בארצות הברית, לעומת זאת, כאשר עלתה שאלה דומה באשר לפרשנותו של התיקון הששי לחוקה האמריקאית, בית המשפט סרב להכיר בזכות החוקתית לייצוג משפטי בעת החקירה הפלילית (ראה למשל: U.S. v. Gouveia, 467 U.S. 180 (1984)), והשאלה באשר למעמדה של זכות הייצוג בהליכי החקירה הפלילית בארצות הברית, אינה לגמרי ברורה, וקיימות פסיקות שונות של בתי המשפט הפדראליים (ראה: Alexis Berglund, Turner-ing over a New Leaf: Pre-Charge Plea Negotiations as a Critical Stage for the Purpose of the Sixth Amendment Right to Counsel, 59 B.C.L. Rev.
נוכח רקע זה, לא ראה בית המשפט העליון בחקיקה זו כחלק מעיקרי הצדק הטבעי או כחלק מהזכות להליך מינהלי תקין, בדומה לזכות השימוע במשפט המינהלי, אלא כבאה להבטיח היתנהלות ראויה ושוויונית של רשויות התביעה והליך להקטנת הפגיעה בנאשמים (ראה: בג"צ 3495/06 הרב יונה מצגר נ' היועץ המשפטי לממשלה [ניתן ביום 30.7.2007]; ע"פ 1053/13 חסן הייכל נ' מדינת ישראל [ניתן ביום 23.06.2013]).
...
טענת המשיבה ולפיה יש לפרש אחרת, כאשר עסקינן בבקשה "מוסכמת", וכי חל סעיף 6(ג) לחוק הגנת ילדים, אינה מקובלת עלי, לא מבחינת פרשנותו של חוק הגנת ילדים ולא מבחינת מטרתו, ופסיקת בית המשפט העליון.
כאמור בית המשפט המוסמך, יהא אשר יהא, יכול להעתר לבקשה אך הוא יכול גם לדחותה.
לפיכך, העובדה כי החקיקה אינה מתייחסת במפורש לשאלת המצאת חומר חקירת ילדים בהליך שימוע, אין מתבקשת ממנה המסקנה בהכרח, כי המחוקק ביקש לראות את הנאשם הפוטנציאלי בשלב זה בשונה ממעמדו של נאשם.
אגב, בניגוד לטענות המשיבה, גם לא מצאתי בהנחיות היועץ המשפטי לממשלה או בהנחיות פרקליט המדינה, הנחיה כי יש במקרים מעין אלה לפנות לבית משפט השלום במקום לבג"צ.
נוכח כל האמור, הבקשה לעיון מחדש נדחית.