מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

הולדה בעוולה: רשלנות רפואית באבחון תסמונת גנטית

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

התובע לא הוכיח שקופת החולים התרשלה בטיפול שהעניקה לאם, ולא הוכיח כי המומים שמהם הוא סובל מקורם בתסמונת גנטית שניתן היה לאבחן במהלך ההיריון.
האם צריך היה לצפות את הלידה ביום 6.8.93 לפי חוות דעתו של פרופ' טלר: "לאישה היו סימנים בולטים שהעלו מאד את הסיכון ללידה מוקדמת או צורך להתערבות דחופה לילוד העובר (במקרה של דימום חזק או היתקדמות מהירה ללידה). על הצוות הרפואי הייתה מוטלת החובה לכנוס מיידי של הוועדה להפסקת הריון, ולאחר אישור (ודאי) של הוועדה לבצע מיד Feticide וגרימת לידה מוקדמת" (עמ' 15 לחוות הדעת).
בעיניין פלונית הוגשה התביעה בגין רשלנות נטענת בלידה, ולא בגין הולדה בעוולה, ונקבע כי הנזקים שמהם סובלת המערערת אינם קשורים ללידה הטראומטית שהיא חוותה אלא למצבה הקליני ולרקע הגנטי הבעייתי שגרמו לארוע קשה מספר חודשים לאחר הלידה.
...
אני דוחה, אפוא, את טענות התובע בכל הנוגע לעילת תביעה זו. גיל ההיריון בין הצדדים קיימת מחלוקת לגבי גיל ההיריון.
סיכום הנתבעות ישלמו לתובע את הסכום שנפסק בתוספת שכר טרחת עו"ד בשיעור 23.4%.
את הסכומים שנפסקו תשלמנה הנתבעות לתובע תוך 30 יום.
אני דוחה את ההודעה לצד שלישי ששלחה נתבעת 1 לד"ר ט'.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

תמצית העובדות וטוענות הצדדים המדובר בתביעת שעניינה הולדה בעוולה בטענת רשלנות רפואית במהלך מעקב אחר הריונה של התובעת-1 (להלן: "התובעת") בין השנים 2014-2015.
בכתב התביעה נטען שבשל הרשלנות לא הופנתה התובעת לייעוץ גנטי ולבדיקת מי שפיר, מה שמנע את האפשרות לאבחן במהלך ההיריון שהעובר שנשאה ברחמה לוקה בתסמונת דאון ומהתובעים את האפשרות לבקש להפסיק את ההיריון.
במקרה אחר, בו הוגשה בקשה לתיקון כתב תביעה בתביעת רשלנות רפואית באיבחון בלידה, שבו ביקשו התובעים להוסיף טענה בדבר מיקרוצפלוס (הקף ראש קטן באופן חריג) העיר בית המשפט, שניתן לפרש את המונח עילת התביעה בצורה רחבה לפי "מבחן העסקה או המעשה המובא לדיון". מכאן כאשר כבר בכתב התביעה המקורי נטען שהמשיבה התרשלה בטיפולה הרפואי, על אף שהמונח 'מיקרוצפלוס' לא אוזכר בכתב התביעה המקורי, אוזכרו ממצאים בדבר הקף ראש קטן ובדיקות אולטרסאונד שלפי התיקון היה ניתן ללמוד מהן על קיומו.
בסעיף 45.10 נטען שהנתבעים "סטו מהפרקטיקה הרפואית המקובלת בכך שלא עשו כל שביכולתם על מנת לאתר את המומים..." בסעיף 54.11 נטען שהנתבעים: "התרשלו בבצוע בדיקות האולטרסאונד, ובתוך כך לא המליצו על ביצוע בדיקות נוספות וביניהן, יעוץ גנטי ו/או דיקור מי שפיר". בכתב התביעה המתוקן בסמוך לתאור העובדתי שקיים בכתב התביעה המקורי, לפיו הודגמה התעבות של הצואר בעובי 4.9.
...
ובהנתן הפרשנות הרחבה למושג "עילת תביעה" בהקשר זה ולנסיבות שפורטו, המסקנה המתבקשת היא שאין המדובר בעילה חדשה שהתיישנה אלא כתב התביעה המקורי יכול להכיל גם את הטענות הנוספות ואת חוות הדעת הנוספת, שמהווה ראיה ופירוט של הטענות שכבר נטענו.
הנתבעים טוענים שהתובעים לא צרפו תצהיר לבקשתם, לא הסבירו את מחדלם מלעלות את הטענות בעת הגשת כתב התביעה המקורי ואין לאפשר להם כעת מקצה שיפורים לאחר שמונה חודשים בהם התביעה תלויה ועומדת.
סוף דבר אחר כל האמור לעיל, ומשנקבע שהטענות הנוספות בכתב התביעה המתוקן אינן בבחינת עילת תביעה שהתיישנה, דינה של הבקשה לתיקון כתב תביעה וצירוף חוות דעת נוספת להתקבל.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

