באשר להתנגדות שבפניי
סעיף 81א(ג) לחוק ההוצאה לפועל, התשכ"ז-1967 קובע, כי היתנגדות לבצוע שטר על סכום קצוב המועברת לבית משפט, דינה כדין בקשת רשות להיתגונן בסדר דין מקוצר.
"בית המשפט איננו צריך להשתכנע שהטענות בתצהירו של הנתבע הן נכונות, אלא עליו לצאת מההנחה שיש אמת בדברי הנתבע ואין לו (לבית המשפט) צורך לבחון את מהימנותו של הנתבע... אם יש בטענות המבקש הגנה כנגד התביעה, אין לשלול ממנו את האפשרות לדיון מלא במשפט עצמו" (ד. בר אופיר, סדר דין מקוצר בהלכה הפסוקה, מהדורה 12 (2014), 294).
טענותיהם של המבקשים הן כלליות וסתמיות ומרבית סעיפי התצהיר הם בגדר הצהרות כלליות וטענות שמבקשות ליצור אווירה, כדוגמת "טענות שנתפרו על מנת להביא לריסוקי אישית", "שקולי נקמנות צרים תוך שימוש לרעה בהליכי בית המשפט והליכי ביצוע", "ריח חריף של נסיון ציני להתעשר על חשבוננו בדרך לא דרך", "קנוניה, הטעה" וכיו"ב.
לגופו של עניין, טענתו העיקרית של המבקש 1 היא, שהחתימה כערב על השיקים אינה חתימתו ושהיא זויפה.
...
סיכום
לאור כל האמור לעיל, לאחר ששוכנעתי כי קיימת עילת תביעה הדורשת בירור במסגרת ההליך העיקרי, ולאחר ששקלתי את מאזן הנוחות, הגעתי למסקנה כי אין מקום לביטול צו העיקול הזמני וכל העיקולים יוותרו על כנם, למעט העיקול על חשבון העו"ש של המבקש 1, אשר יבוטל וזאת מטעמי מידתיות ואיזון בין הצדדים.
באשר להתנגדות – כפי שפורט לעיל, טענות המבקשים מצויות ברף הנמוך ביותר הנדרש לשם מתן רשות להתגונן ולכן אני קובעת, כי הרשות להתגונן תנתן למבקש 1 כנגד הפקדה בסך של 95,000 ₪, ואילו למבקשת 2 תנתן הרשות להתגונן כנגד הפקדה של 170,000 ₪.
בהתאם להוראת תקנה 53 לתקנות סדר הדין האזרחי, תשע"ט-2018, אני קובעת שאין מקום לפסוק בשלב זה את הוצאות ההליך, והחלטה בעניין זה תנתן לאחר שתבוצענה ההפקדות, או בחלוף המועד לכך.