המסגרת הנורמאטיבית- פיטורים או בהתפטרות;
הלכה היא כי כדי לקבוע אם המדובר בפיטורים או התפטרות, "יש לבדוק מי יזם את נתוק יחסי העבודה. במידה והיוזמה היתה מצד המעביד לסיום היחסים, מדובר בפיטורים, גם אם עצם סיום העבודה נוסח בצורה של הסכמה הדדית" ע"ע (ארצי) 132/03 כהן - רשות העתיקות, מיום 13.10.2004).
מלים כגון "אם תנהג כך ולא אחרת - אראה בך מתפטר" או "אם לא יובטחו לי תנאי עבודה אלה ואלה- אראה את עצמי כמפוטר" אין בהם כלל וכלל כדי להעיד על כוונתו של הצד השני להביא את היחסים בין השניים לידי גמר.
הינה כי כן, גם במסגרת תצהירו, נתן, התובע, יותר מגרסה אחת לאשר אירע, דבר שלא מאפשר לקבוע מה היתה, לגירסתו, השתלשלות האירועים בציר הזמן וכן לא מאפשר לקבוע האם הוא התפטר בעקבות ויכוח על העמסת יתר או אי תשלום העלאה בשכר שהובטחה לו או שבכלל פוטר, כאשר הדבר הברור, היחידי, שעולה מגרסאותיו הוא - "אני החלטתי להפסיק לעבוד".
בנסיבות אלו, ומשהנטל להוכיח בהקשר זה הנו על התובע, בבחינת "המוציא מחברו - עליו הראיה" ומשנטל זה לא הורם לאור הגרסאות השונות שהציג והעדר גרסה עקבית מלאה מטעמו ביחס לנסיבות סיום העבודה ומועדן, הרינו מורים על דחיית תביעתו לתשלום פצויי פיטורים ופצוי חלף הודעה מוקדמת.
ראשית יצויין, כי הנתבעת בכתב התביעה שכנגד, טענה כי סכום החוב הנו 7,000 ₪ ולא כנטען בתצהירו של נציגה מר יצחק 8,156 ₪, עניין שאולי לא היה כל כך משמעותי, אילמלא כל אי ההסדרים שהתגלו בגירסת הנתבעת ובחשבונותיה, כפי שנקבע לעיל בעיניין ההלוואות, וכן בהיתחשב בכך, כי בכל הקשור להלוואות הנתבעת, היא בחרה להעמיד תביעתה על כל סכום החוב של התובע בהיתעלם מהסכומים שפרע.
...
ב"כ התובע היה מודע לבעייתיות בשלל הגרסאות המשתנות, כפי שפורטו לעיל, וניסה להסבירן: "שומע מבית הדין כי הטענה להתפטרות כדין מפוטר לא נטענה בכתב התביעה וכי מדובר בטענה עובדתית סותרת לטענה שהעלנו בכתב התביעה לפיטורי התובע בעקבות ויכוח עם מר מזרחי אבי. מפנה לנספח ג'. בסעיף 2 עקב הבדיקות בתלושים וההבטחות לתשלום הפרשים זו אחת הסיבות. בנוסף לסיבה זו, הסיבה של הויכוח, מרשי לא רצה להעמיד את עצמו ואת רישיון הנהיגה שלו בסכנת שלילה. אני שומע כי לא טענתי בכתב התביעה וגם התובע לא השמיע את הדברים כעת, אבל זה מפיו. כשהתובע אמר לי שמנהל הנתבעת פיטר אותו אז התייחסתי לפיטורים. אולי התובע לא הבין מה אמר כאן - אולי לא יודע מה המשמעות של קם והלך. הוא תמים וטוב לב". (עמ' 4 שורות 17-25 לפרוטוקול) אלא שאין בדבריו אלו של ב"כ התובע כדי לשנות ממסקנתנו, לפיה, התובע כשל מליתן גרסה עקבית לאשר ארע במועד סיום יחסי העבודה בינו לבין הנתבעת ובוודאי כשל מלהוכיח כי פוטר.
הנה כי כן, גם במסגרת תצהירו, נתן, התובע, יותר מגרסה אחת לאשר ארע, דבר שלא מאפשר לקבוע מה היתה, לגרסתו, השתלשלות האירועים בציר הזמן וכן לא מאפשר לקבוע האם הוא התפטר בעקבות ויכוח על העמסת יתר או אי תשלום העלאה בשכר שהובטחה לו או שבכלל פוטר, כאשר הדבר הברור, היחידי, שעולה מגרסאותיו הוא - "אני החלטתי להפסיק לעבוד".
בנסיבות אלו, ומשהנטל להוכיח בהקשר זה הינו על התובע, בבחינת "המוציא מחברו - עליו הראיה" ומשנטל זה לא הורם לאור הגרסאות השונות שהציג והיעדר גרסה עקבית מלאה מטעמו ביחס לנסיבות סיום העבודה ומועדן, הרינו מורים על דחיית תביעתו לתשלום פיצויי פיטורים ופיצוי חלף הודעה מוקדמת.
לסיכום-
כפי שמצאנו לעיל, הסתיימו יחסי עובד מעביד בין הצדדים בהתפטרות התובע בלא מתן הודעה מוקדמת.
במקביל מצאנו כי הנתבעת לא ערכה לתובע גמר חשבון עם סיום העסקתו ולא שילמה לו חלק מזכויותיו הסוציאליות הנובעות מתקופת עבודתו ומסיומה, כפי שפורט לעיל, ובהתאם לקביעותינו, הרינו מחייבים את הנתבעת לשלם לתובע את הסכומים הבאים:
סכום של 6,000 ₪ בגין שכר חודש 2/12.
יוצא מכל האמור לעיל שבהתחשב בטענת הקיזוז שהעלתה הנתבעת ושהתקבלה (5,000 ₪) וכן בהתחשב ברכיב התביעה שכנגד שכן התקבל (6,920 ₪), נותרה הנתבעת חייבת לתובע סכום של 41,467 ₪ אשר יישאו הפרשי ריבית והצמדה כחוק מיום 01.03.2012 ועד מועד תשלומם המלא בפועל.