מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

הודעה מוקדמת לפיטורין או התפטרות

בהליך סכסוך קיבוצי (ס"ק) שהוגש בשנת 2017 באזורי לעבודה ירושלים נפסק כדקלמן:

אף חוק הודעה מוקדמת לפיטורים או להתפטרות תשס"א – 2001 מעגן את זכותו של העובד להתפטר ובילבד שנתן הודעה מוקדמת כנדרש עד חודש ימים.
...
ככל שההתפטרות הינה אקט אישי אינדיבידואלי, האם ניתן לדרוש מהרופאים על יסוד עיקרון הנאמנות, חובת תום הלב ועקרון המידתיות, להמשיך לעבוד עד שיימצא להם מחליף, ולמצער למשך תקופה נוספת לאחר יום 4.6.17 – המועד הקבוע להתפטרותם? נקדים סוף דבר לאחריתו ונאמר כבר כאן כי אנו סבורים שיש לדחות את הבקשה וכי מדובר בהתפטרות אישית אינדיבידואלית, שנעשתה ע"י כל אחד מהרופאים הבכירים, שפעל לפי צו מצפונו והבנתו הרפואית-מקצועית.
יש לדחות את בקשתה ולו גם מהטעם של שיהוי בלבד.
סוף דבר הבקשה של בית חולים הדסה, לאסור על ארבעת הרופאים המתפטרים לממש את התפטרותם ולסיים את עבודתם ביום 4.6.17, נדחית.

בהליך סכסוך עבודה (ס"ע) שהוגש בשנת 2017 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

אשר לסוגיית הקזוז - הגם שאני מקבלת את טענת הנתבעת, לפיה התובע נטש את עבודתו ללא הודעה מוקדמת, הגעתי למסקנה כי אין מקום לחייב את התובע לפצות את הנתבעת בגובה השכר שהיה אמור להשתלם לו בתקופת ההודעה המוקדמת בהתאם לסעיף 7(ב) לחוק הודעה מוקדמת לפיטורים ולהתפטרות, תשס"א – 2001.
...
לסיכום, התובע, עליו מוטל נטל כבד לצורך הוכחת טענתו בנוגע לנתונים בתלושי השכר, לא הרים נטל זה. נוכח מסקנה זו, יש לחשב את היקף המשרה של התובע על פי ימי העבודה הרשומים בתלושי השכר.
סוף דבר הואיל ונמצא, כי על הנתבעת לשלם לתובע סך 716₪ בלבד בגין הוצאות נסיעה, ומדובר בתביעה שהוגשה על סך 33,720 ₪ אין מקום לפסוק לתובע תשלום ויש הצדקה לחייבו בהוצאות הנתבעת, הואיל וזכה בחלק מזערי ביותר מתביעתו.
תוצאת הדברים היא, כי התובע ישלם לנתבעת סך של 2,500₪ בגין הוצאות ושכ"ט עו"ד וזאת בתוך 30 ימים מהמועד בו יתקבל אצלו פסק דין זה. זכות ערעור על פסק הדין לבית הדין האזורי בתוך 15 ימים ממועד קבלתו.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2021 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לאור העובדה כי התובעת היא זו שהתפטרה מעבודתה בנתבעת 2 לשם טפול בתינוקה הפעוט, אין היא זכאית לתשלום בגין הפרת חוק שויון הזדמנויות בעבודה, אין היא זכאית לתשלום בגין הוראות חוק עבודת נשים ובכלל זה בעבור "אבדן הישתכרות" בשיעור של 150% מהשכר אשר היה משולם לה במהלך התקופה המזכה, וכן, אין היא זכאית לתשלום בגין אי הודעה מוקדמת לפיטורים או התפטרות.
...
בסיכומו של דבר, טוענת התובעת, כי היא זכאית מהנתבעות 1-3 לפיצוי בגין חוק עבודת נשים, חוק שוויון ההזדמנויות בעבודה, חוק הודעה לעובד וחוק הודעה מוקדמת לפיטורים ולהתפטרות, וכן לפיצוי בגין שעות נוספות, לפיצויי בגין פיטורים שלא כדין, לפיצוי בגין ניכויים שלא כדין ולזכויות סוציאליות.
סוף דבר: לאור כל האמור לעיל, אנו מקבלים את התביעה בחלקה וקובעים כי על הנתבעת 2, לשלם לתובעת סכום של 17,386 ₪ לפי הפירוט הבא: סך של 281 ₪ בגין פיצוי בשל אי הפרשה לפנסיה (חלק מעסיק); סך של 2,796 ₪ בגין פיצוי בשל אי הפרשה לקרן השתלמות; סך של 1,756 ₪ בגין פדיון חופשה; סך של 1,907 ₪ בגין דמי הבראה; סך של 2,218 ₪ בגין דמי חגים; סך של 2,500 ₪ בגין הפרת חוק הודעה לעובד; סך של 928 ₪ בגין אי תשלום תוספת ותק; סך של 5,000 ₪ בגין הפרת חוק עבודת נשים.
לאור קביעתנו כי יש לראות בנתבעת 1 כמי שאחראית ביחד ולחוד עם הנתבעת 2, לאותן זכויות לפי הוראות החיקוק שנמנו בתוספת השלישית לחוק להגברת האכיפה ואלה שבסעיף 25(ב) לחוק להגברת האכיפה, אנו קובעים כי על הנתבעת 1 לשלם לתובעת, ביחד ולחוד עם הנתבעת 2, את הרכיבים הבאים: הפרשות לפנסיה, דמי חופשה, דמי חגים ודמי הבראה וזאת בהתאם לסכומים המופיעים לעיל.
לעניין תשלום שכ"ט עו"ד – בשים לב לכך שהתביעה התקבלה בחלקה הקטן החלטנו שלא לחייב את הנתבעות 1-2 בתשלום שכ"ט עו"ד וכל צד יישא בעלויותיו בהליך זה, לרבות הנתבעת 3.

בהליך סכסוך עבודה (ס"ע) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

כפי שתואר לעיל, האפשרות להיקלט כעובד רשות שדות התעופה היתה רק אחת משלוש אפשרויות שהנתבעת הציגה לעובדים בשדה דב. שתי האפשרויות הנוספות היו ניוד לאתרים אחרים, באותם תנאים או התפטרות ב"דין מפוטר" תוך זכאות לפצויי פיטורים מלאים והודעה מוקדמת בה העובדים ישובצו להמשך עבודה בפועל.
...
בנסיבות אלה משעה שדה פקטו ניתנה לך הודעה מוקדמת לסיום עבודתך ומשעה שמתגובת החברה עולה כי ניתנה לך האפשרות להמשיך בחברה לאחר סיום מתן השירותים על ידה לרשות בשדה דב, אנו סבורים כי עמדת החברה לפיה אינך זכאי לפיצוי בגין אי מתן הודעה מוקדמת הנה סבירה.
לאור כל האמור לעיל, יש לראות את הנתבעת כמי שהציעה חוזה עבודה חדש לתובעת, שכלל שלוש אפשרויות – ניוד, התפטרות תוך עבודה בתקופת ההודעה המוקדמת וקבלת פיצויי פיטורים או התפטרות מהנתבעת וקליטה בהליך מותאם וחריג, בשורות המשתמש – רשות שדות התעופה.
לאור המסקנות לעיל, נדחית התביעה לתמורת הודעה מוקדמת ופיצויים בגין היעדר שימוע.
סוף דבר – התביעה נדחית.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

"    מתן הודעה מוקדמת – פיטורים או התפטרות של עובד קבוע מחייבים הודעה מוקדמת הן מצד הרשות והן מצד העובד וזה הסדר: לעובד ברשות המקומית משנה אחת עד חמש שנים – תמסר הודעה חודש אחד קודם.
...
מצאנו לקבל את טענות התובעת לזכאות לפיצוי בגין פיטורין שלא כדין בגין נזק לא ממוני בלבד, השלמת פיצוי פיטורים, הודעה מוקדמת ופיצוי בגין אי מסירת הודעה על תנאי העבודה.
עוד נציין, כבר בתחילת הדברים, כי מקובלת עלינו טענת ההתיישנות שהעלו הנתבעים, לפיה עובר ליום 29.05.2012 חלה התיישנות על טענות התובעת, שעה שהטענה הועלתה בהזדמנות הראשונה.
בנסיבות אלו תביעתה של התובעת כנגד הנתבע 2, נדחית.
סוף דבר - תביעתה של התובעת מתקבלת באופן חלקי בלבד, בכל הנוגע לטענות התובעת לזכאות לפיצוי בגין פיטורים שלא כדין בגין נזק לא ממוני בלבד, השלמת פיצוי פיטורים, הודעה מוקדמת ופיצוי בגין אי מסרת הודעה על תנאי העבודה.
לאור העובדה כי בין הצדדים הייתה מחלוקת כנה בנוגע לזכויותיה של התובעת – לא מצאנו לנכון לפסוק לתובעת פיצויי הלנה.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו