דיון והכרעה
המחלוקת בין הצדדים מיתמקדת בשלוש סוגיות מרכזיות:
האם התשלום בסך 368.87 ₪ ששילם התובע למד"א בחודש 06/10 היה עפ"י "סיכום" לסילוק סופי ומלא של כל יתרת החוב בגין השרות שספקה לו מד"א מיום 3.12.08?
האם הליך העיקול ברשום משנת 2015 שנקטה מד"א או מי מטעמה כלפי התובע, בנסיבות האמורות, מהוים משום הוצאת לשון הרע אודותיו?
דיון בסעדים המבוקשים.
מקובלת עלי גרסת מד"א שגובתה בצלומי מסך ממערכת המיחשוב אצלה, לפיה שלחה לתובע שני מכתבי התראה מיום 2.3.09 ומיום 2.6.09 טרם ביצוע הליך העיקול ברשום בביתו ע"י גובה מס מטעמה, ובכך עמדה בדרישת סעיף 4 (1) לפקודה הנ"ל המחייבת משלוח "דרישה בכתב" לחייב לתשלום הסכום שהוא חייב לפרעו.
...
עוד עולה מהמשך חקירתו הנגדית של ירוחם כי לאחר סילוק יתרת החוב בקרן כולל הפרשי הצמדה לא ננקטו נגד התובע הליכי גביה מאחר ומד"א נוהגת בנסיבות האמורות לקולא בדרך של שכנוע החייבים לסלק את יתרת חובם כלפיה בדרכי נועם ולא באמצעים מכבידים (פ' עמ' 8 ש' 21-23):
"ת. מאחר ומדובר לא בקרן עצמה אלא ביתרה, אנו נוהגים יותר לקולא ופועלים בדרך של שכנוע ולא בדרכים או אמצעים דרקוניים. יש נטייה במד"א לא לבצע את זה כדי לא להכביד על החייבים".
המסקנה המתבקשת מהמפורט לעיל הינה כי התובע נמנע משך שנים מלשלם את חובו למד"א בגין שירות אישי שסופק לו זה מכבר (2008) וביצע תשלום חלקי בלבד של החוב (ללא רכיב ההוצאות) רק בסמוך לאחר ביצוע הליך עיקול ברישום של מטלטלי בית מגוריו מיום 3.5.10 (חודש 06/10), תוך הותרת יתרת חוב בלתי מסולקת.
סוף דבר
מכל האמור לעיל אני מחליט לדחות את התביעה.
התובע ישלם לנתבעת הוצאות בסך 3,000 ₪ + מע"מ, תוך 30 יום מיום קבלת פסק הדין.