תביעה בגין רשלנות רפואית בעילה של "הולדה בעוולה", בגין מעקב היריון רשלני לתובעת מס' 1 (להלן: "התובעת") אשר כנטען בכתב התביעה הוביל להולדתו של י' י' (להלן: "הקטין"), ביום 18/06/17, אשר אובחן לאחר לידתו כלוקה בתסמונת נונן.
הסיכון המוגבר לשורה של בעיות רפואיות מולדות, כולל לתיסמונת גנטית רחבה, וחשד ספציפי לתיסמונת NOONAN בהיריון הוצגו בפני התובעים בשלב מוקדם ביותר של ההיריון, והוצגו בפניהם "האפשרויות העומדות לתיכנון המשפחה לרבות פניה להפסקת הריון (אפשרות שהייתה ידעה להם היטב לאור הפסקת הריון קודמת). התובעים בחרו להמשיך את ההריון, לא ביצעו את הבדיקות הגנטיות בנסיון לאבחן את התיסמונת, ולא חזרו להשלמת היעוץ הגנטי. לכן תביעתם להולדה בעוולה תמוהה ואינה מוצדקת בעיני" (עמ' 8 לחוות הדעת מטעמו).
...
על רקע האמור אך סביר כי התפתחה אצל התובעים ציפיה כי ככל ובדיקתה העלתה ממצאים חמורים משמעותיים ו/או חשד לתסמונת קשה אצל העובר הייתה ד"ר גולדברג מיידעת אותם על כך במפורש במעמד הבדיקה ואף מסבירה להם אודות הממצאים, כפי שעשתה במעמד הבדיקה בהיריון הקודם.
כל שצוין ברשומה הרפואית היה "בסונר מצג ראש פרופיל תקין 1814 גרם". המסקנה המתבקשת מהאמור לעיל היא כי הצוות הרפואי של הנתבעת התרשל עת לא התייחס תחילה במעמד הייעוץ הגנטי לממצא של ציסטיק היגרומה גדולה אשר הודגמה בבדיקות שבוצעו במהלך ההיריון, וכאשר לא ניתן הסבר לתובעים אודות משמעות וחומרת ממצא זה במסגרת הייעוץ הגנטי.
סוף דבר: מן המקובץ עולה כי הנתבעת התרשלה ועל כן חייבת היא בפיצוי התובעים בגין נזקיהם כתוצאה מהולדת הקטין.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

עיקר טענתה של התובעת היא שהנתבעים (קופת החולים, הרופא המטפל, טיפת חלב) לא נתנו לה הסברים נאותים לגבי בדיקת מי-השפיר והצ'יפ הגנטי – לרבות לגבי המועד האחרון שבו ניתן לבצע את הבדיקה ללא התוויה רפואית – ובכך מנעו את איתור התיסמונת מבעוד מועד, ואת הפסקת ההיריון.
לפיכך, במוקד התביעה שלפניי מונחת השאלה אם הופרה חובת היידוע לגבי בדיקת הצ'יפ הגנטי, וככל שהייתה הפרה – אם מיתקיים קשר סיבתי בינה לבין לידתה של הבת-החולה (הולדה בעוולה).
העלון כולל פרטים לגבי בדיקת מי השפיר: מועד הבצוע (שבוע 16 ואילך), מטרת הבדיקה (בדיקת הכרומוזומים של העובר ואיבחון מחלה גנטית בעובר), תנאים לקבלת מימון לבדיקה, ומידע כללי לגבי האפשרות לבצעה אף ללא התוויה רפואית, במימון פרטי.
יוּער, כי בתיקי הולדה בעוולה עשויה להתעורר גם שאלה אחרת בהיבט של הקשר הסיבתי העובדתי: האם, אילמלא ההתרשלות, ההורים היו מפסיקים את ההיריון.
...
אין בידי לקבל טענה זו, שכן הזכאות לפיצוי בגין ראש הנזק שלא פגיעה באוטונומיה אינה מותנית בקיומה של "סיבתיות החלטה". טענה נוספת של הנתבעים היא כי התובעת לא הוכיחה, ואף לא טענה בתצהירה, לנזק תוצאתי הבא לידי ביטוי בתחושות שליליות.
יוּער, כי התובעת הציגה בסיכומיה נימוקים לכך שאין לנכות מהפיצוי בגין פגיעה באוטונומיה את תגמולי המל"ל. הנתבעים בחרו שלא להשיב לטיעוני התובעת בנדון, ומכאן שאינם חולקים על כך. סוף דבר הנתבעים 2-1 יפצו את התובעת בגין ראש הנזק של פגיעה באוטונומיה בסך של 120,000 ₪.
התביעה נגד הנתבעת 3 נדחית (בלי להיזקק לטענת ההתיישנות שהועלתה), ולאור מכלול הנסיבות התובעת תישא בשכר טרחת עורך-דינה בסך של 15,000 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2024 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

בהחלטה נקבע כי הוכח שאם היו הנתבעים פועלים באופן סביר היה מופסק ההיריון, וכי הנתבעים אחראים לניזקי התובעת בגין הולדה בעוולה.
נקבע כי בעיותיה הרפואיות של התובעת, ובהן ההפרעה ההתנהגותית והקוגניטיבית מהן היא סובלת, הן ביטוי של תיסמונת גנטית; כי תיסמונת גנטית בלתי ידועה היה חלק ממערך הסיכונים שיצרו הנתבעים במקרה זה; וכי משזו הוחמצה, בשל התרשלות הצוות הרפואי, חבים הנתבעים בגין כל הנזקים הקשורים לתיסמונת זו. על רקע כל האמור, נותר לידון בפצוי לו זכאים התובעים.
משתי חוות הדעת עולה כי סמוך ללידה אובחן אצל התובעת מום לב מורכב שכלל פגם בחיץ הבין פרוזדורי בחלקו הממברנוטי (Membranous VSD) עם דלף משמאל לימין וחסימה דינאמית באפיק מוצא של חדר ימין.
...
על רקע כל האמור, לא שוכנעתי כי מצבה של התובעת יוטב אם תשתלב במוסד.
סיכומו של דבר, יש לבסס את הפיצוי על ההנחה כי התובעת תשהה במסגרת ביתית כמוצע על ידי התובעים.
על רקע כל האמור לעיל, אדרש עתה לפיצוי בגין הפסדי השכר לעבר ולעתיד.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו