מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

הוצאת חשבונית פיקטיבית תמורת תשלום שוחד

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2020 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

עוד ציין ברון, כי אכן בת זוגו נתנה שירותים, באמצעות פפיון עיצוב יצירתי, המצויה בבעלותה, לנויה, אך חשבוניות אלה ניתנו בתמורה לעבודה שביצעה עבור נויה וכל טענתה של גב' אביטן לפיה החשבוניות הוצאו עבור שירות שנויה מעולם לא קיבלה, משמען כי נויה הוציאה חשבוניות פיקטיביות על כל המשתמע מכך (ר' סעיף 33 לכתב ההגנה).
נזכיר בהקשר זה, כי שמעון אביטן, אחיה של גב' אביטן, נתן תצהיר מטעמו של ברון בו טען, כי בת זוגו של ברון אכן נתנה שירותים לנויה, שירותים בגינם הנפיק העסק שבבעלותה, פפיון, חשבוניות לנויה וכל טענה כאילו הוצאת החשבוניות על ידי פפיון נועדה "להלבין" שוחד ששולם על ידי נויה לברון, אין לה על מה שתסמוך (ר' סעיפים 6-5 לתצהירו של שמעון אביטן).
בסיכומיו מצביע ברון על חוסר ההלימה בין עדותה של גב' אביטן בפני החוקר, ממנה עלה כי ברון נתן לה, לכאורה, בתמורה לתשלום השוחד, שתי חשבוניות שהונפקו על ידי "פפיון" (ר' תימלול ההקלטה בעמ' 9 שורות 23-10 בעמ' 53 שורות 20-18), העסק בבעלותה של בת זוגו, ואילו המשביר צרף לתצהירו של מר חסאן שלוש חשבוניות, לא עוקבות, של "פפיון"(ר' נספח "ה" לתצהירו) (ר' סעיף 36 לסיכומי ברון).
...
תביעת ברון היות וקבענו כי לא קמה למשביר עילה לשלילת פיצויי הפיטורים המגיעים לברון, אנו מקבלים את תביעתו של ברון ומורים למגדל חברה לביטוח בע"מ ואיילון-פיסגה קרן פנסיה להעביר לבעלותו של ברון את מלוא הכספים והזכויות, לרבות הכספים שנצברו במרכיב הפיצויים בקופת הגמל מתקופת עבודתו במשביר.
אנו סבורים כי יש להרתיע מעסיקים מהתנהגות קלוקלת ששמה לה למטרה לנצל את יתרון הגודל של המעסיק והמשאבים העומדים לרשותו כמו גם השליטה על שכרו של העובד, מפני התנהגות דומה.
משכך, לא זו בלבד שעל המשביר לשלם לברון, בתוך 30 ימים ממועד קבלת פסק הדין, את הסכום שלא שולם עד היום בגין שכר אפריל 2016, דמי ההבראה ופדיון ימי החופשה בסך של 15,611.74 ש"ח בערכי נטו (ר' נספח "י" לתצהירו של מר חסאן) מצאנו לחייבו בתשלום פיצויי הלנה בשיעור של 150% מהסכום שקוזז ולא שולם שלא כדין.

בהליך ערר אחר (ע"ח) שהוגש בשנת 2019 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

תקופת החזקת התפוסים הוארכה בהסכמה, ולאחר בחינת טיעוני הצדדים, לא מצא בית המשפט קמא שינוי נסיבות המצדיק החזרה נוספת של כספים לצרכיי מחייה, לא מצא לשוב ולפעול לפנים משורת הדין, וקיבל את הטענה כי אין זה ראוי להשתמש בכספים שהתקבלו לכאורה ככספי שוחד לצורך תשלום לרשויות המס, ולאור כל אלה, דחה את בקשת העורר.
לפי החשד, העורר, ששמש כמפקח ויועץ חצוני בחושן (יחידה האחראית על התיקשורת בצה"ל) ובחיל האויר, וגורמים נוספים בצה"ל, לקחו שוחד מחברת "גילתק" ובתמורה אושרו על ידם אומדנים וכתבי כמויות מנופחים.
לטענת ב"כ המשיבה, חובותיו של העורר לא יכולים לגבור על עילת התפיסה לחילוט, בנגוד לעיקרון שעומד בבסיס החילוט – "הוצאת בלעו של הגזלן מפיו". לא ניתן לאפשר לעורר לשלם חובות מכספים שלא שאינם שייכים לו, והם פירות אסורים של העבירות המיוחסות לו. מעבר לכך, שיטתו של העורר הייתה הוצאת חשבונית פיקטיבית, וגם זו עבירה.
...
בהחלטתו של כב' השופט קובו נקבע כי הערר נדחה, בכפוף להסכמת הצדדים כי המשיבה תשקול אפשרות להעביר כספים מתוך כספי החילוט ישירות לרשויות המס.
באשר לשחרור כספים מהתפוסים לצרכיי מחייה בעניין זה, מקובלת עלי החלטתו של בית המשפט קמא.
לאור האמור לעיל, הערר נדחה.

בהליך מעצר עד תום ההליכים (מ"ת) שהוגש בשנת 2017 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

מדובר בקבוצה שפעלה תוך חלוקת תפקידים מסודרת, באופן מתוחכם, תוך הקמת עשרות חברות קש, זיוף מסמכים, פתיחת חשבונות בנקים תוך שימוש במסמכים כוזבים ומזוייפים, הוצאת פנקסי שיקים, פנקסי חשבוניות ופנקסי קבלות והתקשרות עם לקוחות אשר רכשו מהקבוצה חשבוניות מס פיקטיביות, כדי להיתחמק מתשלום מיסים.
המעשים המיוחסים למשיבים, בגינם הם עצורים מזה כשנתיים, תוארו בתמצית בהחלטתו של כבוד השופט פוגלמן: "בתמצית יצוין כי למשיבים מיוחסת מעורבות בתכנית רחבת הקף של הפצת חשבוניות פיקטיביות והלבנת הון בהקף של מאות מילוני ש"ח. על פי הנטען בכתב האישום, לאורך כ-4 שנים ביצעו המשיבים שורה של עבירות כלכליות. המשיבים הפיקו חשבוניות מס כוזבות באמצעות חברות קש שהקימו, שאותן מכרו לגורמים שונים בתמורה לתשלום עמלה. במעשים אלה ביצעו המשיבים לכאורה עבירות על חוק מס ערך מוסף, התשל"ו-1975; פקודת מס הכנסה [נוסח חדש] וחוק איסור הלבנת הון, התש"ס-2000. עוד הואשמו המשיבים בעבירות קשירת קשר עם אדם לעשות פשע לפי סעיף 499 לחוק העונשין התשל"ז-1997 (להלן: חוק העונשין); קבלת דבר במירמה לפי סעיף 415 לחוק זה; ורישום כוזב במסמכי תאגיד לפי סעיף 423 לחוק זה. בנוסף הואשם המשיב 1 (להלן: אוסאמה) בעבירת זיוף לפי סעיף 418 לחוק העונשין; ואוסאמה ובלאל הואשמו בעבירת מתן שוחד לפי סעיף 291 לחוק העונשין". מדובר ברשת של קושרים, ובהם בני מישפחה, שבראשה עמדו הנאשמים ובהם המשיבים, וכל אחד פעל על פי חלקו בקשר.
...
בנסיבות אלו, אין לדעתי מקום לקבל את עררו של בלאל; ויש להיעתר לבקשת המבקשת להאריך את מעצרם של השניים ב-90 ימים נוספים".
לאחר שמיעת טיעוני ב"כ הצדדים ועיון בתסקירי שירות המבחן, אני סבורה כי בשלב זה לא חל שינוי משמעותי במסוכנותם של המשיבים, בחשש שיחזרו לבצע עבירות עם שחרורם מהמעצר, כמו גם בחשש לשיבוש הליכי משפט ובחשש להימלטות מאימת הדין.
מכל האמור לעיל עולה כי מסוכנותם של המשיבים לא פחתה באופן ממשי.
אשר על כן, בקשת המשיבים להשתחרר מבית המעצר נדחית.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2018 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

לפי מיסמכי ההליך המשפטי בעיניינם (ת/80, ת/91), ת'רוואת ועאמר קראעין (להלן: "עאמר") הועמדו לדין, הודו בכך שיחד הוציאו לנאשמים חשבוניות כוזבות של חברת קיתי כדי להביא להתחמקות ממס בסכום מס של כ-738 אלף ₪, ונשפטו לעונשים הבאים: ת'רוואת לשישה חודשי מאסר בעבודות שירות, קנס ומאסר מותנה, ועאמר לעשרה חודשי מאסר בצרוף ענישה נלווית.
עוד טען כי הוא עצמו רשם את חשבוניות חברת קיתי (פ/230), טען כי הנאשם קיזז את דמי הביטוח ששילם עבור הפועלים של חברת קיתי מן התמורה ששולמה לחברה, ושלל כי הנאשם הוציא תלושי משכורת לעובדי חברת קיתי (פ/225 ש' 13- פ/226 ש' 5).
העד הוסיף ומסר על הקפדתו לבדוק התאמה חשבונאית מדי חודש, על כך שמעולם לא ניתקל בחריגות או באינדיקציות לחשבוניות פיקטיביות (הגם שאישר שאין באפשרותו לגלות כי חשבונית היא "זרה"- פ/308), ועל הקפדת הנאשמים על ניירת מסודרת, ובכלל זה על רישום נכויי מס לפי חשבוניות ועל דרישה מקבלני משנה של "מיסמכי הזהות" שנידונו לעיל (אזכיר: אישורי מס במקור, ייפוי כוח, צלום תעודת זהות, תעודת עוסק, אישור מירשם החברות ואישור ניהול ספרים - פ/306-307).
...
אין בעדותו של עו"ד קליינמן לשנות ממסקנה זו, מה עוד שבהחלט אפשר כי הנאשמים פעלו בהתאם לעצותיו והקפידו על מסמכים כגון "כתבי השחרור" או "מסמכי הזהות" גם מהסיבות המשפטיות-ענייניות, ובמקביל עשו כן כחלק ממאמצי ההסוואה שלעורך הדין לא היה חלק בהם.
ראיות ההגנה שפורטו לעיל עומדות בדרישה זו. אין המדובר בספק ספקולטיבי או רחוק, אלא כזה המעוגן בראיות של ממש ואשר מציג, למול המסקנה המרשיעה העולה מראיות התביעה, גם אפשרות ממשית של חפות.
בנסיבות אלה, זכאים הנאשמים ליהנות מן הספק, ועל כן אני מורה על זיכויים.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בכותרת המשנה נכתב באותיות קטנות יותר מהכותרת הראשית, אולם גדולות כמובן מגוף הכתבה: "טוענת כי ראש המועצה יורם שמעון הוציא חשבוניות פיקטיביות על עיצוב שיער בתמורה להעסקת מקורב בגני ילדים. שמעון כבר יושב במעצר בית בחשד למירמה וקבלת שוחד. עורך דינו: "הנושא מוכחש באופן מלא"".
לגבי המילה "פיקטיביות" טוען הנתבע כי גם אם בוצעה עבודה כנגד התשלום ששולם, החשבוניות היו פיקטיביות במובן זה שלא היו של אבי טל, אלא של אישתו והסיבה שאבי טל הגיש חשבוניות של אישתו דוקא, הייתה משום שקבל בזמנו דמי אבטלה ולא היה יכול להציג הכנסות, אחרת היו מבטלים לו את דמי האבטלה.
...
לאחר שנתתי אפוא דעתי לכל הפרמטרים הרלוונטיים לפיצוי, לרבות כל אלה שהוזכרו לעיל וכמובן לרבות תפוצת הפרסום, שהיה אמנם רב ביותר, ועל רקע העובדה שמרבית הפרמטרים תומכים בקביעת פיצוי במשורה ואילו המעט שבהם תומכים בפסיקת פיצוי משמעותי יותר, החלטתי בסופו של דבר להעמיד את הפיצוי לתובע על סכום של 25,000 ₪.
סוף דבר אשר על כן, הנתבע ישלם לתובע 25,000 ₪.
לגבי האגרה, בנסיבות, ישלם הנתבע לתובע חלק יחסי, כיחס שבין סכום התביעה שהתקבל לסכום התביעה, היינו בשיעור 6.25% מהאגרות בצירוף ה"ה וריבית כדין מיום תשלום האגרות לגזברות ועד התשלום בפועל.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו