לעמדת התובעים, הסכם המכר בטל, בשל אי קיום התנאים המתלים שנקבעו בו. בנוסף טוענים הם, כי אזולאי הפר את הסכם המכר, הפרות יסודיות; בכך שהוא לא שילם את מלוא התמורה על פי ההסכם, לא היתקבל כחבר באגודה ואף ביצע בנייה בלתי חוקית בנכס, בגינה הורשע בהליך פלילי, בתיק מס' 1327-01-15 (להלן: "התיק הפלילי" - נספח 11 לתצהירו של שגיא), דבר אשר מונע, לטענתם, את פיצול הנחלה.
כבוד השופט כהן הסכים שהחוזה שנעשה בין בעלי-הדין, שם, ברור ואינו זקוק לפירושים, אך סבר שעדיין "יש להכריע בשאלה המשפטית, אם זכאים היו המשיבים לבטל את החוזה לרגל אי תשלום השעור השני במועדו; ולצורך בירורה של שאלה זו יש להכריע בשתי שאלות משנה: האחת, אם היה באי תשלום זה משום 'הפרה יסודית' כמשמעותה בסעיף 6 לחוק החוזים (תרופות בשל הפרת חוזה), התשל"א-1970 (להלן: חוק התרופות (והשנייה - באם התשובה היא שלילית - אם בנסיבות העניין היה ביטול החוזה בלתי צודק, כאמור בסעיף 7(ב) לחוק התרופות". לעניין אי תשלום השעור השני של המחיר במועד הקבוע בחוזה אמר כבוד השופט כהן בעיניין גולן, כי "[...] איחור בתשלום, שניתן לפצות עליו בכסף, ושלא השתרע לתקופה שמעבר למועד שנקבע בחוזה להעברת המקרקעין ולגמירת העסקה, אינו בגדר 'הפרה יסודית' כמשמעותה בסעיף 6 לחוק התרופות."
אם, בכלל, ניתן ללמוד מפסקי הדין הנ"ל לענייננו, הרי שניתן ללמוד מהם כי יש להעדיף קיום חוזה על פני ביטולו וכי ביטול חוזה יהיה בלתי צודק אם אי קיומו אינו תוצאה של מעשיו של הצד שכנגד, או של מחדליו וכאשר השמוש בזכות הביטול נעשה בחוסר תום לב. ראו דברי כבוד השופט כהן בעמ' 822 לפסק הדין בעיניין גולן): "[...]בקיום חוזה יש לנהוג בתום לב - והוא הדין לגבי השמוש בזכות הנובעת מחוזה (סעיף 39 לחוק החוזים (חלק כללי), תשל"ג-1973). זכות הנובעת מחוזה - אף זכות הביטול במשמע; ואם נעשה שימוש בזכות לבטל חוזה שלא בתום לב, כי אז יהיה הביטול בלתי צודק, כמשמעות דיבור זה בסעיף 7(ב) לחוק התרופות".
עוד הובהר בעיניין שלום, כי: "הכלל הגדול הוא, כי יש לקיים חוזים. בהקשר כגון זה שלפנינו יש לכך שתי משמעויות: ראשית, על-פי משמעותו הפשוטה של הכלל האמור נובע ממנו, כי צד, אשר נטל על עצמו התחייבות, צריך גם לעמוד בה ולקיימה כלשונה. אולם יש לכלל האמור גם משמעות שנייה והיא, כי הצדדים הכורתים חוזה מבקשים לקיימו ולהביאו להשלמתו, ואין להניח, כי צד, הנכנס להתחייבות חוזית כגון זו שלפנינו, מוכן לכך שיבטלו את החוזה ולא ישלימו ביצועו בשל טעם של מה בכך. מי שכורת חוזה מכר, חזקה עליו שהוא מבקש להביא את המכר לידי השלמתו, וכי לא היה רוצה בכך שהחוזה ייראה כמופר, וכי כל שהוסכם בו מבחינת העיסקה העיקרית יהיה בטל ומבוטל בשל כך שנפל, למשל, פגם פורמלי זה או אחר בהליכים, שנועדו להוציא את העיסקה אל הפועל - פגם אשר אינו יורד לשורשו של עניין. מכאן, כי איחור או שהוי בהגשת מיסמך, שנועד להשלים את הפעולות הפורמליות, אינו נחשב, בדרך כלל, כבעל משקל מספיק כדי לסכל השלמתה של עיסקה של העברה של נכס, אשר שני הצדדים גמרו את דעתם עליה. (שם, עמ' 812-811)".
אוסיף ואומר, כי על אף שהגיונו של סעיף 2.3.
כאמור - כל שנותר כיום על מנת לבצע את הרישום בלישכת רישום המקרקעין, הוא קביעת תשלום דמי הסכמה לרמ"י עבור הפיצול והסדרתו.
עוד ציין הכונס (סעיף 63 לדו"ח, כי מה שעיכב את השלמת הפיצול, לו הסכימו רוט ואזולאי היא "... היא היתנגדות של מר אורי שגיא...".
ביום 09.08.2020, אישר הרשם סאלם ג'דעון בתיק ההוצל"פ להיתקשר עם השמאי זהר דרורי, ולשכור שירותיו, (נספח 30 לתצהירו של רונן) לצורך קידום רישום פיצול הנחלה, ואף קבע כי על גב' שולמית רוט (אישתו של שאול) להפקיד בקופת ההוצל"פ סכום ראשוני של 300,000 ₪ לצורך פיצול הנחלה, וקיום חובותיה בהתאם לפסק הדין ת"א 734/98 (מיום 08.03.2001) וברי כי אכן אזולאי וכונס הנכסים עושים מאמצים על מנת להביא לרישום פיצול הנחלה.
...
אוסיף ואומר, כי גם אילו התביעה הייתה מתקבלת, לא היה מקום לאשר פיצול סעדים שכן יכולים היו התובעים לתבוע בתביעה דנן את הנזקים שנגרמו להם, לשיטתם ואשר התגבשו עד למועד הגשת התביעה, אך בחרו שלא לעשות כן.
סיכום
סופו של דבר, אני דוחה את טענת אזולאי להיעדר יריבות, אך קובעת כי יש לדחות את התביעה.
לאור כל האמור לעיל, אני דוחה את התביעה.
אני מורה למזכירות בית המשפט להעביר פסק דין זה לכבוד רשם ההוצאה לפועל, לתיק הוצל"פ 13-10643-09-9 בלשכת ההוצאה לפועל בקריות, על מנת שיפעל על פי שיקול דעתו וייתן כל הוראה שתידרש לשם קידום הסדרת פיצול הנחלה ורישום הנכס על שם אזולאי.