עוד נקבע על ידי הבורר אינגבר כי הלוואת הבעלים של צחי כוללת הן את סכומי ההשקעה הראשונית שהושקעו על ידו, והן הלוואת בלון, בסכום של 1 מיליון ₪, שלקח צחי מן הבנק ואשר לאחר מכן ניפרעה על ידו, לרבות הריבית, ההצמדה וההוצאות שנלוו להלוואה זו.
הבורר אינגבר דחה את טענתו של רוני לפיה יש לזקוף את ההלוואה בסך של 750,000 ₪ אותה נטלה חב' בנדה יזמות ונדל"ן בע"מ, באמצעותה פעלו הצדדים (להלן: "הנתבעת" או "החברה") משפאר-סיטון-הניג שותפות רשומה (להלן: " שפאר-סיטון-הניג"), כהלוואת בעלים שלו ושל דוד.
על אלו יש להוסיף את העידר הראציונאל הכלכלי בטיעון שהועלה על ידי התובע, וזאת עת כי במתן ריבית על ההלוואה בשיעור של 4% לדוד ורוני, כאשר הם נדרשים לשלם לשפאר-סיטו-הניג אך ורק את הריבית בגין פרעון ההלוואה, בשיעור של 11%, יש כדי לפגוע, באופן ממשי, ברציונאל אשר עמד בבסיס הסכמתם לשאת בעלות ההלוואה – יצירת איזון בהשקעות של שני הצדדים.
...
בסוגיה זו, מצא כב' הבורר זמיר להכריע בין הצדדים כמפורט להלן:
"גם טענתם של המערערים בדבר הזהות העקרונית בין הלוואת הבלון לבין הלוואת שפאר סיטון הניג מוצדקת. בהלוואת הבלון לווה צחי מיליון ₪ והשקיעו בפרויקט, תוך התחייבות אישית מצדו לפרוע אותה; רוני ודוד נטלו הלוואה של מיליון ₪ לצורך השקעה בפרויקט, תוך התחייבות אישית מצדם לפרוע אותה. ההלוואה שניטלה משפאר סיטון הניג צריכה להיחשב אפוא כהשקעת בעלים מצד רוני ודוד (המלווים אינם בעלים, גם אם הם מקבלים את כספם בסופו של דבר באחוזים מתוך הרווחים). כך, הריבית בגין הלוואת הבלון, 4%, צריכה להשתלם לידי צחי לפני חלוקת הרווחים, ואילו הריבית בגין הלוואת שפאר סיטון הניג, 4%, תשתלם לידי רוני ודוד לפני חלוקת הרווחים. עם חלוקת הרווחים, יקבל כל צד 33%, ואז ישלמו רוני ודוד מתוך חלקם את החזר ההלוואה לשפאר סיטון הניג, בהתאם להסכם ביניהם".
מהותית, בין הצדדים ניטשת מחלוקת באשר לפרשנותו של סעיף 11 דלעיל, ובעיקר בהתייחס לקביעתו לפיה לאחר חלוקת הרווחים ישלמו רוני ודוד, מתוך חלקם, את החזר ההלוואה לשפאר-סיטון-הניג, בהתאם להסכם ביניהם.
לאחר שחזרתי ועיינתי בטענות הצדדים, בסיכומיהם, בפסקי הבוררות ובמסלול הנספחים, באתי לכלל מסקנה את סעיף 11 לפסק הבורר יש לפרש כפי פרשנות הנתבעים, ולא כפי טענות התובע.
כפי שיפורט בשורות הבאות, אף הראיות הנוספות, החיצוניות לכתובים, אינן מכוונות למסקנה על פיה יש לאמץ את הפרשנות המוצעת על ידו, ואפרט;
הנסיבות אשר הובילו למתן פסק הבוררות, מצביעות על כך, שהחלטת כב' הבורר זמיר, ניתנה בנוסח כפי שניתנה, לא בכדי.
זאת ועוד;
גם מהתנהלות הצדדים בעקבות פסק הדין של כב' הבורר זמיר, עולה כי פסיקתו הייתה מקובלת עליהם.