מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

הודעת ביטול בטלה והפרת חוזה נלווה

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2021 בעליון נפסק כדקלמן:

במרוצת השנים ביקשו רונן לבטל את ההסכם, ולשם כך אף שלחו כמה וכמה הודעות ביטול, שבהן טענו להפרת ההסכם מצד החברה.
החברה מצדה, פנתה לבית המשפט המחוזי בהמרצת פתיחה, וביקשה סעד הצהרתי שלפיו הודעת הביטול החמישית – בטלה.
לגופם של דברים טוענים רונן, כי בית המשפט המחוזי היתעלם מן האמור בהסכם מיום 3.3.2019, אשר לפי לשונו נועד "לחלץ את החברה מהליכי פירוק ואת [גזיאל] מהליכי פש"ר", וכן מכך שלא הועברו לידיהם הנספחים הנלווים להסכם זה. עוד טוענים רונן, כי ההסכם מיום 3.3.2019 ממחיש כיצד לא עמדה החברה בהתחייבויותיה, בנוגע לאיתנותה הפינאנסית, ועל כן, המסמכים הספציפיים המבוקשים "חיוניים לליבון האמת", ובפרט "להבנת המשבר הכספי וחדלות הפירעון של [החברה] ו[גזיאל], ומצבם האמתי". כך, בנוגע למאזנים של החברה, מארבע השנים האחרונות, טוענים רונן כי יש בהם "נחיצות מובהקת וחשיבות רבה, על מנת להאיר את מצב החברה, הפרת התחייבויותיה בהסכם עם [רונן] בדבר איתנות כלכלית ויכולת לבצע את הפרויקט". בנוסף טוענים רונן, כי בעקבות "הישתלטות" חברת מרכז מאי על החברה, "בנגוד להתקשרות החוזית של רונן עם [גזיאל]", יש לאפשר גילוי ועיון במסמכי החוב במועד כריתת ההסכם.
...
גם מטעם זה דינה של בקשת רשות הערעור להידחות.
דהיינו, השימוש במסמכים הללו, שכאמור גולו למשיבים על-ידי רונן, נעשה למטרות המשפט שבמסגרתו ניתן הגילוי, ולא "למטרות אחרות". נכון היה אפוא לקבוע, כי המשיבים לא העבירו את המידע המצוי במסמכים הללו לצדדים אחרים, כפי שקבע גם בית המשפט המחוזי.
אשר על כן, דין בקשת רשות הערעור להידחות – והיא נדחית בזאת.

בהליך המרצת פתיחה (ה"פ) שהוגש בשנת 2020 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

תמצית טיעוני המבקשים היא, כי התקשרו עם המשיבה בהסכמים הנ"ל, כשלאחרונה הודיעה המשיבה על ביטולם של הסכמים אלה, שלא בזכות ושלא כדין, ולהם חשש מבוסס, כי המשיבה עשתה כן על מנת לעשות עסקה במקרקעין מול צד ג' שהוא.
כן טוענת המשיבה לשהוי בהגשת הבקשה, אשר הוגשה רק לאחר שבוצעו על ידה פעולות הנילוות לביטול החוזים, עליהן ידעו המבקשים מראש.
לבסוף טוענת המשיבה כי החוזים בהיותם חוזים משולבים, תוך שעיסקת מיגרש 224 מהוה בטוחה לעיסקת הקומבינאציה וככל שזו בטלה, בטלה גם רעותה, הכוללים מתן שירותים אישיים, בוטלו עובדתית ומשפטית, וממילא אינם ניתנים לאכיפה.
לאור האמור ומבלי לקבוע כמובן מסמרות, נראה כי בהחלט יש בידי המבקשים עילת תביעה סבירה וסכוי, שאין לבטלו כלל ועיקר לזכיה בה, זאת משקיים לדעתי ספק לכאורה, לפחות בשלב זה, האם אכן הפרו המבקשים את ההסכם שבין הצדדים כמפורט לעיל ועל רקע אופי יחסיהם, או שמא בוצע האמור על ידם בתום לב ובהתאם להרשאה שקבלו (או לפחות סברו שקבלו).
...
לאור האמור, מתקבלת הבקשה לסעד זמני.
המשיבה תשלם הוצאות המבקשים בגין הליך זה בסך של 10,000 ₪.
לנוכח מערכת היחסים הממושכת בין הצדדים ועל רקע הנקודה אליה הגיעו עד כה, כמו גם העובדה שמדובר בעסקה "נדיבה וטובה לשני הצדדים" (כדברי בנה של המשיבה, מר עודד לביא בעמ' 17 ש' 9-12), סבורני, שאכן יש טעם רב אם ימצאו את הדרך להניח את משקעי ההליך מאחור, ולנהל שיח מחודש בינהם, בין ישירות ובין בדרך אלטרנטיבית, דבר שיהיה בו ללא ספק משום ברכה לשניהם.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

עוד יש להדגיש כי בהתכתבויות בין הנתבעת לבין הנאמנים הבהירה הראשונה כי היא רואה באי-הגשת ערעור על פסק-הדין משום הפרה של חובת שתוף הפעולה לפי סעיף 5.4 להסכם קבלנות המשנה, על כל המשתמע מכך; ובמכתב מיום 7.7.2020 הודיעה לנאמנים כי "לאור הפרת ההיתחייבות לשיתוף פעולה כאמור לעיל, מודיעה בזאת מרשתי, כי ככל שקיימת לה חובת שיפוי או פיצוי (שמוכחשת), בכל הנוגע למערכת היחסים בין אדלטק לבין דורי בניה, הרי שזו בטלה ומבוטלת" (ראו נספחים כ ו-כ"א לבקשה למתן רשות להיתגונן, וכן נספח כ"ג).
כך למשל, איני סבור כי הטענה לגבי הרישום בדו"חות הכספיים של הנתבעת משנת 2018 משליכה על המסקנות העולות מהדיון לעיל, ומקובלות עליי טענות הנתבעת בעיניין זה. בדומה, גם הטענה כי הנתבעת בחרה שלא להגיש בעצמה ערעור על פסק-הדין מוקשה בעיני, בהנתן שהנתבעת לא הייתה בעלת דין בת"א 46859-07-16, לא היתקיים בעיניינה "משפט נילווה" ולא ניתנה הכרעה שיפוטית בדבר זכויותיה.
...
דין טענה זו להידחות.
בחיוב חוזי זה נכרכה דרישת שיתוף הפעולה, ובהיעדר עדות אחרת לגבי כוונת הצדדים אני סבור כי יש לראות בדרישה זו משום תנאי להתגבשות החיוב שקיבלה על עצמה הנתבעת במסגרת החוזה.
סוף דבר לאור המקובץ מצאתי כי יש לדחות את התביעה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

במסגרת כתב ההגנה לתביעה שכנגד נטען על ידי התובעים שהנתבעת עושה שימוש לרעה בהליכי משפט שכן הודעה על ביטול ההסכם הייתה צריכה להנתן בקרוב ובסמוך למועד ההפרה הנטען ולא לראשונה במסגרת כתב טענות.
משכך הצעת הפשרה בטלה ומבוטלת.
יתר על כן, הנתבעת לא שילמה אגרה כלשהיא בגין התביעה הכספית החלופית אלא רק עבור הסעד ההצהרתי של ביטול ההסכם בין הצדדים (ואף לא עבור הסעד הכספי הנילווה שהיא עתרה בגדריו – הפצוי המוסכם במקרה של ביטול החוזה).
...
המוכרת לא נקטה בדרך זו. התובעים בסופו של דבר לא חתמו על הצעתה של הנתבעת, לא פעלו על פיה, לא שילמו את יתרת התמורה וכאמור השתלטו על המחסן בנוסף לכך שבפועל קיבלו חזקה בדירה.
לאור כל האמור לעיל אני מחייבת את התובעים – הנתבעים שכנגד לשלם לנתבעת – התובעת שכנגד בגין יתרת התמורה סך של 254,800 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כדין (ולא הריבית ההסכמית) מיום מסירת החזקה כדין לתובעים (23.4.17) ועד למועד התשלום בפועל.
סוף דבר לאור תוצאות פסק הדין והאמור בו, לא ראיתי לנכון לפסוק לזכות מי מהצדדים הוצאות לבד מהמפורט לעיל.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי נצרת נפסק כדקלמן:

במסגרת ההליך שלפניי נידרשת הכרעה אף בסוגיות נילוות נוספות ובכללן - האם ניתן לחייב את התובעים לחתום על טבלת הקצאה ומסמכים נוספים לקידום הפרויקט, וכן האם התובעים זכאים לרשום משכנתא על זכויותיהם במיגרש מכוח הסכם המכר לצורך קבלת הלוואה לתשלום מס ההשבחה המוטל עליהם.
אלא שגם הטענות נושא הודעות הביטול השנייה והשלישית נדחו בעיקרן ע"י בית המשפט, אשר מצא כי אומנם, כטענת התובעים, על הנתבעת לספק להם דירות ממש ולא את תמורתן בלבד ואולם בשלב זה לא קמה עילה לביטולו של ההסכם שכן זה טרם הופר - טרם ניבנה הבניין וטרם באה העת למתן התמורה נשוא הסכם המכר, ממילא הנתבעת לא חדלה או פעלה, בשלב זה, באופן המפר את ההסכם (ראו פסק דינו של כב' הש' אברהם יעקב מיום 29.11.12 - ה"פ 8946-11-11).
בעקבות הודעת הביטול הגישה דוקא הנתבעת המרצת פתיחה ובה עתרה למתן סעד הצהרתי המורה כי הודעת הביטול בטלה (ה"פ (מרכז) 51708-04-15).
...
אני דוחה, אפוא, את טענות התובעים אף לעניין זה. טענות התובעים לביטול ההסכם מחמת הפרות שונות הנטענות על ידם אודה ואומר כי טענות אלו של התובעים לביטול ההסכם אינן מובנות לי כלל ועיקר.
מניעתם של הנתבעים מהתובעים לשלם את היטל ההשבחה המתאים בחוסר תום לב. לא שוכנעתי כי הנתבעים הם אלו שמנעו מהתובעים לשלם את היטל ההשבחה במועד.
סוף דבר מכלל האמור התביעה נדחית.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו