מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

הוצאות אחזקת רכב לעובד מדינה

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2018 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

"הוצאות אחזקת רכב": התובע החל לעבוד אצל הנתבעת כ"סוכן מכירות בשטח".
הנסיבות הן, כזכור, שנוהלו שיחות כאלו ואחרות, ללא "מיקוד השימוע", כנדרש על פי פסיקת בתי הדין (ר': ע"ע 117/03 חורב נ. נציבות שירות המדינה, סע' 12 א'-ב' לפס"ד מיום 16.1.105; ע"ע 21781-10-10 לולו ראשד נ. הוועדה המרחבית לתיכנון ובניה, סע' 58 לפס"ד מיום 13.7.12).
...
אני לא מקבל את טענת הנתבעת כי היא שלחה "הודעה על שינוי תנאי עבודה", והכחשת התובע את קבלתה מקובלת עלי, מה גם שעד הנתבעת בעצמו, כשנשאל על כך בביה"ד ענה ש"הוא לא יודע" (עמ' 13, שורה 8).
נראה לי כי פסיקה לזכותו של 10,000 ₪, שהוא סכום הגבוה ממשכורת קובעת אחת, היא הולמת בנסיבות העניין.
לפיכך, התביעה ככל שהיא נוגעת לכך, דינה להידחות.
לפיכך, דין תביעת הנתבעת בהקשר זה, להידחות.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2018 באזורי לעבודה נצרת נפסק כדקלמן:

להלן רשימת הפלוגתות בהן עלינו להכריע- מה היתה תקופת העסקתה של התובעת 1? מה היה תפקידה והקף משרתה של התובעת 1? האם היתקיימו יחסי עובד - מעסיק בין התובעות לעירייה? וכפועל יוצא מהכרעתנו בשאלה זו יש לבחון- מה היה שכרן הקובע של התובעות לצורך חישוב זכויותיהן? האם זכאיות התובעות לזכויות הנתבעות על ידן- דמי הבראה, פדיון ימי חופשה, הפרשות לקרן פנסיה, הפרשות לקרן הישתלמות דמי נסיעות ו/או אחזקת רכב, תשלום שיחות טלפון להחזר הוצאות ותשלומי ביטוח לאומי לפצויי פיטורים ולפיצויי בגין אי מתן הודעה לעובד ואי מתן תלושי שכר.
סעיף 32 לדרוג העובדים הסוצאליים שכותרתו "החזר הוצאות רכב וטלפון" קובע: הפניות: לענין החזר בעבור שיחות טלפון לעובדים סוצאליים בשירות המדינה, ראה בסעיף 25.625 לתקשי"ר. לענין הזכאות לעובדים ברשויות המקומיות, ראה סעיף 26.923 לחוקת העבודה לעובדי הרשויות המקומיות, בפרק 12.1.8 לקובץ לעיל.
...
בנסיבות אלו והואיל וביה"ד כבר שוקד על הכנת פסה"ד, בתיק ישן זה, אינני נעתרת לבקשת הנתבעת.
ומכיוון ששוכנענו גם בגרסתה של התובעת 2 לסיבות שעמדו בבסיס החלטתה להתפטר, ומצאנו, כפי שפורט בהרחבה לעיל, כי אכן הנתבעת הפרה זכויותיה, ולא שילמה שכרה בהתאם לותק ולדרגה המתאימה וחרף דרישותיה החוזרות ונשנות בנדון וחרף מכתב ההתראה מיום 01.04.14 בו התריעה שבמידה ולא יתוקן היא תתפטר והואיל והוכח לפנינו כי התובעות עזבו את עבודתן מהסיבות שפורטו במכתבי ההתפטרות שלהן, והנתבעת ממילא לא טענה אחרת (מסקנה זו נלמדת מהעובדות שהוכחו ופורטו בפרקים לעיל), התקיימו, נסיבות בהן אין לדרוש מהתובעות להמשיך לעבוד בנתבעת ולכן יש לראות בהתפטרותן כפיטורים על פי סעיף 11א לחוק פיצויי פיטורים, ולפיכך הרי שהן זכאיות למלוא פיצויי פיטורים.
התובעות עתרו לתשלום תוספת פיצויי הלנת שכר ופיצויי פיטורים- לאחר ששקלנו את הדברים ובשל המחלוקת באשר לטיב יחסי הצדדים ומתוקף הסמכות הקנויה לנו החלטנו להעמידם על הפרשי הצמדה וריבית כחוק.
לסיכום- נוכח האמור לעיל, תביעת התובעות להכרה בקיומם של יחסי עובד ומעסיק בינן לבין הנתבעת מתקבלת וכפועל יוצא מתקבלת, בחלק הארי, תביעתן לתשלום זכויותיו הסוציאליות הנובעות מהכרה זו, ובהתאם לכך הרינו מחייבים את הנתבעת - לשלם לתובעת 1 את הסכומים כמפורט להלן: סכום של 5,953.20 ₪ בגין דמי הבראה.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2018 באזורי לעבודה ירושלים נפסק כדקלמן:

במקרה דנן אין מחלוקת כי התובעת הועסקה כעובדת מן המניין החל מיום 1.1.1995, לפיכך, יהיה עלינו לבדוק האם היה שינוי מהותי במתכונת העסקתה אשר יש בו כדי לקבוע כי קודם למעמד זה, הייתה התובעת במעמד של נותנת שירותים-פרילאנסר ולא היתקיימו יחסי עובד-מעביד [ע"ע (ארצי) 602/09 מדינת ישראל - משרד החינוך נ' העמותה לפיתוח אקדמי של מדע ותרבות [פורסם בנבו] (ניתן ביום 24.1.12); ע"ע (ארצי) 237/09 מדינת ישראל - הטלויזיה החינוכית הישראלית נ' אסתר קדם ואח' [פורסם בנבו] (ניתן ביום 14.9.10)].
קזוז בגין תשלום אחזקת רכב בעת העידר רשיון נהיגה תקף הנתבע מבקש לקזז עם התובעת סכומים בסך 5001 ש"ח ששולמו לה בגין הוצאות אחזקת רכב - ביטוח ורשוי, בתקופה בה נשלל רישיונה.
...
יחד עם זאת במקרה מעין זה לנוכח כל האמור על פי מידת הדין בה עוסקים אנו ,אין מקום לפסוק לתובעת פיצויי על עוגמת נפש.
לפיכך חישוב הפיצויים הוא לפי שיטת הנתבע כדלקמן: 16,530.4 ×0.766×8.75( + (שנים 16,530.4×10.048 (שנים, בניכוי תקופת המחלה)= 276,892.4 לעניין תקופת ההעסקה בשנים 1992-1994, מאחר ומצאנו כי נתקיימו בן הצדדים יחסי עובד-מעביד, יש להביא בחישוב פיצויי הפיטורין תקופת העסקה זו, בהתאם לאחוז המשרה בו הועסקה התובעת בשנים אלו: בשנים 1922-1993 כ-6.6 שעות חודשיות שהן 3.54 אחוז משרה ובשנת 1994 כ-41 שעות חודשיות שהן 22 אחוז משרה, לפי החישוב הבא: 2 × (16,530.4 × 0.0354) + (16,530.4 × 0.22) = 4,806.95 נוכח כל האמור, התובעת זכאית לפיצויי פיטורין בסך 281,699 ₪.
סוף דבר התביעה התקבלה בחלקה, כמפורט בעניין הפרש פיצויי פיטורין ובעניין עוגמת הנפש.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

הנתבעת סיפקה את כלי הרכב בהם השתמש התובע לצורך עבודתו, ונשאה בתשלום ההוצאות הכרוכות באחזקת הרכבים.
כמו כן, בהתאם להודעה שהוגשה מטעם המדינה ביום 9.6.2020, התובע מופיע במערכת של משרד החוץ כעובד מקומי של השגרירות.
...
לאור האמור, הטענה להתעמרות בעבודה נדחית.
סוף דבר לאור כל המפורט לעיל, התביעה מתקבלת באופן חלקי.
הנתבעת תשלם לתובע את הסכומים הבאים: פיצויי פיטורים - 96,345 ₪.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה ירושלים נפסק כדקלמן:

בית הדין האיזורי לעבודה ירושלים סע"ש 66675-06-23 10 יולי 2023 לפני: כב' השופטת רחל בר"ג-הירשברג נציג ציבור (עובדים), מר בועז סנדרוב נציג ציבור (מעסיקים) מר יוסי פריד המבקש: אביב צ'יקול ע"י ב"כ: עו"ד אופיר שמשון המשיבים: 1. משרד ראש הממשלה 2. נציבות שירות המדינה 3. משרד העלייה והקליטה 4. פנינה תמנו שטה החלטה
[ג] בקשה להגשת עדות הזמה – סמוך לאחר תום הדיון בבקשה עתר המבקש להגיש עדות הזמה בדמות אישור מאת משרד ראש הממשלה בדבר קבלת החזר הוצאות אחזקת רכב ברמת ניידות א', מיום 3.11.2019.
...
בעניין אחרון זה נטעים כי לא נעלמה מעינינו העובדה שהליך עיקרי טרם הוגש, ומשכך יכול שכבר מטעם זה דין הבקשה היה דחיה.
סוף דבר - על יסוד כל האמור הבקשה למתן צו מניעה זמני המורה על ביטול פיטוריו של המבקש והשבתו לעבודה במשרד העלייה והקליטה, בתפקיד רכז בכיר נכסים ולוגיסטיקה, נדחית.
לא בלי היסוס, ואך בשל הקושי הברור שאליו נקלע המבקש בשל פיטוריו החלטנו לעשות צו להוצאות על הצד הנמוך.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו