בהרחבת יתר, ובתאור מפורט יותר, מובאים הדברים הבאים בחוות דעתו של המשנה לנשיא בדימ' ד"ר מישאל חשין, תחת הכותרת "על המאבק המזוין שמנהלים הפלסטינאים כנגד ישראל והישראלים" (פסקות 6-15; ההדגשות במקור):
"6. בחודש ספטמבר 2000 החלה מכה במדינת ישראל ובתושביה מיתקפת טירור רצחנית שמקורה בשיטחי יהודה, שומרון וחבל עזה, מיתקפה שמתכנניה ומבצעיה הם, רובם ככולם, פלסטינאים תושבי האיזור. מאבקם החמוש של הפלסטינאים נגד מדינת ישראל ותושביה לא חדל, ובשעה זו שבה כותבים אנו את פסק הדין מוסיפים אזרחי ישראל לחיות באיום הטרור הרצחני המופנה נגדם. כבר עתה יודעים אנו כי המדובר הוא באחת המיתקפות הקשות ביותר שעברו עלינו. עשרות אלפי פיגועי טירור שמקורם באיזור היכו ללא הבחן וללא רחם בילדים, בקשישים, בנשים ובגברים – רובם המכריע אזרחים תמים שעסקו בשיגרת יומם – וגרמו למותם של למעלה מאלף ישראלים ולפציעתם של אלפים אחרים. רכוש רב ניזוק ונהרס. כלכלת המדינה נפגעה באורח קשה. חיי היום יום במדינה שובשו. אזרחים רבים החלו חוששים ממעשי שיגרה דוגמאת נסיעה באוטובוס, ביקור בקניון, סעודה במסעדה. בעיני העולם נצטיירה ישראל כמדינה נגועת טירור שיש להמנע מלבקר בה.
מתאבדים אלה מגיעים לכל מקום בו מצויים ישראלים (בתחומי מדינת ישראל ובתחומי הישובים היהודיים באיזורי יהודה ושומרון וחבל עזה).
יתרה מזו, לגבי אסירים תושבי מדינת ישראל מעבר לקו הירוק (כגון: תושבי נצרת ואולם אל פאחם), אין כל הסבר סוצאלי או אחר לכך שהרש"פ מממנת אסירים אלה ומשפחותיהם זולת קבלת טענת התובעים כי הרש"פ תומכת במבצעי פעולות טירור נגד ישראליים ויהודים, ללא קשר למקום מגוריהם, דהיינו: הן תושבי יהודה ושומרון, הן תושבי ירושלים המזרחית והן תושבי מדינת ישראל.
...
בכל מקרה, גם אם אקבל את טענות התובעים בנקודה זו או אחרת, בתיק זה או אחר, לא אוכל להיעתר לבקשתו של ב"כ התובעים וליתן פסק דין המתייחס לכל אחריות הרש"פ.
1947.
טענת הנתבעים, לפיה לא הוכח כי הרש"פ צפתה או יכלה לצפות באופן קונקרטי, את הפיגועים נשוא התביעות, ולא הוכח קשר סיבתי בין הפיגועים לבין הרש"פ, ולכן, לטענת הרש"פ אין עליה חובת זהירות קונקרטית, טענה זו נדחית לאור הקביעות העובדתיות כי הרש"פ לא רק שצפתה או יכלה לצפות את הפיגועים, אלא שהוכח קשר סיבתי בין הפיגועים לבין הרש"פ.
2797.
הטענה האחרונה של הנתבעים כאילו מדיניות משפטית מצדיקה שיקולים של שלילת חובת הזהירות או צמצומה, חרף יכולת הצפייה הפיזית (סעיף 906 לסיכומי הנתבעים) – גם היא נדחית.
אינני סבור כי עלי להכריע בשאלה האם ניתן להחיל את עקרונות תורת האורגנים על יישות ציבורית, כגון: הרשות הפלסטינית, מבחינה פורמלית או מהותית, משום שאני סבור כי המחלוקת בין הצדדית תתיישב באופן שונה.