מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

החובה להאריך מעצר בפעם השנייה עקב גמילה מאלכוהול

בהליך תיק פ"ל אדום (פל"א) שהוגש בשנת 2018 בשלום באר שבע נפסק כדקלמן:

חייו של הנאשם השתנו (במיוחד נפשית) והוא החל לשתות אלכוהול תוך שביצע עבירה ראשונה מסוג זה לראשונה ב-2014, ופעם שניה ב-2016.
בית המשפט אפשר הגמשת תנאי המעצר כאשר החל תהליך גמילה מאלכוהול.
נושא המאסרים המותנים – בעיניין זה ציין הסניגור כי אין מחלוקת שאין חובת הפעלה של המאסרים המותנים בפרשה זו. המאסר המותנה הראשון הוא בר הפעלה ואילו השני נובע מעבירה ממרץ 2010 וחלפו כ- 8 שנים מביצועה (גזה"ד ניתן ב-2016).
החלטתי להאריך את שני המאסרים המותנים התלויים כנגד הנאשם משקולי שקום, מחייבת איזון הענישה בדרך של הרחקת הנאשם מכל יכולת נהיגה אזרחית וזאת עד שייוצר בטחון מוחלט בשאלת גמילתו מאלכוהול ובחירתו באורח חיים נורמאטיבי נקי מכל היתמכרות.
...
מכל האמור לעיל, אני מחליט לגזור על הנאשם את הענישה שלהלן: מורה על הארכת מאסר המותנה כפי שהוטל על הנאשם למשך 6 חדשים בתיק ת"ד 3393-06-11 בבית משפט זה ביום 7.4.16 וזאת לשנתיים נוספות.
מאחר והנאשם פסול מיום האירוע נשוא כתב האישום, אני קובע כי פסילתו תימנה מיום 12.6.16 ללא צורך בהפקדת רישיון נוספת.
אני קובע כי פסילתו של הנאשם תסווג כך שלא תחול על נהיגת רכבי כיבוי אש לסוגיהם וזאת במסגרת עבודתו של הנאשם כלוחם אש ובזמן שהוא אוחז בידיו החלטה זו. מורה על הפעלת פסילה מותנית בת 5 חודשים שהושתה על הנאשם בתיק ת"ד 3393-06-11 ביום 7.4.16 בבית משפט זה לריצוי באופן חופף לפסילה שנגזרה בסעיף ג' לעיל.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2019 בשלום רמלה נפסק כדקלמן:

בהמשך, משסיימה איריס לבצע את הרכישה עבור המוצרים שרכשה, לקח הנאשם את הקבלה מהעגלה של איריס והתקדם לעבר היציאה מהמקום עד שנעצר על ידי קצין הבטחון של הסופר, מר מור נעים (להלן: מור).
העידר סמכות להאריך בשנית את המאסר על תנאי במקרה שבפנַי, לאחר שהמאסר על תנאי של 12 חודשים הוארך כבר פעם אחת, אין סמכות לבית המשפט להאריכו בשנית ולכן מדובר במאסר על תנאי שהוא חב הפעלה ואין מנוס מהפעלתו.
כמו כן, כבוד השופטת ביניש (כתוארה דאז) קבעה כדלקמן: "צודקת המשיבה בטענתה כי השאלה האם קיימת סמכות, מכח סעיף 86 לחוק העונשין, להאריך תקופת מאסר על תנאי פעם שניה לצורך גמילה מאלכוהול, ולא לשם גמילה מסמים, אינה טעונה ליבון כיוון שלשון החוק בעיניין זה ברורה וחד – משמעית. שיקול הדעת שניתן בסעיף 85 הנ"ל לבית המשפט שהרשיע אדם "העובר טפול למשתמשים בסמים, או שסיים טפול כאמור" להשתמש בסמכותו להאריך מאסר על תנאי יותר מפעם אחת כדי לאפשר שקומו הוגבל באופן ברור ומפורש לטפול גמילה מסמים בלבד, וההסדר בעיניין זה נקבע בהוראות הסעיף בפירוט.
בפיסקה 4 להחלטתה, כבוד השופטת חיות (כתוארה דאז) קבעה את הדברים הבאים: "על פי הוראת סעיף 1(2) לפקודת המבחן, אין בית המשפט רשאי שלא להרשיע נאשם אשר תלוי ועומד כנגדו מאסר על תנאי בר הפעלה. ב-רע"פ 4015/98 אלימלך אליהו נ' מדינת ישראל פ"ד נג(2) 97, נחלקו השופטים האם במצב בו אין חובה להפעיל את העונש המותנה וניתן להאריך את תקופת התנאי, מאפשר סעיף 1(2) שלא להרשיע את הנאשם, אך אין ולא הייתה מחלוקת כי כאשר קיימת חובה להפעלת העונש המותנה, לא ניתן להמנע מהרשעת הנאשם. זהו המצב במקרה שבפנינו, בו כבר הוארכה תקופת התנאי פעם אחת למשך שנתיים, ומכח הוראת סעיף 56(ב) לחוק העונשין, לא ניתן להאריכה שוב. בנסיבות אלה, לא היה בית משפט השלום מוסמך להמנע מהרשעה, ובדין הורשע המבקש בערכאת העירעור." (ההדגשות שלי – ה'א'ש') וכך הוא המקרה שבפני.
...
דחיית בקשת הנאשם לקבלת תסקיר הנאשם עתר לקבלת תסקיר לעונש בעניינו מטעם שירות המבחן, ובקשתו זו נדחתה (ראו החלטתי בפתקית במערכת "נט המשפט" מיום 4.3.19).
העדר סמכות להאריך בשנית את המאסר על תנאי במקרה שבפנַי, לאחר שהמאסר על תנאי של 12 חודשים הוארך כבר פעם אחת, אין סמכות לבית המשפט להאריכו בשנית ולכן מדובר במאסר על תנאי שהוא חב הפעלה ואין מנוס מהפעלתו.
טענה זו דינה להידחות והנני קובע שההרשעה תמשיך לעמוד בעינה.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2018 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

סוכם כי הנאשם ישלח לשירות המבחן, וככל שיהיה מדובר בתסקיר חיובי המעיד על קבלת אחריות ושתוף פעולה ובכל טפול שיידרש ולא יפתחו לו תיקים חדשים ושרות המבחן ימליץ על כך, תסכים המאשימה להארכת התנאי בן 12 החודשים וקנס.
תסקיר שירות המבחן מתסקיר מיום 28.11.17 עולה כי, הנאשם בן 46, נשוי בשנית ואב לבת מנישואיו הקודמים.
באשר לשימוש בסמים ואלכוהול , הנאשם שיתף בפגישותיו כי בעקבות השפעת הסביבה בה גר, החל להשתמש בסמים מסוגים שונים, ובמהלך חייו פנה באופן עצמאי לגמילה בקהילה למכורים מספר פעמים וכיום הוא נקי מסמים.
הנאשם יתייצב ביום 24.6.18 בשעה 8:30 בבית המעצר ניצן ברמלה לריצוי עונשו.
...
לאור כל האמור לעיל, ובשים לב לכך שהעבירות בוצעו על-ידי הנאשם ללא כל שימוש בכוח או תוך גרימת נזק, ללא חבירה בצוותא וללא תחכום סבורני, מידת הפגיעה של הנאשם בערכים הניצבים בבסיס עבירות הרכוש אינה גבוהה.
בנסיבות אלה, אני סבור כי מתחם העונש ההולם נע בין מאסר למשך 6 ל-12 חודשי מאסר.
לאחר ששקלתי את כל השיקולים הנוגעים לענין, לקולא ולחומרא, אני גוזר על הנאשם את העונשים הבאים: מופעל המאסר המותנה של 12 חודשים מת"פ 3514-01-11.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2022 בשלום נתניה נפסק כדקלמן:

