מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

החזקת רכוש גנוב - מכשיר טלפון נייד

בהליך מעצר עד תום ההליכים (מ"ת) שהוגש בשנת 2017 בשלום קריית שמונה נפסק כדקלמן:

ואמנם, רכוש ייחודי זוהה בודאות – המתלונן מר גמליאל, אשר עניינו מוזכר באישום הרביעי, שתיקו נגנב בעת שישן על הדשא, זיהה ביום 28/8/17 את מכשיר הטלפון מסוג LG שלו, שהיה סדוק, וכן את ארנקו, עם תוית "גוצ'י" שהיה מודבק בפס סלוטייפ.
הקטין נ"נ מסר כי המשיב סיפר לו כי הוא והקטין ל"מ התפרצו יחד לגן הילדים באותו לילה בו התפרצו לראשונה למועצה (ש' 62), וגם מסר שהמשיב סיפר לו על כך שהוא גנב תיק ממטייל שישן על הדשא, וכי אף הציע למכור לו מכשיר טלפון נייד מסוג LG שנגנב על ידו תמורת 400 ₪.
       מצע הראיות שפורט לעיל – שכלל בעיקר מציאת רכוש שנגנב זמן קצר מאוד קודם בחזקתו של המשיב ללא הסבר סביר, את הפללתו על ידי שני שותפי העבירה הקטינים, ואת עקבת הנעל התואמת לשלו, שנמצאה על שולחן המועצה – מצאתי כי מיתקיים בסיס ראייתי איתן לקשור את המשיב לכל העבירות המיוחסות לו – התפרצויות, גניבה, והחזקת רכוש החשוד כגנוב, הכל כמפורט בכל אישום ואישום.
...
רק אחרי ההתפרצות האחרונה לבניין המועצה, המפורטת באישום השלישי, נפתחה חקירה אשר בסופו של דבר הניבה פרי, הובילה לאיתורו של המשיב ושל שני הקטינים, ובמהלכה נתפס אצל המשיב רכוש שנגנב באירועים שפורטו, ותרם  לראיות נגד המשיב לגבי כל העבירות.
לנוכח כל האמור לעיל – מתקיימות ראיות לכאורה במידה מוצקה.
  החלטתי כי יש לקבל לגבי המשיב תסקיר מעצר במסגרתו יוכל להציע לבחינת שרות המבחן חלופות מעצר ומשמורנים.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2016 בשלום פתח תקווה נפסק כדקלמן:

כשקמו בבוקר לא חשו בדבר, ורק במוצאי החג, כשפתחה הגב' פסטרנק את המגירה ולא מצאה את מכשיר הטלפון שלה החל החשד מתעורר, ומשלא נמצא גם כל זכר לארנקו של מר פסטרנק ולמעטפה ובה סכומי הכסף במזומן, הבינו בני המשפחה כי בעת שנמו את שנתם ניכנס מאן דהו לדירה, בדרך בלתי ידועה ומבלי שהותיר אחריו סימני פריצה, פתח את המגירה וגנב את הרכוש שהוחזק בה. בעקבות גילוי הגניבה, הגישו בני הזוג תלונה במישטרה, ובחלוף כשלושה ימים רכשו עבור הגב' פסטרנק טלפון חדש, גם הוא מסוג אייפון 6.
במקרה שלפני מדובר כאמור בהחזקה במכשיר טלפון נייד, כשלושה ימים לאחר שנגנב במהלך התפרצות או כניסה לדירת מגורים.
...
גרסה מעין זו משוללת כל יסוד של סבירות או היגיון, וככזו אין בכוחה להטיל ספק כלשהו, בוודאי לא ספק סביר, במסקנה האחת והיחידה המתחייבת ממכלול הראיות הנסיבתיות שהוצגו, ולפיה היה הנאשם מעורב במעשי ההתפרצות והגניבה, וכך הגיע מכשיר הטלפון לידיו.
הראיות אינן מותירות כל ספק כי בעת קבלת מכשיר הטלפון הגנוב לידיו היה הנאשם מודע לנסיבות בהן נגנב, ולכך שהושג במהלך התפרצות לדירה, ועל כן מתקיימים בו כלל יסודות עבירה זו. בנוסף, בהעדר מחלוקת על כך שלנאשם לא היו אישורי כניסה ושהייה בתחומי מדינת ישראל, ולנוכח המסקנה המתחייבת לפיה שהה הנאשם בתחומי המדינה במועד הנקוב בכתב האישום, יורשע הנאשם גם בעבירה של כניסה שלא כדין – עבירה על סעיף 12 (1) לחוק הכניסה לישראל.
אשר על כן אני מרשיע את הנאשם בעבירה על סעיף 411 לחוק העונשין ובעבירה על סעיף 12 (1) לחוק הכניסה לישראל.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2016 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

ב"כ המאשימה הדגיש את החומרה בעבירה של גניבת טלפון נייד, על כל המשתמע מכך, והפנה לפסיקת בית המשפט העליון, אשר עמד לאחרונה על הצורך להכביד בענישה של עבירות רכוש שהיו למכת מדינה.
הפגיעה שהסב הנאשם במעשיו איננה רק לרכוש הבעלים, כי אם גם לתחושת מוגנותם, ויש ליתן את הדעת גם לאופי הרכוש שנגנב- מכשירי טלפון ניידים המשמשים על פי רוב כיומן ומכילים מידע רב של בעליהם- החל מרשימות אנשי קשר ופרטיהם, תמונות, סרטונים ועוד.
יחד עם זאת, בהיתחשב בכך שמדובר בכך שמדובר במעשה גניבה אחד, נוסף להחזקת הרכוש, בשווי הרכוש שנימצא אצל הנאשם, ומבלי להקל בחומרת העבירות, הרי שהפגיעה בערך המוגן בעניינינו, הנה נמוכה- בינונית.
...
לאחר שנתתי דעתי לערכים המוגנים בעבירות שבוצעו, מידת הפגיעה בהם, נסיבות ביצוע העבירה והענישה הנוהגת בפסיקה, שוכנעתי כי מתחם הענישה נע במקרה זה בין שירות לתועלת הציבור ועד מאסר בן מספר חודשים, שיכול וירוצה בעבודות שירות.
לפיכך, ותוך התחשבות בערכים ובשיקולים שנשקלו לעיל במסגרת הדיון במתחם העונש ההולם, הרי שסבורני כי העונש המתאים במקרה זה יהיה ענישה מוחשית בדמות צו שירות לתועלת הציבור בהיקף נרחב של 250 שעות (ולא 100 שעות, כפי שהציע שירות המבחן).
נוכח כל האמור לעיל, אני קובע כי הרשעת הנאשם תבוטל, וגוזר עליו את העונשים הבאים: מאתיים (250) שעות שירות לתועלת הציבור על פי תוכנית שיערוך שירות המבחן ושתאושר על ידי.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2014 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

לצד כל אלה, יש לזכור כי הרכוש שנגנב (מכשיר טלפון נייד) אינו פעוֹט-ערך והנזק שנילווה לגניבתו אינו זניח לבעליו.
התנאי הוא שהנאשם לא יעבור עבירת רכוש מסוג עוון (למעט החזקת רכוש החשוד כגנוב).
...
בהתחשב בערכים שנפגעו; בעוצמת הפגיעה בערכים אלה; בנסיבות ביצוע העבירות של התפרצוּת לרכב וגניבה מרכב במקרה דנן; וכן בהתחשב במדיניות הענישה הנוהגת; אני סבורה כי מתחם העונש ההולם בגין האירוע נשוּא האישום הראשון נע מעונש מאסר בפועל למשך תקופה קצרה (אשר במקרים מתאימים יכול וירוצה בעבודות שירות), ועד 10 חודשי מאסר בפועל לריצוי מאחורי סורג ובריח.
בהתחשב בערכים שנפגעו; בעוצמת הפגיעה בערכים אלה; בנסיבות ביצוע העבירה של גניבה בידי עובד במקרה דנן; וכן בהתחשב במדיניות הענישה הנוהגת; אני סבורה כי מתחם העונש ההולם בגין האירוע נשוּא האישום השני נע מעונש מאסר בפועל למשך תקופה קצרה (אשר במקרים מתאימים יכול וירוצה בעבודות שירות), ועד 10 חודשי מאסר בפועל לריצוי מאחורי סורג ובריח.
סוף דבר נוכח מכלול הטעמים שפורטו, אני גוזרת על הנאשם כדלקמן: 8 חודשי מאסר בפועל, החל מיום מעצרו.

בהליך מעצר עד תום ההליכים (מ"ת) שהוגש בשנת 2022 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

משיב 1 נכח באיזור המיתחם בסמוך לארוע הגניבה, הוא נע על ציר הגישה לבית שמש עם רכב נוסף שנצפה צמוד למיתחם, כאשר תמונת המצלמה הגנובה נימצאת במכשיר הטלפון הנייד שברשותו מזמן הסמוך לארוע הגניבה, נתון המבסס את "החזקה התכופה". כידוע, חזקה תכופה הנה חזקה שבעובדה הנובעת מהשכל הישר וניסיון החיים, ומשמעותה היא כי עצם המצאותו של רכוש בידיו של פלוני בסמיכות זמנים לגניבתה מאחר, יוצרת יסוד להנחה כי פלוני הוא זה שגנב את הרכוש, הכול בהתאם לנסיבות העובדתיות המקימות את החזקה.
...
ואכן, הגיונם של דברים שבאירוע ייחודי מעין זה, של גניבת מצלמת טרמית, ייעשה שימוש באדם שבקיא בתחום זה. יתר על כן, ממכלול הראיות עולה שמשיב 2 פועל במסגרת הקשר העברייני כדי לממש בעיקר את השלב השני, השלמת הציוד החסר למצלמה שנגנבה, זאת במטרה למכור אותה בהמשך, נוכח שוויה הרב.
בשלב הבא, ולאחר התיאום, המשיבים מגיעים יחד למשרדי החברה בהוד השרון במטרה לרכוש את הספק, כאשר משיב 2 מחזיק במצלמה ויורד עמה מרכב הב. מ. וו. סיטואציית דברים זו מבססת לטעמי מסקנה, כי פעולותיו של משיב 2 חוצות את תחום ההחזקה בלבד, אל עבר דיני השותפות החל מגניבת המצלמה, עובר בניסיון שלו (בהתאם למחקרי התקשורת) ליצור קשר עם חברת AVCOM לברר פרטים אודותיה, והגעה לחברה- זאת במטרה להשמישה בהקדם, כדי למכור אותה.
שקלתי עניין זה ואולם סבורני, כי בנסיבות העניין, ונוכח המסוכנות הנשקפת מהמשיבים, נוכח טיב המעשה המיוחס להם, כמו גם המסוכנות הקיימת בעניינו של משיב 2 נוכח אופיים של האיומים שהופנו כלפי השוטר, הדבר יוכל להישקל רק לאחר קבלת תסקיר מעצר, שכן מעבר לשאלת טיבם של המפקחים, יש לקבל תמונה עדכנית אודות מכלול הנתונים האישיים הקשורים במשיבים, ודאי בנסיבות בהן המדובר בשני משיבים צעירים אשר כבר ריצו מאסרים בעבר.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו