת הרכב, לפניותיי החוזרות ונשנות, בתקופה הנפרסת על פני שנה וחצי מיום פנייתי אל הנתבע לראשונה ועד ליום מתן אישור למכירת הרכב.
סוף דבר התביעה נדחית.
התובע ישלם לנתבע הוצאות משפט ושכר טרחת עו"ד בסכום כולל של 7,500 ₪.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו