האם היה התובע זכאי להפרשות פנסיונית לנוכח תחילת עבודתו בנתבעת לאחר גיל פרישה?
האם הפרה הנתבעת כלפי התובע את האיסור הקבוע בסעיף 2(א) לחוק שויון הזדמנויות בעבודה, תשמ"ח-1988, בכך שהיפלתה באי החזרתו לעבודתו בשל גילו, לעומת עובדים צעירים שהוחזרו לעבודתם לאחר שהוצאו לחל"ת?
האם התובע זכאי לתשלום שכר החל מתום 30 ימי החל"ת, קרי: מ-17.4.20, בשל היותו מוכן ומזומן לעבודה?
האם נכונה טענת התובע שלא ניתנו לו הפסקות כדין ועל כן הוא זכאי לשכר חצי שעה לכל יום עבודה בגין ניכוי הפסקות שלא כדין?
האם חל על התובע צו ההרחבה בענף האפייה על הזכויות הנגזרות מכך?
האם זכאי התובע לגמול עבודה בשעות נוספות, פדיון חופשה, דמי הבראה, דמי חגים?
האם נכונה טענת התובע בכתב התביעה כי לא נימסרה לו הודעה בכתב על תנאי עבודה שעומדת בהוראות חוק הודעה לעובד ולמועמד לעבודה (תנאי עבודה והליכי קבלה ומיון לעבודה), התשס"ב-2002 (להלן: "חוק הודעה לעובד"), והם הוא זכאי לפצוי בשל כך?
האם זכאית הנתבעת לקזוז בעד שווי אוכל שאכל התובע, דיווח שעות לא אותנטי ואי מסירת הודעה מוקדמת טרם התפטרות.
נעמי העידה (עמ' 30, ש' 30-32): "אני אישית אם פחדתי על הבריאות שלו? אני לא אישית חשבתי על הבריאות שלו. אנחנו ב-06/20 היינו במצב לא טוב, היו מעט מאוד עובדים והיינו על הסף ולא חשבתי להחזיר את כל העובדים ב-06/2020, לא היה לי דרך לשלם" ובהמשך (עמ' 34, ש' 13-14) נתנה משקל להנחיות החוקיות שעמדו אז בקשר להעסקת עובדים בגילו של התובע: "והזמנו אותו לשבת במהלך חודש יוני. זה לא היה ברור לגבי הגיל השלישי, האפשרות להחזיר או אפילו לצאת מהבית". גם ארי העיד שחשש מפני הפרה של הנחיות הקורונה (עמ' 40, ש' 2-3): "...דבר שני, בגיל 75 לפי החוק מי שיש לו בעיה רפואית אסור לו לצאת מהבית, אז פחדתי להפר את הנחיות הקורונה". כן טען ארי, הפעם במפורש, שהיה זקוק לעובדים בעלי יכולת פיסית ושהתובע לא יכול היה לבצע את כלל העבודות בחדר הבצק: "הפעולה של מסירת הבייגל דורשת להוציא בצק מהמיקסר שזה משקל 80 ק"ג שאנשים מבוגרים לא יכולים לעשות...".
התובע מפנה לעדות ארי שאישר שהתובע ביצע את עבודתו באופן תקין (עמ' 42, ש' 11): "במה שהוא עשה הוא היה בסדר", זאת ככל הנראה, בהתייחס להוראות סעיף 2, לפיהן נידרש להוכיח שהתקיימו בו התנאים והכישורים שנקבעו ע"י המעביד לעניין מסויים.
לטענת הנתבעת, היא הסכימה להפריש עבור התובע לפנסיה, כפי שבוצע ביחס ליתר העובדים, אך מסיבות טכניות ההפרשה לא בוצעה.
ס' 22) נקבע: "עובד יכול לוותר על זכויות חוזיות, כולל תנאי עבודה מסוימים, אך ורק בהודעה מפורשת, תוך ידיעה ברורה שבויתור מדובר, ובלי אילוץ". הנתבעת לא הוכיחה ויתור של התובע.
...
לנוכח האמור טענות הקיזוז נדחות.
סיכום וסעדים
הנתבעת תשלם לתובע את הסכומים כדלקמן:
בעד היעדר הודעה כדין על תנאי העסקה – 2,000 ₪.
בשים לב לפער בין הסכום שנתבע לסכום שנפסק בפועל לא מצאנו לחייב את הנתבעת בתשלום הוצאות ההליך.