תסקירי מבחן לנוכח גילו הצעיר של הנאשם (בן פחות מ-21 במועד ביצוע העבירות) הופנה לקבלת תסקיר חובה.
לבקשתו (עוד בהליך המעצר), הוא הופנה בשנית ל"בית חוסן", אך גילה פעם נוספת קשיי התמדה.
לנוכח קשייו של הנאשם להישתלב בטיפול, לא הוארך צו פקוח המעצרים.
הנאשם שיתף פעולה עם שירות המבחן באופן מעורר הערכה, נרתם במלוא מאודו להליך הטיפולי, נגמל בהצלחה מסמים ומאלכוהול, התנתק מקשריו השוליים, ועשה כל שנידרש על מנת להשתקם.
בית המשפט העליון עמד על נסיבות חייו החריגות – אב יחידני המגדל בכוחות עצמו את שלושת ילדיו; נגמל עשור קודם לכן בכוחות עצמו מסמים; שהה תקופה בת 18 חודשים במעצר בפקוח אלקטרוני; שירות המבחן המליץ להסתפק בעבודות שירות בצד צו מבחן.
מטרתו של הצוו כפולה – האחת, לאפשר לנאשם להתמיד במסגרת טיפולית, בהתאם לשיקול דעתו של שירות המבחן; השניה, לשמש גורם מרתיע ומציב גבולות, שהפרתו עלולה להביא לגזירת הדין מחדש.
...
עם זאת, לנוכח היקף החילוט מן העבר האחד, ומצבו של הנאשם הבונה את דרכו בחיים מן העבר האחר, החלטתי באופן חריג לעבירות מסוג זה להימנע מגזירת קנס, ולהסתפק בהתחייבות צופה פני עתיד.
אשר לבקשת המאשימה לפסול את רישיון הנהיגה של הנאשם, על מנת לאפשר התמדתו בהליך השיקומי ולא לפגוע בעבודתו, החלטתי להסתפק בפסילה על-תנאי בלבד.
סוף דבר, מצאתי לגזור על הנאשם את העונשים הבאים: 9 חודשי מאסר בפועל.

בהליך שהוגש בשנת 2023 בבתי המשפט לענייני משפחה נפסק כדקלמן:

רקע והליכים: הורי הקטינה עלו לישראל עם בני משפחותיהם, חוו מספר משברים, לקו בסכיזופרניה, צרכו סמים ואלכוהול, נעצרו וריצו עונשי מאסר בשל עבירות שונות, אושפזו במרכז לבריאות הנפש בבאר יעקב, ושם נפגשו דרכיהם.
במקביל, נמשכו ניסיונות גורמי הרווחה להעניק טפול וסיוע להורים, על מנת לשלבם בהליך של גמילה מסמים ואלכוהול ואף קבלת טפול נפשי מתאים, אך הדבר לא צלח, בהיעדר שתוף פעולה מצדם.
ביום 2.3.22 היתקיים דיון שלישי שהתקיים חרף העידר חוו"ד בעיניין האבהות והיעדר חוו"ד המומחית, ניתנו הוראות לגבי חובת התייצבות המשיבים למפגשים הנדרשים לשם השלמת חוות הדעת ולגבי שתוף פעולה עם גורמי הרווחה לשם שיקומם.
גדר המחלוקת שלוש שאלות עומדות על הפרק, ואלה הן: השאלה הראשונה היא האם יש מקום להכריז על הקטינה בת אימוץ כלפי הוריה; השאלה השניה היא מה טובת הקטינה לגבי הקשר עם ההורים הביולוגיים; והשאלה השלישית היא מה טובת הקטינה לגבי הקשר עם שתי הסבתות; להלן תתבררנה השאלות כסדרן, תוך בחינת המצב המשפטי והעובדתי גם יחד.
"יחד עם זאת, ראוי לשוב ולהדגיש את שכבר הדגשנו ולא אחת כי כל העוסק בדיני אימוץ עוסק בדיני נפשות. על כן, מחויבים אנו להיות קשובים ולבחון בחינה מתמדת את המודלים האפשריים לאימוץ, תוך היתייחסות להתפתחותיות ולשינויים בתפישות החברתיות המסורתיות וכן תוך שימת הלב למחקרים חדשים ולניסיון הנצבר בנושא בארץ ובעולם". סיכומו של עניין, אין מקום לקביעת זמני שהות בין הילדה להורים הביולוגיים, לא כיום ואף לא בעתיד, גם אם ישולבו בהליך שקום ויסיימו אותו.
לאור דברים אלה, מצאתי כי יש להגיע בהדרגה למפגשים שיתקיימו אחת לחדשיים, בלווי הדרכה, לצד מתן שיקול דעת לעו"ס לחוק האימוץ, באופן הבא: בחדשיים שעד סוף תשפ"ג (אוג' וספט'), ימשיכו המפגשים להתקיים אחת לחודש; בשנת תשפ"ד יתקיימו המפגשים עם הסבתות אחת לחודש וחצי (9 פעמים בשנה); ובשנת תשפ"ה יתקיימו המפגשים עם הסבתות אחת לחדשיים (6 פעמים בשנה).
...
באשר לצלע הראשונה, טובת הילדה: לפי חוות דעת המומחית, הסבתות מסייעות לקטינה בבניית זהותה (עמ' 18 לחוות הדעת): "באשר לקשר עם הסבתות, אני סבורה כי לטווח הארוך המפגשים עם הסבתות חיוביים ויעזרו לילדה בבניית הזהות. עוד התרשמתי כי המפגשים יכולים להוסיף לתחושה כי היא אהובה על ידי הסבתות, כי הן לא שוכחות אותה והן יהיו החוליה המחברת בין ההווה לעבר. עם זאת, סבתא מ' חייבת לקבל הדרכה אינטנסיבית יותר כדי שהמפגשים עם נכדתה יהיו עבור הילדה נעימים יותר ופחות מרוכזים בצרכי הסבתא. על כן אני ממליצה לקיים ביןהילדה לשתי הסבתות שלה שלושה מפגשים בשנה, בליווי ופיקוח, כשאחד מהם יתקיים מדי שנה בסמוך ליום הולדתה" בחקירתה הנגדית הסבירה המומחית (בעמ' 10): "החיבור לסבתות הוא לדעתי חיבור לעבר וכשהילדה תגדל מעט הסבתות יוכלו להגיד שאחת היא אמא של האמא ואחת היא אמא של אבא והם היו חולים ולא יכלו" בהמשך הסבירה כי מדובר בתדירות מינימלי, ואלה דבריה (עמ' 17 לפרוטוקול): "אני חושבת ש- 3 מפגשים זה מספר מינימלי כדי שלידה יהיה זכרון בין מפגש למפגש, אחד יהיה סמוך ליום ההולדת כפי שהצעתי, כדי לכוון את המפגש לעבר, ללידה, שיהיה מקום לדבר על מאיפה היא באה לעולם ושנים, על מנת לשמור על קשר מינימלי ובסיסי שפחות מזה יהיה מאוד קשה לילדה לזכור ממפגש למפגש מיהן הדמויות לכן, זה המינימלי, כל 4 חדשים" בחוות הדעת מציינת המומחית כי הסבתא א' (מצד האב) מכבדת יותר את העדפותיה של הילדה, בעוד הסבתא מ' (מצד האם) אשר כמהה למגע עם הילדה, חוזרת ומבקשת ממנה חיבוק ונשיקה, גם כאשר הילדה אינה מעוניינת בכך.
באשר לצלע השלישית: עמדת ההורים המיועדים לאמץ המומחית העידה בחקירתה הנגדית כי הורי האומנה רואים בחיוב את הקשר עם הסבתות ומבחינתם ניתן לקיים המפגשים בתדירות משמעותית ואלה דבריה (עמ' 11 לפרוטוקול): "התרשמתי שההורים האומנים יתנו לזה מקום כמו שנותנים מקום לסבתות וכשהילדה לובשת בגד שהסבתא הביאה, הם אומרים לילדה שזה בגד של סבתא מ' או סבתא א' והם מכינים אותה למפגש. אני סבורה שכן יוכלו להתמודד ברגישות רבה. הם אפילו אומרים שיכולים לשאת תדירות גבוהה יותר כגון 5,6 מפגשים בשנה ואני סברתי שזה הרבה מדי וגם ניהלתי שיחה איתם על זה". הדברים עולים גם מהודעת העו"ס מיום 22.5.22 (עמ' 2, בפסקה שלפני האחרונה): "כיוון שהמפגש המתואר הינו המפגש שלאחר חג הפסח ומשפחת האומנה שלחה עם (הילדה) מתנות לכל סבתא לכבוד החג. כבר בתחילת הביקור הסבתות התרגשו לקבלן והניחו אותן בצד החדר ויש התפנו אל נכדתן.
סוף דבר, נפסק בזאת כדלקמן: הקטינה היא בת אימוץ כלפי שני הוריה הביולוגיים.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו