כשנשאלה ע"י אביר מה נהגה לרשום על ההמחאות שנתנה עבור העבודה של התובע ויתר העובדים הזרים, השיבה "זוהר ניהול ותחזוקה" ולא "משה אביר".
אשר להכרעתנו -
לאור האמור לעיל, ובהעדר תצהיר ובו גרסה עובדתית פוזיטיבית מטעם אביר, וממילא בהעדר כל ראיה שתתמוך בשלל טענותיו בדבר היותו שכיר של מאן דהו, וכן, לאור העובדה שהוכח כי אביר הוא זה ששילם את שכרו של התובע בגין עבודתו אצל הנתבעת 1; לאור העובדה שהנתבעת 1 שילמה לאביר את התשלומים בגין השירותים שהעניק לה, שמהותם – אספקת עבודתו של התובע אצלה; לאור העובדה שלא הוכח כי גורמים אחרים ששמם נרשם על גבי תלושי השכר של התובע שמשו כמעסיקיו בכוח או בפועל ולאור העובדה שהוכח כי אביר היה הרוח החיה והיחידה מאחורי הצבתו של התובע בעסק של נתבעת 1, אנו קובעים, כי התובע הוכיח שאביר היה מעסיקו בפועל.
באשר לאחריותה של הנתבעת 1, אנו סבורים, כי יש לראות בה מעסיקתו של התובע במשותף עם מר אביר, וזאת מן הטעם שהוכח לפנינו, כי הנתבעת היתה אדישה לתשלום זכויותיו של התובע; לילך כלל לא זהתה אותו, הגם שהעידה כי בדקה את תלושי השכר שלו; גם אם נקבל את גירסתה, לא מצאנו כל הסבר מדוע העובדה שבשם המעסיק נרשם גורם אחר (פרשס ביסקוואה), שמעולם לא ראתה ועמו מעולם לא היתקשרה, לא הדליקה אצלה נורת אזהרה.
בשולי הדברים, אך לא בשולי חשיבותם, נעיר, כי במעשיהם, עברו אביר והנתבעת 1 על הוראות סעיפים 2 ו- 10ב(א) לחוק, בהתאמה, עבירות שסנקציה פלילית קבועה בצידן.
...
האם הנתבעים בתיק זה היו מעסיקיו של התובע, והאם הוא זכאי לקבלת זכויות שונות הנובעות מהעסקתו ומנסיבות סיומה אצלם?
אלו הן השאלות בהן עלינו להכריע בתיק זה. נקדים אחרית לראשית ונציין, כי לאחר שנתנו את דעתנו לטענות הצדדים ולראיות שהוצגו בפנינו, באנו לכלל מסקנה, כי דין התביעה כנגד שני הנתבעים להתקבל, ולהלן נפרט את הנימוקים שעמדו בבסיס החלטתנו.
כשנשאלה ע"י אביר מה נהגה לרשום על ההמחאות שנתנה עבור העבודה של התובע ויתר העובדים הזרים, השיבה "זוהר ניהול ותחזוקה" ולא "משה אביר".
אשר להכרעתנו -
לאור האמור לעיל, ובהיעדר תצהיר ובו גרסה עובדתית פוזיטיבית מטעם אביר, וממילא בהיעדר כל ראיה שתתמוך בשלל טענותיו בדבר היותו שכיר של מאן דהו, וכן, לאור העובדה שהוכח כי אביר הוא זה ששילם את שכרו של התובע בגין עבודתו אצל הנתבעת 1; לאור העובדה שהנתבעת 1 שילמה לאביר את התשלומים בגין השירותים שהעניק לה, שמהותם – אספקת עבודתו של התובע אצלה; לאור העובדה שלא הוכח כי גורמים אחרים ששמם נרשם על גבי תלושי השכר של התובע שימשו כמעסיקיו בכוח או בפועל ולאור העובדה שהוכח כי אביר היה הרוח החיה והיחידה מאחורי הצבתו של התובע בעסק של נתבעת 1, אנו קובעים, כי התובע הוכיח שאביר היה מעסיקו בפועל.
ויודגש, מסקנה זו אינה מכרסמת בדעת הרוב בעניין בוסקילה, שכן גם שם נאמר כי "על מנת שתידחה התביעה לפי תיקון 24 לגמול עבור עבודה בשעות נוספות, נדרש כי המעסיק ישכנע את בית הדין כי יש לדחות את התביעה. מתי ואיך יקרא הדבר, אין לקבוע נוסחאות וכל מקרה יוכרע עובדתית לפי חכמתו של בית הדין היושב בדין".
ומן הכלל אל הפרט
ענייננו בא בגדר המצב הראשון, קרי, עלה בידי העובד לשכנע בקיומן של שעות נוספות באמצעות תלושי השכר שצורפו לתיק.
לא נעלמה מעינינו העובדה, כי בתלושי השכר לחודשים 05/2014 ו- 06/2014 קיבל התובע "פדיון חופשה" בשווי יום אחד בכל חודש ואולם, אין בידינו לקבל את התשלום הנ"ל כתשלום בגין חופשה שנתית, הן מהטעם, שפדיון ימי חופשה יכול להתבצע רק לאחר סיום יחסי העבודה ולא במהלכם, וכן מן הטעם שאין הלימה בין הסכום ששולם בחודש 05/2014 לסכום ששולם חודש לאחר מכן, חרף העובדה שהשכר השעתי עמד על אותו סכום באותה תקופה.
הואיל ואין בידי בית הדין נתונים על מלוא השכר שהשתכר בתקופת עבודתו אצל הנתבעים, אין מנוס מלחשב את זכאותו על פי השכר הממוצע, שהוכח לנו באמצעות הראיה היחידה שהוצגה בפנינו – 5 תלושי שכר.