מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

הודאת נאשם בעובדות כתב אישום על נהיגה ללא רישיון מתאים

בהליך עבירות שאינן תאונות דרכים ואינן דו"חות (פ"ל) שהוגש בשנת 2020 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

העבירה, הסדר הטיעון והעבר הנאשם הורשע בהתאם להודאתו במסגרת הסדר טיעון בכתב אישום מתוקן המייחס לו עבירות של נהיגה פוחזת של רכב בנגוד לסעיף 338(א)(1) לחוק העונשין, תשל"ז-1977 (להלן: "חוק העונשין") נהיגה ללא רישיון נהיגה מתאים לסוג בו נהג בנגוד לסעיף 10א לפקודת התעבורה [נוסח חדש], תשכ"א-1961 (להלן: "פקודת התעבורה") ונהיגה ללא פוליסת ביטוח בת תוקף בנגוד לסעיף 2א לפקודת ביטוח רכב מנועי [נוסח חדש], תש"ל-1970.
לפיכך, אין להקל ראש בעבירות אלו, שכן עסקינן בעבירות מהחמורות שבפקודת התעבורה ולהן פוטנציאל לנזק רב. כאשר מדובר בנאשם שנוהג בצורה פוחזת ללא רישיון מתאים כמו גם העובדה כי ביטוח החובה לא תקף בשל כך, הסיכון שבו מעמיד הנאשם את הציבור ומשתמשי דרך תמימים גדל.
ברע"פ 2666/12 אמיר עטאללה נ' מדינת ישראל מיום 23.4.2012 קבע כב' השופט רובינשטיין: "...נהיגה בלי רישיון משמעה הסטאטוטורי נהיגה ללא כישורי נהיגה, וממילא סיכון הזולת. ומעבר לכך נאמר לא אחת כי משמעות נהיגה כזאת, בהעדר ביטוח היא גם הטלת פיצוי הנפגעים על הציבור". בעפ"ת 42946-08-11 מסארווה נ' מדינת ישראל מיום 23.10.11 קבעה כב' השופטת נגה אהד: "על בתי המשפט להלחם מלחמת חורמה בנהגים בלתי מורשים. נהיגה על ידי בלתי מורשה כמוה כעליה על כלי רצח, נהיגה בו בנתיב נסיעה כימעט כמו שימוש ב"רולטה רוסית" .
...
עם זאת, סבורני כי בטווח הארוך עלולה ענישה מעין זו להשיב את הנאשם לביצוע עבירות נוספות ומכאן שהחברה לא שלא תצא נשכרת מהן אלא תיפגע.
משכך אני סבורה כי סיכויי שיקומו של הנאשם הינם גבוהים וכי הטלת ענישה בדמות מאסר שיכול וירוצה בדרך של עבודות שירות יפגע בסיכויים אלה ובמשפחתו.
לפיכך, אני דנה את הנאשם לעונשים הבאים: אני מצווה על מאסרו של הנאשם למשך 5 חודשים, וזאת על תנאי למשך שלוש שנים, אם יעבור על הוראות סעיף 67 ו/או 10(א) לפקודת התעבורה תשכ"א-1961, שעניינם נהיגה בפסילת רישיון או נהיגה ללא רישיון נהיגה בתוקף (למעט רישיון נהיגה שפקע מסוג ברירת משפט) או נהיגה פוחזת של רכב.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

בהתאם להכרעת הדין מיום 31.10.2021, הנאשם הורשע על פי הודאתו במסגרת הסדר טיעון בעבירות הבאות: סיכון חיי אנשים במזיד בנתיב תחבורה, לפי סעיף 332(2) בחוק העונשין, התשל"ז-1977 (להלן – החוק); נהיגה בזמן פסילה או בנגוד לתנאים, לפי סעיף 67 בפקודת התעבורה, התשכ"א-1961 (להלן – הפקודה); איסור לנהוג בלי רישיון נהיגה תקף, לפי סעיף 10(א) בפקודה; איסור לנהוג בלי רישיון נהיגה תקף לרכב מאותו סוג, לפי סעיף 10(א) בפקודה.
עובדות כתב האישום המתוקן ביום 23.4.2016 נהג הנאשם על אופנוע מסוג סוזוקי (להלן – האופנוע) בשדרות בגין לכיוון צפון, בלי שהיה לו רישיון נהיגה תקף ובלי שהוציא רישיון נהיגה לאופנוע.
הערכים החברתיים שעליהם נועדו להגן עבירות הנהיגה בזמן פסילת רישיון הנהיגה, נהיגה ללא רישיון נהיגה מתאים ונהיגה ללא רישיון נהיגה, הם גם ההגנה על חיי אדם ועל בטחונם של עוברי הדרך העשויים להפגע בשל הסיכון העצום הנשקף מנהיגתם של מי שאינם כשירים לנהוג או אינם מורשים לנהוג, הסדר הצבורי ושלטון החוק, הנפגעים מהפרת חוקי התנועה.
...
עם זאת, למרות הנזק החמור שעשוי היה להיגרם, בסופו של דבר רק הנאשם נפצע באורח קל. בנסיבות אלו, מידת הפגיעה בערכים המוגנים הייתה ברמה בינונית נוטה לפגיעה ברמה גבוהה.
בנסיבות הקשורות בנאשם, "יש לבחון את סוג ההפרעה הנפשית ועוצמתה, ועד כמה הוגבלה בעטיה יכולתו – לא עד כדי חוסר יכולת של ממש כאמור בסעיף 34ח – להבין את אשר הוא עושה או להימנע מעשיית המעשה. על מידת הפגיעה ביכולתו של מבצע העבירה להבין את מעשהו או להימנע ממנו, ניתן ללמוד ממכלול הראיות, לרבות מעשיו של מבצע העבירה לפני האירוע, במהלכו ולאחריו וכן מחוות דעת מומחים" (ע"פ 10416/07 דולינסקי נ' מדינת ישראל (7.12.2009)‏‏, כבוד השופט י' עמית, פסקה 11).
גזירת העונש המתאים לנאשם קביעת העונש בגדרי מתחם העונש: לנוכח כל האמור ולאחר שניתן משקל רב לכך שחלפו כשש שנים מאז נעברו העבירות, נמצא כי יהיה זה נכון להעמיד את עונשו של הנאשם בתחתית מתחם העונש ההולם ולהשית עליו מאסר בעבודות שירות לצד מאסר מותנה לתקופה משמעותית.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי באר שבע נפסק כדקלמן:

