מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

הוקל העונש בשל איחור בהגשת כתב אישום

בהליך ערעור פלילי גזר דין (עפ"ג) שהוגש בשנת 2018 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

המערערת הוסיפה כי כתב האישום הוגש באיחור בשל עומס.
ב"כ המשיב עותרת לדחיית העירעור וטוענת כי העונש שנגזר על המשיב הוא סביר, תוך היתחשבות בנסיבות המקרה, נסיבותיה של המתלוננת, נסיבותיו האישיות של המשיב, הפגמים שנפלו בניהול החקירה עצמה והשהוי בן השנתיים שבהגשת כתב האישום.
כמו כן, יש להיתחשב לקולה בכך שכתב האישום הוגש בשיהוי של כשנתיים ובזמן שחלף מעת ביצוע העבירות.
...
המשיב לא הכחיש את שליחת המסרונים, אך בחר לנהל משפטו נוכח עבירת החזקת הסכין, שהיתה העבירה העיקרית, ובסופו של דבר זוכה מעבירה זו. בשני מועדי דיונים שני עדי התביעה לא התייצבו, וההליך התארך מטעמים שאינם תלויים במשיב.
באיזון הכולל, נראה כי בית משפט קמא שקל היטב את כלל השיקולים הצריכים לעניין, ואף אם הקל עם המשיב, לא מצאנו כי נפלה טעות בהחלטתו.
לפיכך, הערעור נדחה.

בהליך ערעור פלילי על בימ"ש לעניינים מקומיים (עפמ"ק) שהוגש בשנת 2018 בהמחוזי באר שבע נפסק כדקלמן:

המערער עתר להקלה בעונשו, בטענה כי עשה המעשה בתום לב וללא כוונה להפר את החוק.
המערער טען לקיומו של "מחסום דיוני" מדיון באשמתו, עקב איחור בהגשת כתב האישום.
...
בניגוד לכך, במקרה דנן, השטח המדובר בוודאי אינו החניון אלא הוא אחת משתיים, או מדרכה או כניסה לחניון, ולכן אין להסיק כל מסקנה מאותו תקדים, כפי שציין בית משפט קמא בצדק.
נוכח כל האמור - התוצאה היא שהערעור על הכרעת הדין נדחה לגופו.
אשר על כן – הערעור נדחה, על שני חלקיו.

בהליך ערעור פלילי גזר דין (עפ"ג) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

לפנינו ערעור על קולת העונש כפי שנקבע בגזר דינו של בית המשפט השלום בפתח תקווה בת"פ 24247-08-19 מיום 8.3.2022 (כבוד השופט עודד מורנו), במסגרתו הורשע המשיב, על פי הודאתו, בבצוע העבירות הבאות: אי הגשת דו"ח במועד לפי ס' 216 (4) לפקודת מס הכנסה (נוסח חדש) התשכ"א-1961 ("הפקודה"); אחריות מנהלים –לפי ס' 224 א' לפקודה; אי העברת מס שנוכה לפי ס' 219 לפקודה בקשר עם סעיפים 117, 116 ו-166 לפקודה והתקנות שהותקנו מכוחם, ובקשר עם סעיף 222 (ג) לפקודה; אי הגשה במועד - לפי ס' 117 (א) (6) לחוק מע"מ תשל"ו- 1975 ("החוק") בקשר לסעיף 67 ולתקנה 20 לתקנות מס ערך מוסף, תשל"ו- 1975.
לגבי הסרת המחדל, הודגש כי מדובר בהסרה חלקית, שכן המשיב לא הגיש את מלוא הדו"חות נשוא כתב האישום למס הכנסה, לא העביר מס שנוכה בסך של כ-21,000 ₪ ולא שילם את חובו בסך של יותר מ-284,000 ₪ למע"מ. בנוסף הטעימה המערערת כי העובדה שלמשיב עבר פלילי בעבירות דומות מלמדת כי הוא לא הורתע ואף מטעם זה שגה בית המשפט קמא עת קבע כי מחצית מהמאסר המותנה ירוצה בחופף ולא כולו במצטבר לעונש המקל ממילא שהטיל על המשיב.
המשיב הדגיש כי הוא שירת עשר שנים בשירות קבע בתפקיד משמעותי, ולאחר מכן רכש זיכיונות לרשת מאפים, שתפקדה כ-12 שנים בהצלחה יחסית, אך החל משנת 2013 חוותה קשיים, עד אשר הוגש נגדו בשנת 2014 כתב אישום בגין איחור בהגשת דוחות בסניף אחד, בגינו הושת עליו מאסר על תנאי.
...
עם זאת, בסופו של יום מצאנו כי יש ממש בטענתו של המשיב כי עברו הפלילי הינו חלק מאירוע "מתגלגל" אחד במסגרתו קרסו הסניפים שהקים, כך שבמובן זה ניתן להתייחס לעבר הפלילי כחלק מצבר העבירות הנוכחי.
בנסיבות מיוחדות אלה, כמו גם בהתחשב בזכויות העומדות למשיב במישורי חייו השונים, הגענו למסקנה, לא בלי התלבטות, כי ראוי ליתן במקרה דנן משקל משמעותי לכלל לפיו ערכאת הערעור אינה ממצה את הדין עם מי שהחליטה להחמיר בעונשו, ולא להטיל על המשיב עונש מאסר מאחורי סורג ובריח.
לפיכך אנו קובעים כי עונש המאסר בן 9 החודשים ירוצה בדרך של עבודות שירות.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

בפסיקה נקבע, כי שהוי בהגשת כתב האישום יכול בנסיבות מסוימות, כשמדובר בשיהוי משמעותי, שמקורו בהתנהלות גורמי אכיפת החוק והסב פגיעה ממשית לנאשם, לבסס הגנה מן הצדק עבור הנאשם ולהביא להקלה משמעותית בעונשו.
האפשרות לחרוג לקולה ממיתחם הענישה מטעמי צדק הוכרה בע"פ 5669/14 לופליאנסקי נ' מדינת ישראל (29.12.2015, פסקה 216 לפסק דינו של כב' השופט פוגלמן).
כתב האישום הוגש כ-3 שנים לאחר מועד ביצוע העבירות, בחריגה מסד הזמנים שנקבע בהנחייה והפרה של הוראת סעיף 57א(א) לחסד"פ. חמורה מזו, כתב האישום הוגש באיחור ללא סמכות וללא אישור יועמ"ש. רק כשנה לאחר מכן, בחודש אוגוסט 2021, לאחר שניתנו למאשימה מספר דחיות, היתקבל אישור יועמ"ש בדיעבד.
...
עוד לא שוכנעתי, כי הרשעתו עלולה לפגוע פגיעה חמורה בשיקומו.
לאחר שבחנתי את כלל השיקולים, מצאתי לחרוג לקולה ממתחם הענישה מטעמי צדק.
אשר על כן, אני גוזרת על הנאשם את העונשים הבאים: 3 חודשי מאסר שירוצו בדרך של עבודות שירות, במקום העבודה גגון תל אביב בכתובת ברגנר אליזבת 6, תל אביב יפו.

בהליך ערעור פלילי (ע"פ) שהוגש בשנת 2023 בעליון נפסק כדקלמן:

האם מתקיימים במערער טעמים מיוחדים להקלה מן העונש המזערי? ב"כ המערער טוען כי השהוי הוא טעם מיוחד (כנזכר לעיל, כתב האישום בעיניין המערער הוגש בחלוף למעלה משנתיים וחצי ממועד הגשת התלונה על-ידי נפגעת העבירה).
אמנם, כתב האישום הוגש במועד מאוחר לפירסום ההנחיה, אך לשיטת המערער "רוח המחוקק ורוח היועץ המשפטי לממשלה בנקודה זו מאוד ברורות והן כי לשהוי בהגשת כתב האישום, ולעינוי הדין הנגרם לנאשם מעצם הגשת כתב האישום באיחור, יש משקל של ממש". עמדתי היא שאכן, יש לתת משקל של ממש לשהוי הרב, כפי שאפרט בהמשך.
...
אמנם, לא מצאתי כי קיימת סיבה לסטות מהעונש המזערי וממתחם העונש ההולם, אך יחד עם זאת, כבית המשפט המחוזי, אף אני סבור כי השיהוי הכבד ראוי להילקח בחשבון כשיקול לקולא.
הנה כי כן, בהינתן מצוות המחוקק, ובהיעדר טעמים מיוחדים – סבורני כי ראוי לקבל את ערעור המדינה; להחמיר את עונשו של המערער, ולגזור עליו 30 חודשי מאסר, בהתאם לחוק.
סוף דבר, שאציע לחברַי כי את הערעור בע"פ 8500/22 – נדחה, ואילו את הערעור בע"פ 8655/22 – נקבל, במובן זה שיוּספוּ לעונש המערער עוד 11 חודשי מאסר על תנאי, כך שרכיב ענישה זה יועמד על 16 חודשים.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו