מבלי להיכנס כמובן לכל פרטי ההגנה, ביארה השותפות מדוע התקשתה להכין את דוח"ות 2009 ו-2010: מר אזולאי ביקש ממנה, כך טענה, לערוך רישומים כוזבים ולהגיש דוח"ות שיקריים, דבר שהשותפות סירבה לעשות, ועל רקע זה פנה מר אזולאי לרו"ח ישאל.
משהתחוור כי הצדדים, ובעיקר התובעת, מבקשים לפתח את ההליך לכדי סאגה רחבת יריעה ושבינה לבין סדר דין מהיר אין דבר וחצי דבר, ושהתברר עוד נוכח זהות המצהירים שהצדדים מבקשים לגייסם כי ההליך הנוכחי צפוי להפוך למה שנראה כהד ושיקוף של ההליך המקביל, ביקשתי כפי סמכותי לברר עם הצדדים את האפשרות לעיכוב ההליכים בתיק שלפניי, עד השלמת הבירור בהליך המקביל.
השיקולים שינחו את בית המשפט, שמתוקף סמכותו הדיונית רשאי להדרש לסוגיה: "לצורך עיכוב ההליכים אין נידרשת זהות מוחלטת בין כל העניינים הנדונים וכי על בית המשפט לשקול, בין היתר, את זהות השאלות השנויות במחלוקת, זהות בעלי הדין, יעילות הדיון, חסכון במשאבים ובזמן שפוטי, מניעת הכרעות סותרות, נוחות בעלי הדין, הכרעה מהירה ומאזן הנוחות" (רע"א 488/15 אלנקרי נ' נווה טל בע"מ, בפיסקה 5, והאסמכתאות שם (24.3.15)).
דומה שלצורך הכרעה בהליך כאן, ובהתאם להילכת גיל, ההתמקדות תהא בשאלה, בהתאם להוראות החוק והפסיקה, אם הפירסום עונה על ההגדרות שבסעיף 13(5), קרי פירסום בידי בעל דין או עד, "תוך כדי דיון". הדיון – הוא ההליך המקביל.
ברם התובעת היא הגורם המרכזי לכך שההליך הפך סבוך, נוכח ריבוי העדים שבחרה לבקש לזמן, לרבות בא כוח הנתבעים, באופן שיחייב את החלפת הייצוג אם איעתר לזימון.
...
לאחר בחינת מצב הדברים, הגעתי לכלל מסקנה כי יש להורות על עיכוב ההליכים עד להכרעה בהליך המקביל.
נוכח כל האמור לעיל: אני מורה על עיכוב ההליכים שלפניי עד הכרעה בהליך המקביל, בתיק ת"א 32408-06-16.