על יסוד הודאת הנאשם בעובדות כתב האישום המתוקן, כאמור, הוא הורשע בעבירות של סיכון חיי אדם במזיד בנתיב תחבורה, לפי סעיף 332(2) בחוק העונשין התשל"ז-1977; החזקת סם שלא לצריכה עצמית, לפי סעיף 7 בפקודת הסמים המסוכנים [נוסח חדש], התשל"ג- 1973; נהיגה ללא רישיון נהיגה בתוקף, לפי סעיף 10(א) בפקודת התעבורה [נוסח חדש], תשכ"א- 1960; ונהיגה ברכב ללא רישיון רכב, לפי סעיף 2 בפקודת התעבורה [נוסח חדש], התשכ"א-1960.
ב"כ המאשימה טענה כי העונש המוצע תואם את הפסיקה.
...
עם זאת, לאחר ששקלתי בדבר, באתי למסקנה כי יש לכבד את המלצת הצדדים לעונש.
בהתחשב בכל האמור, אני דן את הנאשם לעונשים הבאים- 4 שנות מאסר בפועל, מיום מעצרו.

בהליך תיק תת"ע אדום (תתע"א) שהוגש בשנת 2021 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

ביום 5.7.21 הורשע הנאשם, בהתאם להודאתו בעובדות כתבי האישום, בשתי עבירות נהיגה ללא רישיון מתאים לפי סעיף 10(א) לפקודת התעבורה.
עפ"י המתואר בכתב האישום בתיק 6639-07-20 ביום 16.7.20, בשעה 17:20, נהג הנאשם באופנוע מסוג סאן יאנג טיואן שמספרו 08047734 וזאת בזמן שמעולם לא הוציא רישיון נהיגה על רכב מסוג זה. עפ"י המתואר בכתב האישום בתיק 4564-10-20 ביום 1.10.20, בשעה 00:00, נהג הנאשם באופנוע הנז' וזאת בזמן שמעולם לא הוציא רישיון נהיגה על רכב מסוג זה. הנאשם צירף מטעמו את הראיות הבאות: פרוטוקול שימוע לגבי החלטה לפסילה מנהלית בה טען שהאופנוע בו נהג משמש את השליחים בעסק שבבעלותו.
...

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2024 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

כללי הנאשם הורשע, על פי הודאתו בעובדות כתב אישום מתוקן, בעבירת סיוע לגניבת רכב שבוצעה ביום 9.4.22.
ב"כ הנאשם, אשר תמך אף הוא טיעוניו בפסיקה והסתייג מהפסיקה שהוגשה על ידי המאשימה, הודיע כי הנאשם עומד על הודאתו בבצוע כלל העבירות, ביקש לגזור את מיתחם העונש ההולם מהמתחם שייקבע ביחס ליוסף, המבצע העקרי, ובקש לגזור על הנאשם עונש של שישה חודשי מאסר שירוצו בעבודות שירות, להפעיל את עונש המאסר המותנה שתלוי ועומד לחובתו באופן שיחפוף בחלקו לעונש שייגזר ובעבודות שירות, כך שבסך הכל ירצה שבעה חודשי מאסר בעבודות שירות, וכן ביקש לגזור עליו מאסר מותנה, קנס, פסילה מלקבל או להחזיק רישיון נהיגה שלא תעלה על שישה חודשים ופסילה על תנאי.
עוד נטען כי מדובר בעבירה ראשונה של נהיגה ללא רישיון נהיגה המתאים לסוג הרכב, וכי עברו התעבורתי של הנאשם אינו מכביד ומתייחס, בחלקו, גם לעבירות שביצע בהיותו קטין שלא מלאו לו 16 שנים, כשרכב על אופניים חשמליים.
גם נהיגה על אופנוע ללא רישיון דרשה היערכות מראש ומלמדת על גישה לאותו כלי רכב שעליו רכב הנאשם ועל הסכנה הכרוכה בגישה זו. נתתי דעתי לעובדה כי בעת ביצוע העבירות היה לנאשם רישיון נהיגה על רכב פרטי, כך שהוא הכיר את כללי השמוש בדרך.
...
מכלול הנסיבות שאינן קשורות לביצוע העבירות מוביל למסקנה כי בתיק העיקרי יש לגזור על הנאשם עונש המצוי בחלקו התחתון של מתחם העונש ההולם, סמוך לתחתית המתחם, וביחס לתיק המצורף יש לגזור על הנאשם עונש המצוי באמצע מתחם העונש ההולם, תוך חפיפה מסוימת ביניהם.
לפיכך, אני גוזרת על הנאשם את העונשים הבאים: שישה חודשי מאסר שירוצו בעבודות שירות.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו