מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

הוכחת אי ניצול ימי חופשה באמצעות תלושי משכורת

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2017 באזורי לעבודה נצרת נפסק כדקלמן:

להפך, מעיון בתלושי השכר עולה כי התובעת קיבלה את שכרה ובנוסף שולם לה בשני חודשים נפרדים, תשלום בגין בונוס, כאשר לא הוכח בפנינו כי מדובר בתשלום בגין או ע"ח עמלות.
יחד עם זאת, פנקס חופשה איננו כלי בלעדי, שבאמצעותו רשאי מעסיק להוכיח את יתרת החופשה של עובדו.
יחד עם זאת, מעיון בתלושי השכר של התובעת, עליהם היא הסתמכה בתביעתה, עולה כי היא ניצלה בחודש אפריל 2015 , 3 ימי חופשה ואילו בחודש ינואר 2015 היא ניצלה 2 ימי חופשה.
...
לאחר שבחנו את טיעוני הצדדים ובשים לב לחילוקי הדעות שהיו ביניהם, אשר יש בהם ממש, ואשר כאמור חייבו קביעת עובדות ומסקנות על סמך, בין היתר, נטלי הוכחה ובשים לב ליתר טענות הנתבעת המתבררות בימים אלה בבית משפט השלום והמעידות על קיומו של סכסוך מורכב בין הצדדים, ולאור האמור בסעיף 18 לחוק הגנת השכר, החלטנו להעמיד את פיצויי ההלנה על הפרשי הצמדה וריבית בלבד.
סיכום לאור כל האמור לעיל, אנו מחייבים את הנתבעת לשלם לתובעת את הסכומים שלהלן: סך של 6,375 ₪ בגין שכר חודש יולי 2015, בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק מיום 1.8.15 ועד ליום התשלום בפועל.
בשים לב לסכומים שנפסקו אל מול אלה שנתבעו, ובשים לב להתנהלות הצדדים לאורך ההליך ולאחר שבחנו את טיעוני התובעת כפי שפורטו בסעיף 51 לסיכומיה, אנו מחייבים את הנתבעת לשלם לתובעת שכ"ט עו"ד בסך כולל של 2,500 ₪ וזאת תוך 30 יום מהיום, אחרת סך זה יישא הפרשי הצמדה וריבית כחוק מהיום ועד ליום התשלום בפועל.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

הנתבע לא עמד בחובתו להוכיח כי התשלומים שבוצעו באשראי שייכים כולם לתובע ואף לא הוכיח כי התובע הסכים לקבל אותם כתשלום שכר ולא כחלק ממערכת היחסים המשפחתית ששררה בין הצדדים.
בע"ע 59799-12-13 קאלה ארועים בע"מ - שלמה פרל,20.08.2015 נקבע ביחס לכך כי "יחד עם זאת, גם בהיעדר רישום שכזה, יכול מעסיק לנסות ולהוכיח את ניצול ימי החופשה השנתית על ידי העובד באמצעות הרישום בתלושי שכר הנמסרים באופן שוטף לעובד, ובילבד שהוכח כי רישום ניצול החופשה השנתית בתלושי השכר משקף את המציאות, וכי תלושי השכר נימסרו לעובד בזמן אמת, באופן שעלה בידו לבחון רישום זה ולהתייחס אליו." ניתן לתבוע פדיון חופשה עבור שלוש השנים האחרונות המלאות בצרוף חלק שנת העבודה האחרונה (ע"ע (ארצי) 547/06 כהן – אנויה, 8.10.2007).
עיון בתלושי השכר מעלה נתונים שונים – בשנת 2014 התובע ניצל 13 ימי חופשה, בשנת 2015 ניצל התובע 34.5 ימי חופשה, בשנת 2016 ניצל התובע 49 ימי חופשה, בשנת 2017 ניצל התובע 7.5 ימי חופשה.
...
הנה כי כן, מצאנו כי מדובר בתחולה אך של החלופה השניה.
עת לקחנו את מערכת היחסים המשפחתית בין הצדדים בחשבון שאינה מערכת יחסי עבודה קלאסית, מצאנו כי יש להעמיד את הפיצויים על סכומם מינימלי באופן יחסי לתביעה, על סך של 5,000 ₪.
סוף דבר הנתבע יישלם לתובע כדלקמן: שכר עבודה בסך 307,017 ₪ בערכי נטו.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בע"ע 59799-12-13 קאלה ארועים בע"מ - שלמה פרל (20.08.2015) נקבע ביחס לכך כי "יחד עם זאת, גם בהיעדר רישום שכזה, יכול מעסיק לנסות ולהוכיח את ניצול ימי החופשה השנתית על ידי העובד באמצעות הרישום בתלושי שכר הנמסרים באופן שוטף לעובד, ובילבד שהוכח כי רישום ניצול החופשה השנתית בתלושי השכר משקף את המציאות, וכי תלושי השכר נימסרו לעובד בזמן אמת, באופן שעלה בידו לבחון רישום זה ולהתייחס אליו." ניתן לתבוע פדיון חופשה עבור שלוש השנים האחרונות המלאות בצרוף חלק שנת העבודה האחרונה (ע"ע (ארצי) 547/06 כהן – אנויה, 8.10.2007).
גירסתו של התובע לפי היה על הנתבע להפריש לטובתו למעלה מ-12 ימי חופשה בשנה אינה תואמת את צו ההרחבה, וטענתו כי הנתבע דאג לדיווח ימי חופשה לא נכונים בתלוש משכורתו לא נתמכה בכל עדות או ראיה, ועל כן לא הוכחה.
...
אציין כי תביעתו הנוספת של הנתבע לפיצוי בגין אי הכשרה וחפיפה לעובד חדש, איחור במסירת עבודה ופגיעה במהלך התקין של העבודה, שנגרמו לטענתו על ידי התפטרות התובע, פיצוי אותו כימת בכתב התביעה שכנגד בסך 5,000 ₪ - לא הוכחה ואף נזנחה על ידו בסיכומיו, ועל כן דינה להידחות.
סוף דבר הנתבע ישלם לתובע כדלקמן: השלמת שכר מינימום ענפי בסך 1,820 ₪.
התובע ישלם לנתבע 5,434 ₪ עבור התפטרות ללא מתן הודעה מוקדמת כפי שנתבע בתביעה שכנגד.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

עם זאת, גם בהיעדר רישום שכזה, יכול מעסיק לנסות ולהוכיח את ניצול ימי החופשה השנתית על ידי העובד באמצעות הרישום בתלושי שכר הנמסרים באופן שוטף לעובד, ובילבד שהוכח כי רישום ניצול החופשה השנתית בתלושי השכר משקף את המציאות, וכי תלושי השכר נימסרו לעובד בזמן אמת, באופן שעלה בידו לבחון רישום זה ולהתייחס אליו (ע"ע (ארצי) 59799-12-13 קאלה ארועים בע"מ - שלמה פרל, מיום 20.8.15).
כאשר מעסיק לא ניהל בגין העובד פנקס חופשות, ולא רשם את ימי חופשתו בכל דרך אחרת, קמה החזקה הקבועה בסעיף 26ב'(ג) לחוק הגנת השכר, לפיה לא ניתנה לעובד תמורה כלשהיא עבור ימי חופשה, והוא מוחזק כמי שלא ניצל ולו יום חופשה אחד במהלך תקופת עבודתו, אלא אם יוכיח המעסיק אחרת (ראו למשל: ע"ע (ארצי) 29219-10-15 אירונאוטיקס בע"מ - שי שמאי, מיום 8.1.18).
...
סוף דבר: תביעת התובע מתקבלת בחלקה ונקבע כי על הנתבעת לשלם לתובע את הסעדים הבאים: גמול עבור עבודה בשעות נוספות בסך של 172,298 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק ממחצית התקופה הרלבנטית (15.10.15).
התביעה שכנגד נדחית.
משהתקבלה תביעת התובע בחלקה ונדחתה התביעה שכנגד, מצאנו לחייב את הנתבעת לשלם לתובע הוצאות משפט בסך 3,000 ₪ ושכ"ט עו"ד בסך 20,000 ₪.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

עם זאת, גם בהיעדר רישום שכזה, יכול מעסיק לנסות ולהוכיח את ניצול ימי החופשה השנתית על ידי העובד באמצעות הרישום בתלושי שכר הנמסרים באופן שוטף לעובד, ובילבד שהוכח כי רישום ניצול החופשה השנתית בתלושי השכר משקף את המציאות, וכי תלושי השכר נימסרו לעובד בזמן אמת, באופן שעלה בידו לבחון רישום זה ולהתייחס אליו (ע"ע (ארצי) 59799-12-13 קאלה ארועים בע"מ - שלמה פרל, מיום 20.8.15).
כאשר מעסיק לא ניהל בגין העובד פנקס חופשה ולא רשם את ימי חופשתו בכל דרך אחרת, קמה החזקה הקבועה בסעיף 26ב'(ג) לחוק הגנת השכר, לפיה לא ניתנה לעובד תמורה כלשהיא עבור ימי חופשה, והוא מוחזק כמי שלא ניצל ולו יום חופשה אחד במהלך תקופת עבודתו, אלא אם יוכיח המעסיק אחרת (ראו ע"ע (ארצי) 29219-10-15 אירונאוטיקס בע"מ - שי שמאי, מיום 8.1.18).
...
סוף דבר: לאור האמור, נקבע בזאת כי על הנתבעת 2 לשלם לתובע את הסכומים כמפורט להלן: פיצוי בגין אי ביצוע הפרשות לפנסיה בגין רכיב התגמולים בסך של 12,040 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק ממחצית התקופה הנתבעת (5/15).
התביעה כנגד הנתבעת 1 נדחית.
לנוכח דחיית התביעה כנגד הנתבעת 1 (אשר יוצגה בהליך ע"י אותו נציג ואותו ב"כ של הנתבעת 2) וקבלת התביעה כנגד הנתבעת 2 בחלקה, מצאנו לחייב את הנתבעת 2 לשלם לתובע הוצאות בסך 1,000 ₪ ושכ"ט עו"ד בסך 5,000 ₪.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו