תיק הוצל"פ ניסגר בחוסר מעש :
התובעת פנתה להוצאה לפועל בבקשה להחזר אגרת פתיחת התיק וגילתה לטענתה כי הנתבע 1 לא שילם בכלל והתיק ניסגר בחוסר מעש .
מפרוטוקול הדיון מיום 13 במרץ 2017, עמ' 10, שורה 19 מפי התובעת:
"לשאלת בית המשפט, למשל פתיחת תיק בהוצל"פ אני נתתי את האגרה שנה מראש ונפתח אחרי שנתיים, אני לא זוכרת את המספרים בעל פה, גם האגרה הייתה 700 או 900 ₪ ולמה לא נעשו פעולות בהוצל"פ ולמה לא נעשה שום דבר. התיק ניסגר ויש הקלטה של הוצל"פ והנציגה אומרת שהתיק ניסגר כי לא נעשו פעולות, על מה מגיע כסף על זה שהצליחו לגנוב ממני כסף? כתב תביעה לא חתום עו"ד אלא אני חתומה. אני עשיתי הגהה והוא לא תיקן".
הנתבע 2 טוען כי התובעת הפרה את הסכם שכר הטירחה, בו נקבע כי לנתבעים מגיע 20% מהסכום שיגבה מצד ג'.האם נגבה סכום מצד ג' ?
מפרוטוקול הדיון מיום 13 במרץ 2017, עמ'11, שורה 7 מפי הנתבע 2:
"הכנת תביעה כספית על תביעה של 100,866 ₪, שכר טירחה מגיע לפי הסכם שכר טירחה אנו קבענו 20% מפסק הדין, ממה שייגבה. ... היא עצרה את ההליך. מגיע שכר טירחה מינימאלי זה 10% מסכום התביעה ולא פחות מ-3,963 ₪".
ע"א 136/92 ביניש-עדיאל-עורכי-דין נ' דניה סיבוס חברה לבנין בע"מ, פ"ד מז(5) 1 בו נקבע כי:
"בהתקשרות שבין עורך דין ללקוח, ככל שמדובר בשכרו של עורך הדין, אם לא הוסכם במפורש אחרת, יש לקרוא תנאי מכללא, ולפיו רשאי הלקוח לנתק את הקשר עם עורך הדין ולחדול מלהזקק לשירותיו בכל עת, אפילו טרם הושלמה העיסקה שבקשר אליה נתבקשו שירותיו של עורך הדין, ובתנאי שיובטח שכר ראוי עבור השרות שכבר ניתן. בכך יש כדי ליצור את האיזון הראוי שבין זכות הלקוח לייצוג תוך שמירה על יחסי אמון מלאים בינו לבין פרקליטו, לבין זכותו הלגיטימית של עורך הדין לקבל שכר בגין טירחתו" (הילכת ביניש-עדיאל, עמ' 124).
...
סוף דבר :
הסכום ששלמה התובעת לנתבעים הינו כאמור : 16,915 ₪ .מסכום זה יופחת סך של : 6964 ₪ .
מעבר לאמור לא מצאתי במכלול הטענות כולן ובטענות הנזקים כדי להוסיף על שפסקתי , ולא עשיתי זאת אלא רק לאחר שבחנתי מכלול השיקולים והאיזונים הנדרשים , גם ברמת המקרה הספציפי וגם ביחס למדיניות השיפוטית הראויה בכגון זה .
לאור כל האמור הריני מורה כדלקמן :
הנתבעים 1,2 ישלמו לתובעת סך של : 14,651 ₪ תוך 30 יום שאם לא כן ישא סכום זה הפרשי הצמדה וריבית מהיום ועד התשלום בפועל .