מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

הודעה לצד שלישי נגד בעל הרכב בתביעה נגד קרנית

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בשלום עכו נפסק כדקלמן:

מטעמי נוחות התובע בתיק 25227-01-17 (דהיינו הנפגע או הניזוק) יכונה להלן "התובע" ואילו המל"ל (שהנו התובע בתיק 15632-04-18) יכונה "המל"ל". קרנית כפרה בחבות ובנזק בשני ההליכים ושלחה הודעת צד ג' כנגד הבעלים של הרכב הפוגע הנטען על ידה בהודעת צד ג' ביחס לארוע נשוא התיק.
מאחר ומצאתי לדחות את התביעה העיקרית כנגד קרנית אדרש אך בקצרה לגירסתו בעיניין זה. במישור של הודעת צד ג' כי לא נתתי שום אמון בעדותו של צד ג' מתחילתה ועד סופה ואני דוחה אותה מכל וכל.
...
בשים לב למהימנות הנמוכה שמצאתי לייחס לצד ג', ולנתון כי שוכנעתי שרכבו היה מעורב באירוע התאונה בניגוד לנטען על ידו בכתב ההגנה - הרי שלא יהיה צו להוצאות בהודעת צד ג'.
תביעת המל"ל בתיק 15632-04-18- נדחית.
עם דחיית התביעה בתיק 25227-01-17 נדחית מאליה גם הודעת צד ג' שהוגשה על ידי קרנית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

לנהג הטרקטורון לא היה רישיון נהיגה, והוא נהג ללא היתר מפורש מאת בעליו של הרכב, ועל כן התביעה הוגשה נגד קרנית.
קרנית מצידה הגישה הודעת צד ג' נגד הנהג ונגד מי"ה, הבעלים של הרכב, ואילו מי"ה הגישה הודעת צד ד' נגד הנהג ומעסיקתו.
...
בנסיבות אלה, אני סבורה שלתובע נגרם הפסד שכר מלא עקב התאונה, מיום התאונה (29.9.15) למשך 3 חודשים, ופוסקת לו פיצוי בסך 32,514 ₪ בראש נזק זה. לסכום זה יתווספו הפרשי הצמדה וריבית מאמצע התקופה.
לא שולמו לתובע גמלאות מעבר לסך הנ"ל. לסיכום התובע נפגע בתאונת דרכים, כשנסע ברכב של הצד השלישי, נהוג בידי הנתבע 1.
יחד עם זאת, אני דוחה את ההודעה כנגד הצד הרביעי מס' 2.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

בפסק דין מיום 5.2.18 נדחתה התביעה כנגד התובע, משנמצא מהבחינה העובדתית, כי לא הוכחה אחריותו לגרימת התאונה, תוך שבית המשפט הדגיש כי "עדותו של הנתבע [התובע דכאן-א.ד.] מהימנה בעיני. מצאתי כי היתה עקבית וסדורה, וכי לא נסתרה בחקירתו הנגדית. אני מבכרת את עדותו של הנתבע על פני עדותו של נהג התובעת". משבית המשפט דחה את תביעת נזק הרכוש כנגד התובע, התייתרה ההודעה לצדדי ג', ובית המשפט ראה לנכון לדחותה.
לאחר הגשת כתב הגנה, אלינור שיגרה הודעת צדדי ד' כנגד מוטי ותמר, בגדרה טענה כי ככל שתחויב לשפות את קרנית בהתאם להודעה לצדדי ג', אזי יש לחייב את מוטי ותמר לשפותה, שכן במועדים הרלבאנטיים לתאונה, מוטי ותמר היו הבעלים ו/או המחזיקים ו/או מתירי השמוש ו/או המשכירים של הרכב, אשר הציגו בפניה את צלום התעודה, כאשר למעשה היה זה מצג שוא, לאחר שהתברר כי לרכב אין ביטוח חובה בתוקף.
...
אני מחייב את קרנית לשלם לתובע את סכום הפיצוי המוסכם, בסך של 134,500 ₪ וכן שכ"ט עו"ד בשיעור של 13% מהסכום הנ"ל בצירוף מע"מ, וכן הוצאות משפט בסכום כולל של 5,000 ₪.
אשר להודעה שהגישה קרנית כנגד צדדי ג' - בעניין תמר, כאמור, ההודעה נגדה נדחתה; בעניין מוטי, כאמור, ניתן פסק דין בהעדר הגנה לטובת קרנית; בעניין אלינור, מהנימוקים שפורטו לעיל, אני מחייב את אלינור לשפות את קרנית (יחד ולחוד עם מוטי), במלוא הסכומים שאותם חוייבה קרנית לשלם לתובע, לרבות שכ"ט עו"ד והוצאות משפט.
בנוסף, אני מחייב את אלינור לשלם לקרנית הוצאות משפט ושכ"ט עו"ד בגין ההודעה לצדדי ג' בסכום כולל של 20,000 ₪, תוך 30 יום מהיום.

בהליך דנ"א (דנ"א) שהוגש בשנת 2023 בעליון נפסק כדקלמן:

המשיבות 3-1 הגישו תביעה נגד המבקש, המשיב וקרנית – קרן לפצוי נפגעי תאונות דרכים (להלן: קרנית) בעילות מכוח חוק פיצויים לנפגעי תאונות דרכים, התשל"ה-1975 (להלן: חוק הפלת"ד או החוק), וקרנית הגישה הודעת צד שלישי נגד המבקש כבעל הרכב ונגד המשיב לפי סעיף 9(א) לחוק.
...
עוד נפסק כי דין טענות המבקש בעניין חלוקת האחריות בינו לבין המשיב להידחות.
כפי שיפורט להלן, אני סבור שתנאים אלה אינם מתקיימים בענייננו.
מדובר אפוא ביישום נסיבות העניין בהתאם לסטנדרט של אשם ולא בהחמרת סטנדרט ההתנהגות המצופה ממתיר שימוש ברכב, ואף לא מן הנמנע שבעתיד ועל סמך תשתית עובדתית אחרת יגיע בית המשפט למסקנה שונה לגבי קיומו של אשם בהתנהלות מתיר שימוש ברכב.
הבקשה נדחית אפוא.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

קרנית הגישה כתב הגנה בגדריו ביקשה להורות על דחיית התביעה, יחד עם הודעה לצד שלישי כנגד בעל הרכב – הנתבע מס' 1, אשר התיר את השמוש ברכב חרף העובדה שלא היתה לרכב פוליסת ביטוח חובה ברת תוקף; וכנגד צדדי ג' 2-3 מכוח היותם הנוגע ו/או המחזיק ו/או המשתמש ו/או הבעלים של הרכב, שעה שהשימוש בו, במועד התאונה לא היה מכוסה בביטוח חובה כמתחייב מהוראות הפקודה.
...
דיון: לאחר ששקלתי טענות הצדדים, הגעתי לכלל מסקנה כי דין הבקשה להידחות.
ואולם, סבורני כי לאור העיקרון הדיוני כמפורט לעיל, לפיו התובע מביא ראיותיו לפני הנתבע והנתבע מביא ראיותיו לפני הצדדים השלישיים, גובר על אינטרס של צד, הקיים תמיד להצניע את ראיותיו עד לקבלת ראיות הצד שכנגד (ראו והשוו האמור בהחלטתי בת"א (מחוזי חי') 330/08 פנקס נ' יוסיפוב (23/09/14)).
נוכח האמור, בהיעדר נימוקים המצדיקים זאת דין הבקשה להידחות.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו