מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

הוצאת דיבה בעבודה נגד עובד שהאשים בגניבה

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2020 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בהקשר זה יש להפנות לדבריו של בית הדין הארצי בנסיבות דומות: "באשר לכך, יש להבהיר חד משמעית כי שאלת שלילת פצויי פיטורים מאת עובד שנחשד בגניבה אינה יכולה להיעשות על הדרך שבה נהגה המערערת כלפי המשיב. לאור הוראות סעיפים 16 ו- 17 לחוק פצויי פיטורים, שלילת פצויי הפיטורים ולו חלקית לגבי עובד אשר לא הודה בבצוע הגניבה, חייבת להיעשות אך ורק לאחר שבפני המעביד שפיטר את העובד היו ראיות כי חשדו כלפיו לגניבה מבוסס מעל למאזן ההסתברויות ופחות מעבר לכל ספק סביר. על המעביד נטל חובת הוכחת האמור בבית הדין." מן המקובץ עולה כי על הנתבעת הנטל להוכיח כי טענת הגניבה המופנית כנגד התובע נכונה, וכי הרף הראייתי הנידרש גבוה מהנדרש במאזן ההסתברויות הנהוג במשפט האזרחי ובבית הדין לעבודה.
שישית, ערים אנו לטענות המפורטות בסעיפים 12-13 לתצהירו של מר אביטוב בו הוא מאשים את התובע באי סדרים שפורטו בודח בר לב הקשורים: "להוצאות החברה בגין תשלומים לקבלני כוח אדם גדלו בין השנים 2014 ו- 2016 באופן בלתי פרופרציונאלי בהשוואה להוצאות החברה בגין תשלומים לעובדיה. כמות ימי העבודה של קבלני כוח אדם אינה ידועה, אלא משולמת בהתאם לסיכום של הקבלן עם התובע מידי חודש. חשבוניות של קבלני כוח אדם שולמו לעיתים ללא תימוכין לכך שהתבצעה עבודה בפועל. בחודשים אוגוסט וספטמבר 2016
פיצוי בגין לשון הרע ביום 16.9.16 הוציא מר אביטוב ידידיה מייל לדרור, שלמה עזרא, יניב ואלון, כמצוטט: "ההתנהלות העבריינית של שמואל ולנסי ובני כהן...1. בנוסף לעבירות הפליליות שבוצעו שעצם העברת רישיון המוביל לשני המשאיות לסני, יש בעיה נוספת שהבלו על המשאיות עובר לסני במקום למפעת, בנוסף לכך שמואל נתן אישור לטפל ולספק חומרים ממפעת למשאיות של סני. 2. המייל של בני כהן שכאילו אני נתתי את ההוראה להוציא את הגזם הגרוס למקום אסור ממחישה עם איזה נוכלים יש לנו עסק, זו לא הפעם הראשונה שהצמד חמד בני את שמואל מבצעים עבירות ומפילים את זה על אחרים, אלה האנשים שהובילו אשפה ביתית לקדומים וכשעלו עליהם הבעירו את האתר, האבסורד הוא שאת עורך הדין שליווה אותם מימנה מפעת, איכשהו שמואל מיתחמק כל פעם לשלם על מעלליו, אבל כל נוכל בסוף נופל על טעות קטנה. 3. את רשיונות המוביל שהעבירו לסני ביקשו בהתחלה מק. בטיחות לעשות והוא סירב, שמואל יכול להגיד עד מחר שידו לא במעל, זו עבודה שלו" .ר' ת/4 לתצהיר התובע.
...
משכך שוכנענו כי בנסיבות אלה התובע זכאית לפדיון חופשה בסכום של 110,737 ש"ח ₪ (33000/30 ₪ x 100.67 ימים).
סוף דבר תביעת התובע מתקבלת בחלקה באופן בו על הנתבעת לשלם לתובע סך תוך 30 ימים מהיום את הסכומים כמפורט: סך של 338,415 ₪ בגין פיצויי פיטורים , בצירוף הפרשי ריבית והצמדה כדין מיום הגשת התביעה ועד למועד התשלום בפועל.
הנתבעים ישלמו לתובע סך של סך של 20,000 בגין פיצוי בגין לשון הרע בצירוף הפרשי ריבית והצמדה כדין מיום הגשת התביעה ועד למועד התשלום בפועל.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בשלום רמלה נפסק כדקלמן:

תביעה נזיקית לתשלום פיצויים בסך 20,000 ₪ בגין הוצאת לשון הרע ופצוי בסך 30,000 ₪ בגין כאב וסבל בגין נזק נפשי, אשר לטענת התובע נגרמו לו בעקבות תלונה שהגיש נגדו הנתבע במישטרה, בדבר זיוף בכוונה לקבל דבר.
כאמור, בחינת שאלה זו אינה צריכה להיות מושפעת מהעובדה שבסופו של יום תיק החקירה כנגד המערער ניסגר ותלונת המשיב לא הבשילה כדי הגשת כתב אישום כנגדו" מכאן כי אין בעובדה שבסופו של יום ניסגר התיק נגד התובע מחוסר אשמה כדי לסייע בבחינה האם חשדו של הנתבע היה מוצדק.
בעדותו של הנתבע במישטרה מיום 4.9.14 התלונן הנתבע נגד התובע כדלקמן: "היום קיבלתי מסוכן הביטוח יעקוב טופס של תאונת עבודה שמילא העובד לביטוח לאומי ועל הטופס יש חותמת של העסק שלי, אבל זה חותמת מזוייפת כי החותמת יותר קטנה, וגם החתימה על הטופס היא לא שלי..." (ההדגשה שלי-י.ז.) ובחקירתו במישטרה מיום 25.11.14 העד נתבע כדלקמן: "מאז הגשת התלונה לא גליתי ולא היה שומדבר חדש בקשר לזיוף החתימה והחותמת... אני לא מוכן לשלם כי הוא גנב אמיתי..." (ההדגשות שלי-י.ז.) מכל האמור לעיל עולה כי התלונה לא הייתה רק על זיוף החותמת, אלא גם על זיוף החתימה, ומטרת הגשת התלונה במישטרה הייתה למנוע מהתובע קבלת הפיצויים עקב טענתו של הנתבע שהתובע הנו גנב אמיתי.
...
לאור האמור לעיל, סבור אני שהתובע זכאי לקבל מהנתבע את הסך 20,000 ₪ כפיצוי ללא הוכחת נזק בגין לשון הרע.
לאור זאת סבור אני שבנסיבות העניין, הפיצוי ללא הוכחת נזק שנפסק לתובע די בו כדי לפצות את התובע בגין עגמת הנפש שנגרמה לו, לטענתו.
סוף דבר: לאור כל האמור לעיל, על הנתבע לשלם לתובע כדלקמן: את הסך 20,000 ₪ בתוספת הפרשי הצמדה ורבית מיום הגשת התביעה (23.3.16) ועד ליום התשלום בפועל; את הוצאות המשפט הכוללות את אגרת המשפט, שכר טרחת המומחית מטעם התובע, שכר עדות המומחית מטעם התובע בבית המשפט, הכל בתוספת הפרשי הצמדה ורבית מיום מתן פסק הדין ועד ליום התשלום בפועל.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לפנינו תביעת התובעת הגב' רחל חיימוב לתשלום פיצוי בגין פיטורים שלא כדין, פצויי פיטורים ודמי הודעה מוקדמת שנשללו בטענה לגניבה, שיפוי בגין שכ"ט עו"ד בהליך פלילי, אובדן שכר, פיצוי בגין פגיעה תעסוקתית ופגיעה בחסכונות וכן פיצוי לפי חוק איסור לשון הרע וזאת כנגד המעסיקה שלה , חברת שופרסל בע"מ. העובדות כפי שהן עולות מחומר הראיות וטענות הצדדים התובעת הועסקה בנתבעת כקופאית בסניף שופרסל-דיל מודיעין מיום 25.1.2008 ועד ליום 22.7.18, עת פוטרה מעבודתה (ר' נספח א' לתצהיר התובעת).
על הנתבעת לשפות אותה בגין עלויות עו"ד שהוציאה בשל ייצוג בחקירתה במישטרה וזאת שעה שהתיק נגדה ניסגר באין אשמה – זכאית היא לשיפוי בגין הוצאה זו. כן טוענת התובעת כי על הנתבעת לפצות אותה בגין אובדן שכר מיום הפיטורים ועד ליום שמצאה עבודה חלופית ולפצוי בגין פגיעה בעתידה התעסוקתי ועגמת נפש שנגרמה לה. כן טוענת כי השמועות שנפוצו בדבר "אשמתה" בגניבה גרמו לנזק ניכר לשמה הטוב בקרב שכניה, חבריה וקרובי מישפחה.
...
מעבר לכך שהטענות לפגיעה בעתיד תעסוקתי ופגיעה בחסכונות לא נתמכו באסמכתא כלשהי, נציין כי משקבלנו את טענת התובעת לגבי עילת הפיטורים, וקבענו כי בבסיס החלטת הפיטורים עמדה עילה לגיטימית, הרי שאנו סבורים כי אין מקום לפסוק לתובעת פיצוי בגין נזקים כלכליים שנגרמו לתובעת לטענתה בגין הפיטורים.
לפיכך, התביעה בגין רכיבי הפיצוי המפורטים בסעיף 84 לעיל נדחית.
סוף דבר בתוך 30 יום מקבלת פסק הדין על הנתבעת לשחרר לתובע את הכספים הצבורים לזכותה בפוליסת ביטוח המנהלים/קרן הפנסיה, לרבות גמל עובד, גמל מעביד ופיצויים - ככל שאלו לא שוחררו לה. בתוך 30 יום מקבלת פסק הדין תשלם הנתבעת לתובעת את הסכומים הבאים, בתוספת הפרשי ריבית והצמדה כחוק מיום סיום העסקה (22.7.18) ועד יום התשלום בפועל: סך של 9,959 ₪ בגין השלמת פיצויי פיטורים (לאחר שלילה של 50% מסך רכיב השלמת פיצויי פיטורים).

בהליך תלה"מ (תלה"מ) שהוגש בשנת 2021 בבתי המשפט לענייני משפחה נפסק כדקלמן:

לטענתה, ביום 23.5.2018 פנה הנתבע לקב"ט *** בו עובדת התובעת ודרש להפגש עמו כדי להגיש תלונה כנגד התובעת בגין גניבת ציוד לכאורה מ - *** בהאשמות על גניבה.
התובעת טוענת עוד, כי שמה הטוב ויושרה ספגו מהלומה, שכן האשמה בגין הגניבה פשטה במהירות בין עמיתיה לעבודה ופגעה במוניטין ובשמה הטוב של התובעת.
הפירסום הראשון - הוצאת לשון הרע באמצעות הגשת תלונה במישטרה: התובעת עותרת כאמור לחייב את הנתבע לפצותה בגין לשון הרע שפירסם אודותיה, בתלונה אשר הגיש כנגדה במשטרת ישראל, אשר ניסגרה ביום 26.12.2018 לאחר שלא נמצא בה דבר.
...
התביעה למזונות הקטין בתלה"מ - 10- 17 מתקבלת באופן חלקי.
התביעה לפיצוי בגין תלונה שהוגשה במשטרת ישראל - נדחית.
אשר לפסיקת הוצאות, בשים לב לתוצאות פסק הדין, ולאחר ששקלתי את מכלול השיקולים הרלוונטיים, ועל מנת לא להסלים את הסכסוך בין הצדדים, אני מורה כי כל צד יישא בהוצאותיו.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

רכיב נוסף שנכלל במסגרת הסעדים בכתב התביעה הוא פיצוי בגין הוצאת לשון הרע כנגד התובעת וזאת בשל דבריו של איתי קנטרוביץ, סמנכ"ל בנתבעת בשיחה עם מנכ"ל חברת גילאר, ספקית מוצרי הצבע לתובעת שבה כך על פי תצהירו של גד לביא, המצהיר מטעם התובעת, הטיח קנטרוביץ האשמות כנגד התובעת לפיהן היא ביצעה גניבה של צבע ולא השתמשה בכל הכמות שדיווחיה לצורך ביצוע עבודות הצביעה בחניון.
...
המומחה מטעם בית המשפט נחקר בחקירה נגדית על ידי באי כוח הצדדים .לא מצאתי כי נסתרו הממצאים השונים המפורטים בחוות דעתו על ידי מי מהצדדים ולכן בנסיבות אלה איני סבורה כי יש לסטות מחוות דעת המומחה שנמסרה לבית המשפט ואני מקבלת את ממצאיו ועל כן ההכרעה במחלוקות המקצועיות הרלוונטיות תיעשה על בסיס חוות דעת המומחה מטעם בית המשפט.
לאור מסקנותיי דלעיל אני קובעת שהתובעת שכנגד לא עמדה בנטל ההוכחה הנדרש הן בנוגע לקיומם של ליקויים ופגמים בהיקף הנרחב הנטען בכתב התביעה ובתצהירי העדות הראשית של המצהירים מטעם התובעת שכנגד והן לעניין שיעור הנזק והאופן שבו חושבו סכומי הפיצויים שנתבעו כחלק מהסעדים בכתב התביעה.
ממכלול טעמים אלה , אני דוחה את טענות התובעת שכנגד לפיצוי בגין אובדן הכנסות בשל עיכוב בביצוע העבודות.
סיכום לאחר שבחנתי את התביעה והתביעה שכנגד, הגעתי למסקנה כי למעט לעניין הסכום שנותר כעיכבון בידי הנתבעת והתובעת שכנגד, אותו היא נדרשת להשיב לידי התובעת והנתבעת שכנגד בקיזוז סכום של 20,194 ש"ח, דינן של שתי התביעות להידחות.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו