"
מכאן טענות התובעים:
"התובעים בעלי זכות החכירה והחזקה הבלתי הדירה מכח פסק דין חלוט".
"התובעים בעלי זכות חזקה ו/או דיירות מוגנת במיגרש"
"לתובעים הוענק חיסיון במסגרת הסכם פשרה שקבל תוקף של פסק דין ולכן לתובעים זכות בר רשות לצמיתות שהנה זכות בלתי הדירה".
תובעים אלו יבדל"א יקראו מעתה ואילך בפסק הדין: מישפחת חלבי או מישפחת יחזקאל חלבי ז"ל.
בכתב ההגנה שהוגש על ידי הנתבעים פרי אור בע"מ ו-ישרס חברה להשקעות בע"מ (להלן: "פרי אור" ו"ישרס") נטען בין השאר:
"כבר בפתח הדברים יודגש, מעבר לטענה המקדמית בדבר סילוק על הסף מחמת היתיישנות, כי השטח נשוא תובענה זו, המסומן על גבי תצלום שצולם על ידי המרכז למיפוי ישראל [מפ"י] בספטמבר 2018, המצ"ב כנספח "1" לכתב ההגנה, הנו מצוי בגוש 6220 חלקה 9, המהוה חלק משטח הפרדס הדרומי שפרי אור וישרס השיבו לרשות מקרקעי ישראל (להלן – "רמ"י") [למעט השטח התפוש שלא כדין] בהתאם להסכם להשבת שטח הפרדס הדרומי [כהגדרתו להלן] שנחתם וכדין בין התובעות לבין רמ"י, מיום 8.10.2018 (להלן – "הסכם ההשבה"), שנחתם בעקבות תוכנית תמ"ל 1046 [שהנה תכנית לקידום בניה במתחמים מועדפים לדיור באיזור זה] שאושרה זה מכבר, ואשר חלה על המקרקעין (להלן – "התכנית"), וזאת בהתאם להוראות החוק לקידום הבנייה במתחמים מועדפים לדיור (הוראת שעה), תשע"ד-2014, (להלן – "חוק התמ"ל").
מה שאפשר זה רק עיבוד חקלאי, אולי מחסנים או מבנים שמשרתים את השמוש החקלאי באישור משרד החקלאות, אבל בודאי לא מגורים ובודאי לא, אין חיה כזאת דיירות מוגנת בשטח חקלאי.
ללמדך, שאין תחולה במקרה הנידון לחוק הגנת הדייר ולא ניתן להסתמך ו/או למצוא סעד כלשהוא בחוק זה.
האם מישפחת חלבי ברת רשות במקרקעין אלו נוכח השנים הרבות בהן הם מחזיקים במקרקעין אלו, הגם שפלשו אליהם שלא כדין?
נושא זה נדון בהרחבה בע"א 618/85 בענין גדליהו דיאמנשטיין נגד מחלקת עבודות ציבוריות - מדינת ישראל:
"1. המערער עלה עם משפחתו מרומניה בשנת 1960 ובקש להקים מיפעל תעשייתי לייצור רעפים, דברי קרמיקה ועציצים (להלן: המפעל). לצורך כך פנה לעריית רמלה (להלן: הערייה) אשר איתרה עבורו שטח קרקע אשר היה חלק מחלקה 9 בגוש 4375 ובבעלותה של רשות הפיתוח (להלן: השטח). הערייה קיבלה מרשות הפיתוח הרשאה להחכרת השטח למערער וביום 28.5.61 נחתם ביניהם חוזה לפיו יוחכר לו שטח של דונם אחד לתקופה של שנתיים לצורך הקמת המפעל (להלן: החוזה). עוד נקבע בחוזה, כי בתום תקופת החכירה בת השנתיים תהיה למערער אופציה לרכישת הקרקע במחיר שייקבע על-ידי הצדדים. לפי גרסת המערער, הוא מימש אופציה זו כאשר שלח ביום 8.5.63 מכתב לעירייה בו הוא מבקש לרכוש את הדונם שהוקצה לו וכן שטח נוסף בגודל של 1,660 מ"ר. לטענתו, בעקבות המכתב הוא קיבל את הסכמת הערייה בעל-פה להעברת הבעלות על השטח. יש לציין, כי לא נערך הסכם בכתב המסדיר את הארכת החכירה או את מכירת השטח למערער אך למרות זאת הוא הרחיב את המפעל לשטח של 2,660 מ"ר. ביום 22.2.67 פנה המערער לעירייה על-מנת להסדיר את רישום השטח על שמו, אך נאמר לו כי נידרשת הסכמת מינהל מקרקעי ישראל (להלן: המינהל) למכירת השטח. המערער פנה מאז בפניות רבות לעירייה ולמינהל על-מנת להסדיר את נושא העברת הבעלות, אך הדבר טרם נעשה".
בעקבות הפקעת המקרקעין/ השטח בהתאם לפקודות מסילת הדרכים הברזל, התבקש המערער לפנות את המקרקעין.
בפתיח דו"ח החקירה מיום 11.4.2019 הוא כותב:
"ראשית נציין כי החקירה הייתה מורכבת בעקבות שהמחזיקים במקום סירבו למסור פרטים הנוגעים למקרקעין וזהות המתגוררים והעוסקים בו, וכן לעשות על שאלות כאלה ואחרות שנשאלו. על מנת ולברר את שנתבקשנו, היינו צריכים לבצע חקירות שכללו פעולות גלויות וסמויות במקרקעין."
ומוסיף:
"סיור במקרקעין, [בשטח הכחול] העלה כי השטח מגודר, וגישה אליו חסומה ע"י שימוש בגדרות ומחסומים וכי עליו מצויים סוגים שונים של מבני קבע וכן מבנים אירעיים שונים, מבני מגורים מבנים שונים וכן בקרקע ציוד גדול המשמש בתי עסק המצויים במקרקעין.
...
בהתחשב בנסיבות האישיות שהובאו בפניי, אני מחליט שהבית ויחידות הדיור בהן מתגוררים יפה חלבי, יחזקאל חלבי, אלעד חלבי ומשפחתו ו-תומר חלבי ומשפחתו, יפונו לא יאוחר מיום 10.9.2023 על מנת לאפשר להם למצוא דיור חלוף.
אני דוחה את התביעות הכספיות ההדדיות.
נוכח התנהלות כל הצדדים כמפורט בפסק הדין, לרבות מדינת ישראל אשר לא לחצה על פרי אור ו-ישרס לפנות את משפחת חלבי מהמקרקעין עת הובא לידיעתם הסגת הגבול שלהם במקרקעין, אני מחליט שלא לעשות צו להוצאות.