בקשת העורר להחזרת הרכב התפוס נדחתה על ידי בית משפט השלום בעכו (כב' השופטת פ' ג'ובראן-מילר) מיום 14.6.22 בה"ת 53014-05-22, שם נקבע כי חומר החקירה מבסס חשד שהרכב הושג אגב ביצוע עבירת הלבנת הון ונקבע שהמשיבה תוכל להמשיך להחזיק ברכב התפוס עד ליום 10.7.22, שאז תשחרר אותו לידי העורר או תגיש בקשה להארכת ההחזקה.
למעשה, סעיף 21(א) לחוק איסור הלבנת הון מאפשר לחלט את אחד מסוגי הרכוש המפורטים בסעיפים קטנים 1 ו-2, בתום ההליך הפלילי, לאחר הרשעת הנאשם בעבירה לפי חוק איסור הלבנת הון, ואף מקנה סמכות רכוש לחילוט בשווי – דהיינו חילוט של רכוש "תמים" שלא הוכח קשר ישיר בינו לבין הרכוש האסור, וזאת בשווי העבירה שבוצעה.
בשל פגיעה זו נידרש פקוח שפוטי הדוק של בית המשפט ביחס להליך התפיסה וההחזקה, לצורך השגת מידתיות ואיזון בין הפגיעה בזכויות החשוד לבין השגת תכליות התפיסה והחילוט העתידי.
...
כל אחת מעילות התפיסה שפורטו לעיל יכולה לשמש כעילה לתפיסת הרכב ואף להצדיק את המשך ההחזקה בו. דא עקא, לאחר ששמעתי את טענות המשטרה בדיון שבפני ולאחר שעיינתי בצו שהוגש לעיוני וביתר החומרים שהוגשו, נוכחתי שלא עלה בידי המשטרה להצביע על איזו עילת התפיסה מכוחה היא תפסה את הרכב במקור.
יוער, כי הייתי מוכן לשקול שחרור הרכב לידי העורר תוך הטלת איסור דיספוזיציה, אולם נוכח אי הבהירות בעניין חוקיות התפיסה עצמה, בהעדר צו תפיסה ומבלי שהמשיבה הבהירה מהי עילת התפיסה בנסיבות דנן, אין מנוס משחרור הרכב לידי העורר מבלי להטיל ערובות או תנאים.
בהתאם לאמור, דין הערר להתקבל ואני מורה על השבת הרכב לידי העורר.