החייב מצהיר כי הוא נותר חייב לזוכה נכון למועד חתימת הסדר פשרה זה סך של 61,000 ש'ח. החייב אישר את יתרת חובו לאחר שבחן ובדק בקפידה את התשלומים ששילם ממועד פסק הדין ועד בכלל, ואישר את נכונותם.
איחר [החייב] בביצועו של תשלום יהווה הדבר הפרה יסודית של הסכם הפשרה דנן והזוכה רשאי לנקוט בהליכי גבייה של יתרת מלוא החוב בתיק הוצל'פ, בנכוי תשלומים אשר שולמו בפועל ע'י החייב.
הוסיף בא-כוחו דאז של התובע והעיד, בפירוט רב לאימוֹר:
" ההסכם קבע תנאי תשלום, מועדי תשלום. כל תשלום בגין אותו הסכם שהגיע לידיי, קיבלו כנגדו אישור. האישור הפחית מהחוב. נתתי להם [לנתבע ולבנו את האישורים], יש להם אותם. אם הם שילמו כסף אצלי הם דאגו גם לקבל את האישור, בלי האישור לא היו יוצאים, כי האישור הוא הראיה החלוטה. כל תשלום שהגיע אלי מפחית מהחוב, כל תשלום שלא הגיע אלי לא מפחית מהחוב. מאוד פשוט... כל סכום שהיו משלמים זה יתרת החוב שלהם נותרת בגין קזוז הכספים [מהחוב בתיק ההוצאה לפועל]. לא להם [לנתבע ולבנו] ולא לאלברט [התובע] ולא לאף אחד יש ראיה שבוצעו התשלומים שהפחיתו את החוב הזה לאפס. ולכן, מכיוון שהחוב הזה לא אופס, אז החוב הזה נותר בעינו" (שם, מעמ' 146, ש' 19).
...
טענתו של התובע, ואני מקבלהּ, כי ההסכם על-פה "אִתחל" את תנאי-ההתקשרות שבין הצדדים בכל הנוגע לשיעורו של החוב ולאופן-פירעונו, לא תוכל, לדעתי, שלא לחול על סוגיית-הערבות.
התוצאה
התביעה נגד נתבעת 2 נדחית.
בתוך 30 ימים מיום, שקיבל לידיו פסק-דין זה, ישלם נתבע 1 לתובע את סכום-התביעה, בצירוף של הפרשי-הצמדה ורבית לפי חוק פסיקת ריבית והצמדה, התשכ"א-1961 מיום 1.1.2012 ועד היום, ובסך הכול: 297,884 ש"ח. בתוך אותו פרק-זמן ישלם הנתבע לתובע הוצאות-משפט בסך של 9,300 ש"ח ועוד שכר-טרחה של עורכת-דין בסך, כולל מע"מ, של 31,400 ש"ח. איחור באיזה מן התשלומים יוסיף לו הפרשי-הצמדה ורבית לפי החוק הנזכר מיום-החיוב האמור ועד למועד-התשלום בפועל.