מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

הוצאות לפועל בהפחתת שכר טרחת עו"ד

בהליך בקשת רשות ערעור (בר"ע) שהוגש בשנת 2020 בהארצי לעבודה נפסק כדקלמן:

מטעם זה, הורתה רשמת ההוצאה לפועל על הפחתת חיובי האגרה, שכר טירחת עו"ד והריבית בתיק, באופן יחסי למועד הצגת צו הירושה.
...
   אשר לסיכויי בקשת רשות הערעור - במקרה שלפני, חרף משקלן של הסוגיות העומדות על הכף שוכנעתי, שלא ניתן להעריך שסיכויי בקשת רשות הערעור הם טובים במידה המצדיקה לכשעצמה היעתרות לבקשה להארכת מועד.
שנית, תקנה 25 לתקנות בית הדין לעבודה, העוסקת ב"חילופי בעל דין", קובעת כך: "25.(א) לא תפוג תובענה על שום שאחד מבעלי הדין מת או פשט את הרגל, ובלבד שעילת התובענה בעינה עומדת; מת אחד מבעלי הדין בין גמר הדיון לבין פסק הדין, לא תפוג התובענה אף אם אין עילתה קיימת עוד אלא מותר ליתן פסק דין." עולה על פני הדברים מהוראת התקנה, כי בית הדין האזורי היה מוסמך ליתן את פסק דינו חרף פטירת האלמנה בין "גמר הדיון" לבין "פסק הדין". נוכח כל האמור, לא ניתן לקבוע שסיכוייה של בקשת רשות הערעור טובים.
כללם של דברים - בהעדר 'טעם מיוחד' לאיחור בהגשת בקשת רשות הערעור, ומשלא ניתן לקבוע כי טובים סיכויי בקשת רשות הערעור, הבקשה להארכת מועד להגשת בקשת רשות ערעור נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

שכ"ט עו"ד א' (14,798 ₪) – לא מצאתי לקבל את טענת ב"כ הנתבעת בסיכומיו כי מדובר בסכומים שנפסקו אוטומאטית בהתאם לתקנות ההוצאה לפועל ועל כן קיים מעשה בית דין או השתק שפוטי המונע מבית המשפט להתערב בחיוב.
סבורני שיש לקחת בחשבון את מחדל הנתבעת בדבר העיכוב בהגשת התגובות ואי ביצוע האזהרה ועידכונה בתיק, ועל כן יופחת שכר טירחת עו"ד א' לסך של 10,000 ₪.
אשר לשכר טירחת עו"ד, הנתבעת נשאה בהוצאות בגין המחיקות על הסף ובגין מחיקת התביעה שכנגד.
...
המחלוקת אודות חישוב לפי מועד הפקדת הסכום בהוצל"פ (31.7.14) לבין מועד העברת התשלום לנתבעת (15.12.14) – לאחר ששקלתי את מכלול טענות הצדדים, אין בידי לקבל את טענת הנתבעת בדבר תשלום לתיק ההוצל"פ ולא ישירות אצלה, שכן משהנתבעת פתחה תיק הוצל"פ היא הביעה עמדתה שיש לשלם את התשלום באמצעות ההוצל"פ. הדבר אף עולה מהמצוין בנוסח האזהרה שקיבלו התובעים כחייבים, ולכן אין לזקוף לחובתם ששילמו את הכספים באמצעות ההוצל"פ. עוד סבורני שאכן הנתבעת יכלה להגיב מהר יותר לבקשה לסגירת התיק ועיכוב ההליכים, ולא להמתין עד יום לפני ההשבתה שתוכננה מראש.
דמי טיפול (16,240 ₪ כולל מע"מ) – אין בידי לקבל את טענות ב"כ הנתבעת בסיכומיו בענין זה, שכן סעיף 1 לחוק קובע כי תוספת כל סכום שנדרש לווה לשלם "בקשר לחוזה ההלוואה" מעבר לסכום שקיבל בפועל מהמלווה.
על כן אני מקבל את עמדת הנתבעת ומכיר בחיוב.
לפיכך, מקובלת עליי בענין זה מסקנתו של כב' השופט נבו בת.א. (שלום – כ"ס) 16955-02-15 ליפשטיין נ' דלתא קפיטל גרופ בע"מ (31.12.2018).
סבורני שלנתבעת חלק משמעותי באחריות להתמשכות ההליך, משבחרה להגיש תביעה שכנגד נגד גורמים שסולקו על הסף, ובסופו של דבר, התביעה שכנגד נמחקה אף היא לאחר שהנתבעת לא קיימה צווי ביהמ"ש. מצאתי שהנפקות המעשית לעיכוב שגרמה הנתבעת תגולם בתוספת הפרשי הצמדה וריבית לסכום שיפסק ממועד הגשת התביעה (ביום 11.2.15) ועד מועד התשלום בפועל.

בהליך רשות ערעור על רשם ההוצאה לפועל (רער"צ) שהוגש בשנת 2020 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

(ג) על אף הוראות סעיף קטן (ב), רשאים הרשות השיפוטית או ראש ההוצאה לפועל לקבוע, מטעמים מיוחדים שיירשמו, שיעור ריבית צמודה הנמוך מריבית הפיגורים לגבי התקופה שממועד הפרעון עד התשלום בפועל, ובילבד שהריבית לא תפחת מהשיעור שנקבע בפסק הדין לתקופה שעד מועד הפרעון.
בנתיים הוא יכול להשתמש בכסף, להשקיעו ולהנות מפירותיו, ואף להשיג בגינו תשואה גבוהה יותר מהמחיר שעליו לשלם בגין הותרתו אצלו (ריבית רגילה בצרוף אגרה ושכר טירחת עו"ד שנגבים בהוצאה לפועל).
...
המשיבה טוענת שיש לדחות את הבקשה מאחר שהמבקש השתהה חמש שנים בפתיחת תיק ההוצאה לפועל.
פועל יוצא מן האמור הוא שדין הערעור להתקבל.
מסקנה זו מייתרת את הצורך לבחון את טענת המערער שבכל מקרה היה מקום להוסיף ריבית פיגורים על פרק הזמן שבין מועד הפירעון וכניסת תיקון מס' 50 לתוקף (7.4.2016), סוגיה הנוגעת לתחולה רטרואקטיבית של התיקון לחוק (ראו והשוו: ע"א 216/74 ויגל נ' אצט מפיצים (1965) בע"מ, פ"ד כט(1) 141 (1974)).
סוף דבר מכל המקובץ לעיל, הערעור מתקבל.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2019 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

התוצאה בשים לב לאמור לעיל דין התביעה להיתקבל למעט סך של 69,390 ₪ שיש להפחיתם מתיק ההוצאה לפועל, כאשר ההפחתה היא נכון למועד פתיחת תיק ההוצאה לפועל.
מאחר ומרבית טענות הנתבע נדחו אני מחייבו בהוצאות משפט בסך של 8,000 ₪ ושכר טירחת עו"ד בסך של 20,000 ₪.
...
גם על שווי הרכבים שנזקף לזכות איזוטסט התווסף בדומה מע"מ והתובעת אף הצהירה כי עם גביית החוב היא תוציא חשבונית קבלה ותדווח לרשויות המע"מ תוך תשלום המע"מ. לכן דין הטענה להידחות.
דין הטענה לאי הוספת מע"מ על חיובים עתידים להידחות שכן במקרה של הפסקת ההסכם ההתחשבנות היא לתשלום מידי ולא בעתיד.
התוצאה בשים לב לאמור לעיל דין התביעה להתקבל למעט סך של 69,390 ₪ שיש להפחיתם מתיק ההוצאה לפועל, כאשר ההפחתה היא נכון למועד פתיחת תיק ההוצאה לפועל.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מקוצר (תא"ק) שהוגש בשנת 2017 בשלום דימונה נפסק כדקלמן:

המבקש טען בסיכומיו, בעקרי הדברים, כי המשיב, באמצעות בא כוחו, הגיש בקשה למתן פסק דין על מלוא סכום התביעה, מבלי שחשף בפני בית המשפט כי חלק ניכר מיתרת החוב ניפרעה על ידי המבקש במסגרת תיק ההוצאה לפועל, וכי המשיב הגדיל את יתרת החוב בחשבונו של המבקש אצלו בהוצאות (1,424 ₪) ושכר הטירחה (6,634 ₪) שנפסקו במסגרת פסק הדין שניתן בהליך זה. עוד נטען שכאשר המבקש ביקש מכב' רשמת ההוצאה לפועל להפחית את החיובים הנ"ל מיתרת החוב בחשבון הבנק, טען בא כוח המשיב כי חיובים אלה לא נכללו במסגרת חשבונו של המבקש אצל המשיב, חרף האמור בתדפיסי החשבון.
דוגמא אחרת, נוגעת לאותם מקרים שבהם נקט התובע- הזוכה בהליכים מקבילים, על מנת לגבות חוב כספי, באמצעות הגשת תביעה בבית המשפט, ובד בבד (או בדרוג מסוים) באמצעות נקיטת הליכים בלישכת ההוצאה לפועל, באופן שיכול לגרום לחיובו של הנתבע- החייב, בהוצאות ושכר טירחת עו"ד, בכל אחד מההליכים.
...
בנסיבות העניין, סבורני שאין מקום להתערב בהוצאות ובשכר הטרחה שנפסקו על המשיב בגדרו של הליך זה. עם זאת, סבורני שנפל פגם של ממש בהתנהלותו הדיונית של המשיב, באשר לאופן הגשת התביעה, והבקשה למתן פסק דין במעמד צד אחד.
סבורני שהיה על המשיב להודיע לבית המשפט על פירעון חלק מיתרת החוב, ולהגיש את הבקשה למתן פסק דין לגבי יתרת החוב בלבד, והתנהלותו בעניין זה אינה מתיישבת עם החובה לנהוג בתום לב דיוני.
חרף האמור לעיל, וגם אם הבקשה למתן פסק דין הייתה מוגשת על יתרת החוב, לאחר פירעון חלק מהחוב בתיק ההוצאה לפועל, הרי שסבורני שהיה מקום לפסוק את שכר טרחתו של בא כוח המשיב, בשים לב לנסיבות הנוגעות להגשת התביעה במועד שהוגשה, והצורך בנקיטת הליכים להוצאת צווי עיקול, בגדרו של הליך זה, ולא מן הנמנע שהיה מקום להעמיד את שכר טרחתו על פי סכום התביעה המקורי.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו