על כן, לטענתו:
הנתבעת לא חתמה עמו על הסכם מתן שירותים.
הנתבעת היא זו שבחרה בצורה העסקה של קבלן-מזמין והיא זו שגם ביקשה להסדיר את מעמדו הפורמלי כשכיר, אולם הצעתה, אשר לא התגבשה להסכם על רקע אי הסכמה על גובה השכר, הגיעה בשלב מאוחר, רק בסוף שנת 2016, לאחר שהוא פוטר על ידה.
לתובע הוצע לעבוד כשכיר בנתבעת, אולם הוא סירב היות ולא רצה לוותר על היתרונות של עסק עצמאי, לרבות שכר קבלני גבוה.
וראו לעניין זה דברי בית המשפט העליון ב-דנג”ץ 4601/09 סרוסי - בית-הדין הארצי לעבודה ואח', פ”ד נב(4) 817:"מקובל עליי כי אין לתת למונח “עובד” משמעות גלובאלית-אוניברסאלית לכל עניין ולכל מטרה. דעתי הייתה והנה גם כיום – ועל כך גם חבריי אינם חולקים – כי ניתן לתת למונח מסוים, ו”עובד” בכלל זה, הגדרות שונות ומשמעויות שונות בחוקים שונים ואף באותו חוק עצמו, למטרות שונות, והכול בהתאם לתכלית הנלמדת ממילותיו של החוק, מן ההיסטוריה החקיקתית שלו, מהקשריו ומסביבתו הטבעית."
וכן ראו פסיקת של בית הדין הארצי ב- ע"ע 568/06 דוד שושן - קל שרותי נופש/תיירות בע"מ, 03.01.08 המבהירה מתי יש להשתמש בקונסטרוקציה של הפרשנות התכלתית:"ייתכנו מקרים חריגים ויוצאי דופן, בהם יחולו, מתוקף הפרשנות התכליתית, זכויות מכוח חקיקת מגן, כגון: פצויי פיטורים, גם על בעל דין שנימצא להיות קבלן עצמאי בעל עסק משלו. במקרה אלה הנטל על התובע - הקבלן העצמאי, להוכיח כי היתקיימו נסיבות מיוחדות להקמת הזכאות מתוקף הפרשנות התכליתית. במסגרת זו יינתן משקל מכריע להוכחת קיומה של תלות כלכלית במהלך כל תקופת הקשר הממושכת של התובע עם החברה, נותן הזיכיון, או הספק, בתוך כך, ועל רקע בחינת המקרה הנידון לגופו בנסיבותיו, יהא על התובע להוכיח, כי עיקר הכנסתו כבעל עסק עצמאי נבע מקשריו העיסקיים עם הספק; וכי סיום ההיתקשרות העסקית, הוא הסיבה הממשית לכך שהעסק ניסגר. זאת, בין בשל העידר הצדקה ותועלת עסקית להמשך קיומו, ובין בגין פשיטת רגל וכיוצ"ב, באופן שבעל העסק העצמאי נותר ללא מקור פרנסה, ומבלי שניתן מענה סביר לזכויות הנובעות מסיום עבודתו בעסק".
ומן הכלל אל הפרט -
בעניינינו אין מקום לפסוק לתובע פצויי פיטורים או דמי הודעה מוקדמת, שכן לא הוכחו הנסיבות יוצאות הדופן המצדיקות תשלום זכויות סוציאליות לתובע בכובעו כעצמאי.
...
וכן:
"לשאלת בית הדין, מדוע לי לעבור להיות שכיר, אני משיב שחשבתי להיות מסודר בחיים ולהיות קבוע במקום עבודה אחד. אני ביקשתי זאת מהשנה הראשונה שהייתי בנתבעת וזה כל פעם נדחה עד שזה הגיע לשיא של שפל של דברים ואחרי נתק של 11 חודשים. פנו אלי מהנתבעת שהם שוב שאני אמשיך בעבודה ושהנתק לא יימשך, כאשר בינואר היו רוצים להכין לי חוזה של שכיר אצלם. אז הופתעתי שאני מקבל הצעה בכלל לא רלבנטית לניסיון המקצועי ולאן הגעתי היום ברמה המקצועית שלנו" (עמוד 4 שורות 19-24, שם).
על כן, לנוכח כל המקובץ לעיל, בשים לב לפן השלילי של מבחן ההשתלבות וכן לאור תוצאות מבחני המשנה, הגענו לכלל מסקנה כי התובע נתן שירותים לנתבעת באמצעות העסק שבבעלותו, קרי כעצמאי.
סיכומו של דבר - התביעה נדחית.