לפי תכנית זו, אחוזי הבניה לשטחי שרות עיליים באיזור תעשיה הם: 30% שרות, 20% איחסנה, 20% גלריות.
הטעם התיכנוני, שעמד מאחורי ניוד הזכויות לפי תכנית 2 מן המיגרש אל קניון הזהב, היה הרצון להוסיף במהירות שטחי בניה לצורך הרחבת קניון הזהב, בלא שהייתה כל כוונה לשנות את הוראות הבניה במיגרש, או לבטל שטחי שרות מלבד אלה שנוידו.
תכנית 2 קובעת מפורשות כי "שטחי הבניה המפורטים בטבלה שלעיל כוללים את כל שטחי הבניה המירביים בתכנית זו".
כלל לא קיימת בנוהל מבא"ת איבחנה בין תכסית עיקרית לתכסית שרות.
...
ב"כ המערערת, עו"ד ברכה, נתן לכך מענה – שאני מקבל אותו – כלהלן:
"ראשית, העובדה שהמשיבה היתה היזמית של התכנית זה לא אומר שהיא קובעת הבלעדית של הוראותיה. היא מגישה תכנית, והתכנית הזאת מגיעה לדיונים בוועדת התכנון ובסופו של דבר נקבע מה שנקבע, גם לאחר דין ודברים. אנו כיום לא יכולים לומר וחבריי לא הוכיחו כוונה מיוחדת בענין הזה. אנחנו מסתכלים על דבר חקיקה לפי מה שכתוב בו. בתכניות אחרות, איפה שאין מגבלת תכסית, אז אין. כאן, באופן מפורש יש מגבלה של תכסית. יכול להיות במהלך התכנון היתה דרישה כזאת מצד המוסד התכנון להוסיף מגבלת תכסית, וחבריי הסכימו לכך, זה הכל תיאוריה. בסופו של דבר ישנו מסמך שהוא המסמך המאושר, הוא הדין, ואותו אנו צריכים לפרש לפי לשונו ותכליתו" (פרו', עמ' 6).
על כן אני מקבל את הסברו של עו"ד ברכה כמצוטט לעיל.
לסיכום, אני מקבל את ערעורה של הועדה המקומית, מבטל את החלטת ועדת הערר, ומחזיר על כנה את קביעת השמאי המכריע, יעקב פז, כי תכנית מק/2/27/2/2/1 (שהיא "המצב הקודם" לענין היטל ההשבחה בענייננו) התירה תכסית כוללת (עיקרי + שרות) של 40%.