עם כל זאת, מאחר שאין חולק לעובדה שהסכם המכר נכרת; שהערת האזהרה נרשמה; שהעסקה דווחה לרשויות המס ושולם מס הרכישה; שאין מחלוקת שלפחות כ – 65% מהתמורה שולמה, ולא הוכח בפניי שהוחזרה לתובעים; שהייתה למנוח האפשרות, על פי הסכם המכר, לפעול לביטול מחיקת הערת האזהרה ואף הופקד יפוי כוח לצורך כך – אך הוא לא עשה כן עד יום מותו; שכל העובדות היו ידועות לנתבעים כבר בשנת 2009-2010, ואיל ואורדו המליצו למנוח לפעול לביטול הערת האזהרה, אך במודע וביודעין הוא בחר שלא לעשות כן, ותהיינה הסיבות אשר תהיינה, כל זאת בשלב שהיה עדיין צלול ואחראי למעשיו; לאור אופיו של המנוח כפי שתואר על ידי בניו והיותו מסובך בשוק האפור – עובדה העשויה לשמש רקע ומניע להליך מכירת הדירה כנטען, הגעתי לכלל מסקנה שיש לתת עדיפות למסמכים הקיימים המעידים על קיומה של העסקה ואין מקום להורות על ביטולה, כ – 20 שנה לאחר שנכרתה.
אם כך הוא, הכיצד יכול בית המשפט לתת משקל כלשהוא לאמירה המיוחסת למנוח כביכול, לפיה הצהיר שמדובר בעיסקה פיקטיבית? וגם אם מאמינה אני לאיל שכך אמר המנוח, האם התכוון לכך? הרי מדובר באדם שלא הסס לשקר ולזייף מסמכים ולסבך את האנשים הקרובים לו ביותר, אישתו ובניו, ראו עדות איל לעיל ועדות ניר בעמ' 170 שו' 15: " היו מקרים, נכון, שבהם אבי לקח שיקים שלי וזייף אותם".
דוקא העובדה שהמנוח היה מסובך כל חייו בחובות, מתיישבת יותר עם המסקנה שאכן מכר את דירתו לתובעים, על מנת לקבל מזומנים לידיו ולשלם את חובותיו לשוק האפור.
...
לכל האמור לעיל אוסיף את שכחת עובדת קבלת מכתבי התראה מהבנק בדבר אי רישום הדירה, ראו עדות התובע בעמ' 93 שו' 23-28 והעימות עם נספחים נ/4 ונ/5, הם המכתבים מהבנק; השיחות עליהן העיד התובע עם המנוח בשנת 2015, אז כביכול בקש ממנו המנוח דחייה בביצוע תשלום שכר הדירה (עדותו בעמ' 75 שו' 14-15), כל זאת עת מונחות חוות דעת לגבי מצבו הרפואי הדמנטי לחלוטין של המנוח באותה תקופה.
אם כך הוא, הכיצד יכול בית המשפט לתת משקל כלשהו לאמירה המיוחסת למנוח כביכול, לפיה הצהיר שמדובר בעסקה פיקטיבית? וגם אם מאמינה אני לאיל שכך אמר המנוח, האם התכוון לכך? הרי מדובר באדם שלא הסס לשקר ולזייף מסמכים ולסבך את האנשים הקרובים לו ביותר, אשתו ובניו, ראו עדות איל לעיל ועדות ניר בעמ' 170 שו' 15: " היו מקרים, נכון, שבהם אבי לקח שיקים שלי וזייף אותם".
דווקא העובדה שהמנוח היה מסובך כל חייו בחובות, מתיישבת יותר עם המסקנה שאכן מכר את דירתו לתובעים, על מנת לקבל מזומנים לידיו ולשלם את חובותיו לשוק האפור.
סיכום
מכל הטעמים הללו, מורה אני כי במישור היחסים בין התובעים למנוח וחליפיו עסקת המכר תקפה ויש להשלים את הרישום על שם התובעים.