מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

החזקת נשק ללא רשיון והתנהגות רשלנית

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2016 בהמחוזי נצרת נפסק כדקלמן:

בהחלטתה ציינה גב' פרוסט כי בקשת העותר להחזיר לידיו את עשרת הכלים הועברה לתגובה נוספת של משטרת ישראל אשר המליצה שלא לחזור מעמדתה וזאת נוכח שני תיקים פתוחים המתנהלים כנגד העותר בעבירות של החזקת נשק שלא כדין, ייצור, ייבוא וייצוא נשק שלא כדין וכן מידע אשר קושר את העותר לעבירות של אמל"ח בלתי חוקי.
נוכח האמור קבעה גב' פרוסט כי לאחר שעיינה בחומר שהונח לפניה, שקלה את טיעוני העותר מחד ועמדת המישטרה ואנטרס הגנת שלום הציבור מאידך, מצאה כי אין לתת בידי העותר רישיון כלי ירייה וזאת משום מעשיו והתנהגות של העותר והפרת החוק בו מחויב להחזיק כלי ירייה אך ורק ברישיון תקף.
לטעמי, מקום בו הוכח כי העותר פעל, לכל הפחות, תוך רשלנות ממשית, עת החזיק בידיו כלי נשק ללא קבלת רישיון מתאים עבורם וללא כל בדיקה באם זה נידרש, הרי החלטת הרשות לבטל אף את רישיונות הנשק שהיו בידיו, הנה סבירה בהחלט.
...
מובן מאליו כי איני יכול לפרט במסגרת פסק הדין את המידע האמור, אולם אציין כי לאחר עיון מעמיק בו שוכנעתי כי המדובר במידע שעל פניו נראה מהימן, בעל משקל ממשי ויש בו, אף לבדו, די והותר על מנת לקבוע כי החלטת הרשות סבירה היא.
לאור כל המקובץ לעיל, לא מצאתי בהחלטת הרשות משום סטייה מהותית ממתחם הסבירות ולא מצאתי עילה אחרת המצדיקה את התערבותו של בית משפט זה. אשר על כן, אני מורה על דחיית העתירה.
אני מחייב את העותר בתשלום הוצאות משפט ושכ"ט עו"ד בסך 10,000 ₪.

בהליך רשות ערעור תביעות קטנות (רת"ק) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

בפסק הדין קבע בית המשפט קמא כי: אין זכות מוקנית לאדם להחזיק נשק או לקבל מהמשיבה רישיון להחזקת נשק.
המבקש טען עוד כי גם הנסיבות של לקיחת הנשק מהמבקש, החזקתו בידי המישטרה ללא הליך מסודר ובהמשך שלילת הרישיון על יסוד טענות וחשדות שאין בהן ממש, מלמדות על קיומה של רשלנות בהתנהגות המשיבה, ואין בהן כדי להצדיק את ההחלטה בדבר שלילת הרישיון.
...
אלא, שבית המשפט בחן טענות המבקש לעניין זה ומצא לקבוע כי אין יסוד להנחה לפיה בשל העובדה כי רישיונו הושב בסופו של דבר ניתן להסיק על רשלנות מצד המשיבה בעת שלילתו של הרישיון.
לאור האמור, דין הבקשה להידחות.
המבקש ישלם הוצאות המשיבה בסך 5,000 ₪ אשר ישולמו מכספים שהפקיד המבקש בקופת בית המשפט, והיתרה תושב למבקש.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2023 בשלום כפר סבא נפסק כדקלמן:

באותן הנסיבות, ניגש לעובד החנות, פראס אלעוידאת (להלן – המתלונן), אמר לו שהתנהגותו של בעל החנות אינה הוגנת, לקח מסור חשמלי בשווי 2,200 ₪ ו-6 נורות לד בשווי של כ-300 ₪ והניח ברכבו, והמתלונן הסכים לכך.
יחד עם זאת, הפניתה לנסיבות ביצוע העבירות וחומרתן, ובעיקר לעובדה שהנאשם שלף את האקדח, דרך אותו וכיוון אותו לעבר המתלונן, תוך שהוא מפר את האמון שניתן בו עם קבלת הרשיון להחזקת נשק.
הנאשם הוא זה שבחר לקחת מהחנות מסור חשמלי נוסף, שעלה על גובה החוב, ולמתלונן עמדה הזכות לנסות ולמנוע מהנאשם לקחת את אותו מסור; המתלונן, למעשה, לא תקף את הנאשם, אלא תפס את המסור ובקש ממנו לצאת מהחנות, שכן קיבל מוצרים בגובה החוב הכספי; היה זה הנאשם שהסלים את הארוע ותקף את המתלונן בכך שעיקם את ידו; הנאשם לא הסתפק בתקיפת המתלונן, הוסיף ושלף את האקדח, שלא לצורך ומבלי שנשקפה לחייו סכנה אמיתית, דרך את נשקו והפנה אותו בתנועה מאיימת לעבר המתלונן.
מינעד הענישה בעבירת איומים אשר מבוצעת על ידי שליפת אקדח המוחזק ברשיון והפנייתו לעבר אחר רחב, כאשר הפסיקה רואה בחומרה נקיטה באקט שכזה וקוראת להחמיר בעונשם של המבצעים, כדי הטלת עונשי מאסר לריצוי בפועל או בעבודות שרות – רע"פ 106/08 מולטו צקול נ' מדינת ישראל (13.1.08) – הנאשם, נעדר עבר פלילי, הורשע על פי הודאתו בעבירות של איומים ומעשה פזיזות ורשלנות.
...
לאחר שקלול גורמי סיכון וסיכוי לשיקום הגיע שרות המבחן למסקנה כי קיים סיכוי נמוך להישנות עבירות בעתיד וכי ענישה קונקרטית וחינוכית לצד הליך טיפולי תפחית את הסיכון.
נוכח הערכים החברתיים המוגנים, מידת הפגיעה בהם, נסיבות ביצוע העבירה ומדיניות הפסיקה הנוהגת, אני קובע שמתחם העונש ההולם נע בין מספר חודשי מאסר שיכול וירוצו בעבודות שרות ל-14 חודשי מאסר, לצד רכיבי ענישה נלווים.
לאור האמור לעיל, אני גוזר על הנאשם את העונשים הבאים: 3 חודשי מאסר בפועל שירוצו בעבודות שרות, וזאת בהתאם לחוות דעת הממונה על עבודות השרות ובהסכמת הנאשם.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

העבירות בהן הורשע הנאשם נאשם 1 (להלן – "הנאשם"), הורשע על יסוד הודאתו בעובדות כתב אישום מתוקן, במסגרת הסדר טיעון פתוח, בבצוע שלוש עבירות כדלהלן: נשיאת נשק – עבירה לפי סעיף 144(ב) רישא לחוק העונשין, תשל"ז-1977; ירי מנשק חם – עבירה לפי סעיף 340א(א) לחוק העונשין; חבלה ברשלנות – עבירה לפי סעיף 341 לחוק העונשין.
יצוין כי הנאשם מעולם לא החזיק ברישיון לנשק.
שירות המבחן התרשם כי ברקע מעשיו של הנאשם עומדים קוי אישיותו הילדותיים והלא בשלים, והתנהגותו האימפולסיבית והילדותית שמלווה בקושי לבחון את ההשלכות האפשריות של מעשיו.
בע"פ 5602/22 מדינת ישראל נ' פלוני (14.9.22), היתקבל ערעור המדינה על קולת העונש ונגזר עונש של 28 חודשי מאסר על המשיב שהורשע בנשיאת נשק שלא כדין ובעבירות נוספות.
...
לנוכח כל האמור יש למקם את עונשו של הנאשם בתחתית מתחם העונש ההולם.
מסקנתי היא אפוא, כי אף אם עונש המאסר יגרום נזק לנאשם הרי שאין מדובר הנזק העולה על הנזק שנגרם מטבע הדברים לאדם בעל עבר נקי אשר נאלץ לרצות עונש של מאסר.
אשר על כן אני גוזר על הנאשם את העונשים שלהלן: 30 חודשי מאסר בפועל בניכוי ימי מעצרו של הנאשם לפי רישומי שב"ס. 5 חודשי מאסר על תנאי אותם ירצה הנאשם בפועל אם בתוך 3 שנים מיום שחרורו מהכלא הוא יבצע עבירת נשק, או עבירת אלימות נגד הגוף מסוג פשע.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2022 בשלום באר שבע נפסק כדקלמן:

כידוע סעיף 20(ג)(1) לחוק העונשין, קובע: "רואים אדם שחשד בדבר טיב ההיתנהגות או בדבר אפשרות קיום הנסיבות כמי שהיה מודע להם, אם נימנע מלבררם". בעיניין זה נקבע כי: "כידוע, "על מנת לבסס את הקביעה כי אדם עצם את עיניו יש להוכיח שלושה רכיבים: קיומו של חשד סובייקטיבי; היות החשד ממשי; ואי בירור החשד"" (ע"פ 2518/16 יצחקי נ' מדינת ישראל [פורסם בנבו] (25.12.16)).
(ב3) הרשאי על פי דין למכור או למסור נשק והוא מוכרו או מוסרו לאדם שאינו רשאי על פי דין להחזיק בו, דינו - מאסר חמש עשרה שנים; סבר המוכר או המוסר, כתוצאה מבדיקה רשלנית, שהוא מוכר או מוסר נשק למי שרשאי על פי דין להחזיק בו - דינו מאסר שלוש שנים.
טענת ההגנה מן הצדק - אישור השבתת הנשק ב"כ הנאשם טען בכוונה רבה, כי לנאשם נגרם עוול כבד, ולמעשה הרשויות מתעמרות בו, בהחליטן להגיש כתב אישום נגדו, ולעתור למעצרו, בגין החזקת נשק לא תקין, ויתרה מכך, נשק שהמדינה אישרה את השבתתו.
למותר לציין כי לגירסת הנאשם כלל לא ידע שהנשק בלתי תקין, וכאמור דבריו, וביתר שאת מעשיו מלמדים על כך שלקח בחשבון כי הנשק עשוי להיות "נשק אמיתי", ומכל מקום, הוא אינו יכול להיבנות מהטענה כי אדם אחר קיבל אישור פרטני להחזיק בנשק כמזכרת ללא צורך ברישיון, שנים רבות לפני שהתגלגל הנשק לידיו של הנאשם.
...
אשר להפניית המאשימה לעפ"ג 41707-03-22, ציין כי מדובר שם בנאשם שמשיקוליו בחר להודות במסגרת הסדר טיעון, משמע, לא הייתה הכרעת דין או ניהול הוכחות ולמעשה כלל לא התקיים דיון ולטעמו לא ברור כיצד ההפניה מסייעת למאשימה במקרה זה. בסוף דבריו ציין ב"כ הנאשם כי אם ייטען כי המעשים עולים לכדי ניסיון להחזקת נזק, הדבר אינו ראוי, שהרי ישנם אקדחי צעצוע שנראים אמתיים לחלוטין, ומכאן שכל ילד שימצא אקדח מברזל שיש לו משקל, יואשם בניסיון.
דיון והכרעה לאחר שמיעת העדים ועיון בראיות לאחר שנתתי דעתי למכלול טענות הצדדים, הגעתי לכלל מסקנה כי המאשימה הוכיחה מעל לכל ספק סביר כי הנאשם ביצע את העבירה המיוחסת לו בכתב האישום, ואפרט.
סוף דבר - אני קובעת כי הנאשם ביצע את העבירה המיוחסת לו בכתב האישום.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו