מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

הודאת קטין ללא הרשעה בגניבה מרכב ופריצה לרכב

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2021 בשלום חדרה נפסק כדקלמן:

קביעת מיתחם העונש ההולם המערער הורשע בהתאם להודאתו בעבירות המיוחסות לו בכתב האישום המתוקן, בבצוע עבירה של כניסה לישראל שלא כחוק, שנתלוותה אליה סדרה של עבירות הכוללות גניבת רכב, החזקת כלי פריצה, נהיגת רכב ללא רישיון נהיגה בידי מי שאינו מורשה לנהיגה כלל ונהיגת רכב בקלות ראש.
- רע"פ 4624/20 נסר עגלוני נ' מדינת ישראל (14.7.20): נדחתה בקשת רשות ערעור על עונש של 9 חודשי מאסר לריצוי בדרך של עבודות שירות שנגזר על המבקשים בגין גניבת אופנוע בצוותא, תוך שנדחתה טענת המבקשים לאפליה אסורה בינם לבין שותפם הקטין שנידון למאסר בפועל בן 6 חודשים, מתוכו 4 חודשים במצטבר לעונש מאסר אחר שריצה.
...
בנסיבות אלה, לאור החומרה היתירה בהצטיידות במחשב רכב לשם ביצוע הגניבה המצביעה על תכנון מוקדם, לאור העובדה שהנאשם נכנס למדינה שלא כחוק ולא לשם עבודה לגיטימית כי אם לשם ביצוע עבירות חמורות שהוגדרו מזה שנים רבות "מכת מדינה", סבורני שמתחם העונש ההולם הינו 12-24 חודשי מאסר בפועל.
         "ביסוד הענישה אינו עומד שיקול אחד ויחיד, אלא מכלול של שיקולים. במלאכת הענישה בכל מקרה ומקרה חייב השופט למצוא את המשקל הראוי שיש להעניק לכל אחד מהשיקולים הנזכרים, תוך שהוא מודע לכך כי לעיתים קרובות שיקול אחד בא על חשבונו של שיקול אחר. מכאן, שהעונש אשר מוטל בסופו של דבר על הנאשם, אינו אלא תוצאה "משוקללת" – אם תרצה פשרה – של השיקולים השונים שיש להביאם בחשבון.
על כן, בהתחשב בחומרת המעשים שביצע הנאשם לאחר תכנון מוקדם ותוך הצטיידות בכלי פריצה לרבות מחשב רכב, בנסיבותיהם בהם לא הסתפק הנאשם בגניבת הרכב וניהל מרדף, במידת אשמתו של הנאשם, בערכים החברתיים שנפגעו, במידת הפגיעה בהם ובמדיניות הענישה הנוהגת, הגעתי לכלל מסקנה כי יש להטיל על הנאשם את העונשים הבאים: מאסר בפועל למשך 14 חודשים אשר יחושב ממועד מעצרו 22.08.2021.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

לאור הודאת הנאשם 3 בבצוע העבירה ומאחר ובמועד ביצוע העבירה הוא היה קטין, נקבע כי הוא ביצע את העבירה מבלי להרשיעו.
כן הגיש ב"כ המאשימה פלט מאסרים קודמים וגיליון הרשעות קודמות של הנאשם 3 הכולל הרשעה אחת משנת 2018 בבית משפט לנוער בנצרת בעבירות של ניסיון לגניבת רכב, הפרת הוראה חוקית, ניסיון לפריצה לרכב בכוונה לגנוב (3 עבירות), ניסיון לגניבה מרכב, ניסיון להתפרצות למוגרים/תפילה לבצע עבירה, ניסיון לגניבה (2 עבירות), ניסיון להונאה בכרטיס חיוב, ניסיון לפריצה לבנין שאינו דירה ובצוע גניבה והפרעה לשוטר במילוי תפקידו, בגינה נידון ל-6 חודשי מאסר בפועל וענישה נלווית.
...
על הנאשם 2 הנני גוזר את העונשים הבאים: 20 חודשי מאסר בפועל, בניכוי ימי מעצרו מיום 28.10.2020.
על הנאשם 3 הנני גוזר עונש כולל בגין האישום בתיק דנן ובתיק המצורף, כמפורט להלן: 24 חודשי מאסר בפועל, בניכוי ימי מעצרו מיום 28.10.2020.
אני מורה על חילוט הנשק והתחמושת שנתפסו, זאת בחלוף 45 ימים מהיום או לאחר שפסק הדין יהפוך לחלוט, לפי המאוחר מביניהם.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2022 בשלום רמלה נפסק כדקלמן:

רע"פ 7577/17 נסיראת נגד מדינת ישראל (24.12.17: נאשם, שהורשע לפי הודאתו בגניבת רכב, בפריצה לרכב, הוא ניתק את מחשב הרכב, חיבר אותו למחשב חלופי, נעצר בדרכו עם הרכב אל תחומי הרשות, צורף תיק נוסף של נהיגה בזמן פסילת רישיון, בעל הרשעה קודמת אחת, בעל 14 הרשעות תעבורה, תסקיר שלילי, נדון ל – 11 חודשי מאסר בפועל.
יצוין, כי הנאשם עצמו, מטעמיו שלו, בחר שלא לצרף את התיקים הנדונים בפניי למסגרת גזר-הדין הנ"ל. שקלתי את נסיבותיו האישיות של הנאשם, ובכלל זה אלו שנמסרו בעת הטיעון לעונש (עמוד 20 שורה 25), את העובדה, כי מדובר בנאשם צעיר, יליד 1996, בעל מישפחה ושני ילדים קטינים, שיוותרו תקופה בלא דמוית אב, אשר הורשע בעקבות הודאתו וחסך זמן צבורי ניכר.
...
לאור התכליות העומדות אחר העבירות שאותן ביצע, עקרון ההלימה, העובדה כי מדובר ב"כמכת מדינה" ופסיקה הנוהגת בתחום אני קובע כי מתחם הענישה ביחס למתואר בכל כתב-אישום בנפרד (יישום הלכת ג'אבר), הינו כפי שעתרה לו המאשימה, כלומר בין 8 – 18 חודשי מאסר.
מעבר לכך, יצוין, כי הנאשם אינו ראוי לביצוע מאסר בדרך שכזו והתנהלותו מול הממונה רק מוסיפה נופך של שכנוע למסקנה זו. אין חולק כי ענישה של מאסר בפועל הניתנת לריצוי בדרך של עבודות שירות הינה ענישה בעלת אופי שיקומי היאה, בדרך כלל, למי אשר עלו על דרך שיקומית ואין זה המצב בעניינו של הנאשם העומד לדיון בפניי.
אני סבור, כי הגיעה העת להבהיר לנאשם זה את חומרת מעשיו בענישה מחמירה בדרך של מאסר בפועל באופן הנושק לעתירתה של המאשימה, שכאמור היא סבירה בנסיבות ומשקללת היטב את כלל השיקולים דלעיל.
תוצאה: לאור על האמור לעיל, אני גוזר על הנאשם את העונשים הבאים: 14 חודשי מאסר בפועל, מהם תנוכה תקופת מעצרו בשני התיקים (9.1.18 – 14.1.18 + 12.2.19 – 13.2.19) או כפי רישומי שב"ס, ולשם ריצוי עונשו יתייצב הנאשם בתאריך 1.8.22 בשעה 09:00 בבית הסוהר "הדרים" כשהוא מצויד בעותק מגזר-דין זה ובתעודת זהות.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2020 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

כתב האישום הנאשם הורשע על פי הודאתו בכתב אישום מתוקן.
בגין מעשים אלה הורשע הנאשם בעבירות של קשירות קשר לבצוע פשע, לפי סעיף 499(א)(1) לחוק העונשין, התשל"ז – 1977 (להלן – חוק העונשין); בעבירה של פריצה לרכב בכוונה לגנוב, לפי סעיף 413ו סיפא לחוק העונשין ובעבירה של גניבה, לפי סעיף 384 לחוק העונשין.
מאידך, הסנגור טען לעיקרון אחידות הענישה ובקש להשוות את עניינו במידת האפשר לעניינו של הנאשם האחר, שנשפט כקטין ועניינו הסתיים בדרכי טפול ללא הרשעה, תוך הטלת קנס פיצוי והתחייבות.
...
יוצא אפוא, כי הנאשם הורשע בשתי עבירות של קשירת קשר לביצוע פשע, שתי עבירות התפרצות לרכב בכוונה לגנוב ושתי עבירות של גניבה.
במקרה שלפניי ובהתאם למבחנים שנקבעו ע"פ 4910/13 בני ג'אבר נ' מ"י (מיום 29.10.2014) אני קובע כי מדובר באירוע אחד, זאת בשל סמיכות הזמנים (מספר שעות), זהות המעשים וזהות עבירות.
גזירת הדין לפיכך, אני מחליט לגזור על הנאשם את העונשים הבאים: 5 חודשי מאסר בפועל בניכוי מלא של ימי מעצרו של הנאשם בתיק זה ע"פ חישוב שב"ס שיכריע; 8 חודשי מאסר, שלא ירוצו אלא אם יעבור הנאשם כל עבירת רכוש כלפי רכב, לרבות היזק בזדון לרכב וקשירת קשר לפשע, וזאת בתוך שנתיים משחרורו; 4 חודשי מאסר שלא ירוצו, אלא אם יעבור הנאשם כל עבירת גניבה וקשירת קשר לעוון, בתוך שנתיים משחרורו; פיצוי לכל אחד מהמתלוננים עדי תביעה 2 ו-3 בסך 500 ₪.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2023 בשלום נתניה נפסק כדקלמן:

הנאשם ללא הרשעות קודמות, אך בין השנים 2019 – 2022 ניפתחו נגדו מספר תיקים פליליים.
רע"פ 2054/18 היתם רבאיעה נ' מדינת ישראל (12.03.18): המבקש הורשע על פי הודאתו, בבצוע עבירות גניבת רכב, הפרעה לשוטר בשעת מילוי תפקידו, נהיגה פוחזת ברכב ונהיגה ללא רישיון נהיגה בתוקף.
המערער חבר לאחרים במטרה לגנוב קטנועים, חלקו היה מרכזי, שכן הוא שנהג בקטנוע הגנוב בנסיעה פראית ומסוכנת, בעודו מרכיב אחר מאחוריו (המעורבים האחרים היו קטינים).
עפ"ג (מחוזי מרכז-לוד) 60489-11-19 מוחמד אבו עראם נ' מדינת ישראל (17.2.20, לא פורסם): המערער הורשע בגניבת רכב בצוותא, ניסיון גניבת רכב, קשירת קשר לפשע, כניסה לישראל שלא כחוק, נהיגה ללא רישיון נהיגה וללא ביטוח, זיוף סימני זהוי של רכב והחזקת כלי פריצה לרכב.
...
הערעור נדחה.
מן העבר האחר, בהתחשב בכך שהמדובר בפעם הראשונה בה ייגזר דינו של הנאשם, בהתחשב בתקופת המאסר הממושכת שתיגזר עליו, ובהתחשב במרכיב הפיצויים בו יחויב, החלטתי להסתפק בגזירת קנס על הצד המתון.
סוף דבר, אני גוזר על הנאשם את העונשים הבאים: 30 חודשי מאסר בפועל, בניכוי ימי מעצרו בהתאם לרישומי שב"ס. 8 חודשי מאסר אותם לא ירצה הנאשם אלא אם יעבור תוך שלוש שנים עבירת רכוש "מסוג פשע", או נהיגה פוחזת של רכב.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו