מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

הונאת ביטוח: חברת ביטוח מסרבת לשלם בגין תאונת דרכים

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2017 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בתיק בימ"ש קמא תבע המערער את הנתבעת (להלן גם: "שלמה חברה לביטוח") בגין נזקים שארעו לרכבו בתאונת דרכים מיום 6.10.12.
נטען כי הנתבעת פיצתה את צד ג', אך סירבה לשלם לו בגין נזקים שנגרמו לרכבו, בנימוקים לפיהם לא קיים את חובותיו כנדרש בסעיפים 22- 23 לחוק חוזה ביטוח התשמ"א – 1981 (להלן: "חוק חוזה ביטוח").
בכתב ההגנה המתוקן טענה הנתבעת, כי מדובר בחשד להונאת ביטוח וארוע מבוים שנועד להוצאת כספים במירמה, אשר בגינו לא מוקנה כסוי ביטוחי למבוטח.
נטען, כי הנתבעת כלל לא פיצתה את צד ג' בגין התאונה, הוכחשו הנזקים ובית משפט התבקש לדחות את התביעה על כל רכיביה.
נקבע, כי על המבוטח הנטל להוכיח כי אירע מקרה בטוחי – כלומר קרות התאונה בהתאם להודעה שמסר למבטחת.
...
נקבע בסעיף 20 לפסק הדין, "לאור האמור, אינני נותן אמון לגרסת התובע ואני קובע כי, התובע לא הוכיח את אירוע הביטוח – את אירוע התאונה". (ב) באשר לשאלה: האם הנתבעת הוכיחה כי מדובר בתביעת מרמה: נקבע, כי למרות החשד הכבד, הנתבעת לא הצליחה להוכיח את קיום היסוד הראשון של סעיף 25 לחוק חוזה ביטוח, התשמ"א – 1981, דהיינו, שהמערער מסר לה עובדות לא נכונות.
אינני מקבלת את טענת המערער ולפיה, בעניינינו, די היה בכך שהמבוטח יוכיח כי ארע לו נזק.
גם אם בית משפט קמא קבע, כי כוונת מרמה לא הוכחה ברמת ההוכחה הגבוהה הנדרשת, די בתמיהות ובסימני השאלה הרבים והמצטברים בנוגע לגרסת המערער בנוגע לתאונה, על מנת להגיע למסקנה ולפיה, לולא טעות המשיבה, אשר תיקנה את הרכב מבלי שקיבלה אישור התובע מראש לכך, אזי לא היה זכאי לקבל מהמשיבה ולו שקל אחד.
לסיכום: א) לאור האמור לעיל, דין הערעור להידחות ודין הערעור שכנגד להידחות.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2017 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

חברת הביטוח סירבה לפצות את התובעת בגין נזקיה, וביום 11.7.16 שלחה מכתב דחיה במסגרתו טענה לקיומה של מירמה ביטוחית, ולכן בהתאם לסעיף 25 לחוק חוזה ביטוח, טענה הנתבעת כי היא פטורה מתשלום בגין הארוע הנטען.
בהתאם לכך, חברת הביטוח בוחנת את פרטי המבוטח, לרבות גילו, מעורבותו בעבר בתאונות דרכים, תביעות קודמות וכיוצ"ב. כל אלה מהוים שיקולים לגטמיים לחברת הביטוח האם להיתקשר עם המבוטח, ועל המבוטח ליתן בידה את כל המידע הנחוץ לשם כך. כך לדוגמא, חזקה על חב' הביטוח שתידחה מי שנתפס בעבר בהונאת ביטוח.
...
לסיכום סוגיה זו יאמר, כי הנתבעת לא עמדה ברף ההוכחה המינימאלי לצורך הוכחת טענותיה, לבטח לא ניתן לומר כי עמדה ברף הגבוה הנדרש לצורך הוכחת טענת מרמה.
נוכח האמור, אני פוסקת כי הנתבעת תשלם לתובעת את ערך הרכב פחות נזק צד שמאל ופחות השתתפות עצמית.
כמו כן תשלם הנתבעת לתובעת הוצאות משפט בסך 1,500 ₪.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2018 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

מעדותה של גב' שירי סריקוב, אישתו של נאשם 2, עולה תמונה של היתמודדות זוגית מרשימה עם הקשיים השונים שהתעוררו לאורך השנים, החל מאותה תקופה קשה בה עבר הנאשם שקום בעקבות תאונת הדרכים דרך קשיים כלכליים משמעותיים שנוצרו לאחר מכן, ועד הקמת תא משפחתי תקין ומפרה.
(ג) הנזק שניגרם כתוצאה מבצוע העבירה נילקח אף הוא לצורך קביעת המיתחם, ובעניינינו, אין חולק כי מדובר בנזק קל בלבד, כאשר חברת הביטוח אף סירבה לשלם לנאשם 2 את התגמולים (ואין חולק כי עשתה זאת כדין).
ת.פ. (מחוזי תל-אביב) 66008-11-16 מדינת ישראל נ' חיים ואח' (13.12.2017) שם הורשעו שני נאשמים (אב ובנו) בעבירה של הצתה (בית עסק לצורך הונאת ביטוח).
...
יוצא אפוא כי הנזק המשמעותי הוא בעיקר במישור הפוטנציאלי, אך בפועל – פעילותם העבריינית של הנאשמים גרמה לנזק קל בלבד.
אציין כי אני ער לעמדת נאשם 2 בפני שרות המבחן, אולם סבורני כי לאור נטילת האחריות בבית המשפט ונטילת האחריות בפני מטפליו במרכז "קרבה בטוחה", אין לראות בעמדתו בפני שרות המבחן ככזו המערערת את הודאתו או מכרסמת במוטיב הפנמת הפסול במעשים.
סוף דבר, ראיתי להטיל על הנאשמים את העונשים הבאים: נאשם 1 6 חודשי מאסר לריצוי בדרך של עבודות שרות החל מיום 15.4.18 שאז יתייצב הנאשם בשעה 08:00 בבוקר בפני הממונה על עבודות שרות לצורך ריצוי עונשו.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2021 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

לפני תביעה כספית בעטיה של תאונת דרכים.
הנתבעים מודים, כי הם אכן פגעו ברכב של התובעת, מסרו פרטים של ביטוח שברשותם לתובעת, אולם חברת הביטוח, סירבה לשלם את הנזק, על אף שהרכב מבוטח.
לטענת נתבעת 3, תביעת הביטוח הייתה במסגרת כוונה להונות את חברת הביטוח תוך כוונה לקבל במירמה תגמולי ביטוח.
חברת הביטוח טענה כי בבדיקת נסיבות התאונה התגלו סתירות מהותיות בדברי הנתבעים לגבי אופן היתרחשות התאונה, לרבות ספק אם בכלל - ארעה.
...
יתר על כן, אני סבור שחברת הביטוח צריכה הייתה לשלם לתובעת מכוחו של סעיף 68 לחוק חוזה הביטוח.
סעיף 68 לחוק חוזה הביטוח מורה אותנו כדלקמן: "בביטוח אחריות רשאי המבטח - ולפי דרישת הצד השלישי חייב הוא - לשלם לצד השלישי את תגמולי הביטוח שהמבטח חייב למבוטח, ובלבד שהודיע על כך בכתב למבוטח 30 ימים מראש והמבוטח לא התנגד תוך תקופה זו; אולם טענה שהמבטח יכול לטעון כלפי המבוטח תעמוד לו גם כלפי הצד השלישי." מכל האמור לעיל, ונוכח כתב ההגנה הלקוני שהוגש על ידי חברת הביטוח אני סבור שחברת הביטוח התנהגה שלא בתום לב, הן כלפי הנתבעים והן כלפי התובעת.
עיכוב תשלום תגמולים במשך תקופה כה ארוכה לנוכח הממצאים שהראתה מהווה חוסר תום לב. התוצאה היא שנתבעת 3 תשלם לתובעת את הסכומים הבאים : בגין נזק ישיר לרכב סך 14,846 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2017 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

העובדות הצריכות לעניין ועיקר טענות הצדדים תאונת הדרכים הנטענת אירעה ביום 23.03.2016 בין כלי רכב, מסוג אופנוע, בעל מ"ר 78-130-34 שבעת התאונה היה בבעלות התובעת (להלן: "האופנוע") לבין כלי רכב, מסוג פרטית, בעל מ"ר 21-400-14 שבעת התאונה היה נהוג בידי הנתבע 1 ומבוטח על ידי הנתבעת 2 בביטוח אחריות לניזקי צד ג' (להלן: "הפרטית") (ולהלן: "התאונה").
אולם כאן, הנתבעת 2 מעלה טענה מקדמית לפיה ארוע התאונה לא היתרחש וכי ניזקי האופנוע נגרמו בארוע אחר שהפרטית לא הייתה מעורבת בו. לא אחת, המבטח מעלה טענה של מירמה וביום תאונה ותוך כך מסרב לשלם למבוטח את תגמולי הביטוח.
בנסיבות המקרה שלפנינו, מי שמסרבת לפצות את התובעת בשל נזקיה בגין התאונה היא מבטחת כלי הרכב הפוגע הנטען, מבטחת צד ג', מטעמים של פטור שמוענק לה בהתאם לסעיף 25 לחוק חוזה הביטוח.
בהתאם לכך, בטרם נשללת זכותו של מבוטח לתגמולים, יש לברר מה המניע העומד מאחורי הודעותיו הכוזבות, שכן ייתכנו מקרים בהם שיקול אחר, שאינו הונאת חברת ביטוח, עמד ביסוד ההודעות הכוזבות (למשל, מבוטח שמסר עובדה כוזבת לפיה היה נוכח במקום התאונה בעת התרחשותה, על מנת שלא לחשוף בפני אישתו את העובדה שבאותה עת שהה עם מאהבת במקום אחר).
...
הואיל ושכ"ט השמאי הנטען ששולם הינו מהגבוהים בענף שמאות הרכב במיוחד לסוג כלי רכב זה, והואיל ולא צורפה חשבונית או קבלה בדבר תשלום שכ"ט שמאי, אני סבור כי יש להכיר בתשלום בסך של 1,500 ₪ (הכולל תשלומים נלווים כגון צילומים ונסיעות), אשר גם הוא שכ"ט על הרף הגבוה בענף שמאות הרכב.
איני מקבל טענה זו של הנתבעת כלל וכלל.
סוף דבר התביעה מתקבלת חלקית.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו