הנתבע לא הגיש כתב הגנה, אך כיוון שניתן פסק דין בהעדר הגנה, הגיש הנתבע בקשה לביטול פסק הדין.
הילכת בית המשפט העליון בעיניין ע"א 8345/08 עופר בן נתן נ' מוחמד בכרי, סה(1) 567 מורה אותנו כדלקמן:
"בבואנו לידון בתביעת לשון הרע, עלינו לבחון את הדברים על פי תרשים הזרימה הבא: תחילה, יש לבחון אם הביטוי מהוה לשון הרע על פי סעיף 1 לחוק איסור לשון הרע, התשכ"ה-1965 (להלן: החוק או חוק איסור לשון הרע). לאחר מכן יש לבחון אם המדובר בפירסום מותר אשר נהנה מחסינות (סעיף 13 לחוק) או אם עומדת למפרסם הגנת אמת דברתי או הגנת תום הלב (סעיפים 15-14 לחוק). משהגענו למסקנה כי המדובר בלשון הרע שאינה חוסה תחת כנפי סעיפים 15-13 לחוק, או-אז אומר לנו המחוקק בסעיף 4 לחוק, כי אם לשון הרע מופנית כנגד ציבור או חבר בני אדם שאינו תאגיד (להלן: ביטוי שקרי צבורי) אזי לא ניתן להגיש תביעה אזרחית בגינה. ובקיצור, סעיף 4 קובע מניעה דיונית-סטאטוטורית מוחלטת שנקבעה על ידי המחוקק."
במקרה דנן, אכן מדובר בפרסומים אשר מהוים לשון הרע.
כאמור, לאחר שהתובע ביקש מהנתבע למחוק את הפוסט, תוך שהוא מציין כי הוא יגיש תביעה כנגדו בימים הקרובים, הנתבע השיב כך: "הפוסט לא ימחק, משאיר אותו וגם אותך מוחק ומחכה לתלונה במישטרה". דבר אשר מוכיח כי הנתבע ידע שהוא פועל בנגוד לחוק אך המשיך לפעול כן. בנוסף, לא מדובר על ציבור חבר בני אדם שאינו תאגיד.
...
הלכת בית המשפט העליון בעניין ע"א 8345/08 עופר בן נתן נ' מוחמד בכרי, סה(1) 567 מורה אותנו כדלקמן:
"בבואנו לדון בתביעת לשון הרע, עלינו לבחון את הדברים על פי תרשים הזרימה הבא: תחילה, יש לבחון אם הביטוי מהווה לשון הרע על פי סעיף 1 לחוק איסור לשון הרע, התשכ"ה-1965 (להלן: החוק או חוק איסור לשון הרע). לאחר מכן יש לבחון אם המדובר בפרסום מותר אשר נהנה מחסינות (סעיף 13 לחוק) או אם עומדת למפרסם הגנת אמת דיברתי או הגנת תום הלב (סעיפים 15-14 לחוק). משהגענו למסקנה כי המדובר בלשון הרע שאינה חוסה תחת כנפי סעיפים 15-13 לחוק, או-אז אומר לנו המחוקק בסעיף 4 לחוק, כי אם לשון הרע מופנית כנגד ציבור או חבר בני אדם שאינו תאגיד (להלן: ביטוי שקרי ציבורי) אזי לא ניתן להגיש תביעה אזרחית בגינה. ובקיצור, סעיף 4 קובע מניעה דיונית-סטטוטורית מוחלטת שנקבעה על ידי המחוקק."
במקרה דנן, אכן מדובר בפרסומים אשר מהווים לשון הרע.
התוצאה היא כי דין התביעה להתקבל.
מכל המקובץ, הנתבע ישלם לתובע פיצוי בסך 5,000 ₪.
אני סבור שהמקרה שבפני מייצג תופעה חברתית ראויה לכל גינוי, של השתלחות ללא כל רסן ברשתות החברתיות ללא כל מחשבה מוקדמת וללא כל קשר לאמת.