בעיניין עבירות המס, הפניתה המאשימה לרע"פ 1269-06 אברמוב נ' מדינת ישראל (ניתן ביום 19.09.06), שם הורשע הנאשם לפי הודאתו בכתב אישום מתוקן במספר עבירות מס בין היתר ניהול פנקסי חשבונות כוזבים, מירמה עורמה ותחבולה, ניהול ספרים כוזבים.
דיון וגזירת הדין:
הנאשם הורשע ע"פ הודאתו בבצוע עבירה של גניבה בידי עובד (ריבוי עבירות) – עבירה לפי סעיף 391 לחוק העונשין, עבירה של רישום כוזב במסמכי תאגיד (ריבוי עבירות) – עבירה לפי סעיף 423 לחוק העונשין, מירמה ותחבולה (ריבוי עבירות) – עבירה לפי סעיף 220(5) לפקודת מס הכנסה.
על חומרת העבירות ניתן ללמוד אף מהעונש המירבי שנקבע בצידן עונש של שבע שנות מאסר לעבירה של גניבה ממעביד, חמש שנות מאסר לעבירה של רישום כוזב במסמכי תאגיד, וחמש שנות מאסר לעבירות של השמטת הכנסה ושימוש במירמה בכוונה להיתחמק ממס.
(-) רע"פ 5540-15 גאוי נ' מדינת ישראל (ניתן ביום 24.08.15), הנאשמת הורשעה על פי הודאתה בעובדות כתב אישום מתוקן והורשעה בעבירות גניבה בידי עובד וזיוף מסמכים, לאחר שגנבה ממעסיקיה פנקסי שיקים, במשך שנתיים, והשתמשה במירמה בסך כולל של כ-100,000 ₪.
...
לאור הנסיבות שפורטו לעיל ובשים לב לפסיקה שעוסקת בעבירות דומות ושבהן הנסיבות קרובות בחומרתן, סבורני כי מתחם הענישה ההולם, מצוי בין 12 עד 28 חודשי מאסר בפועל.
בבואי לבחון את הנסיבות שאינן קשורות לביצוע העבירה, אציין כי במכלול השיקולים נלקחו כנסיבות לקולא הודאתו המהירה של הנאשם במסגרת החקירה המשטרתית ובפתח משפטו במסגרת כתב האישום המתוקן שהוגש לבית המשפט, נטילת אחריות על מעשיו והבעת החרטה והבושה בפניי ובפני שירות המבחן, כמו כן גם גילו, עברו הפלילי הנקי, המלצת שירות המבחן החיובית וסיכויי שיקומו.כל אלה הביאוני למסקנה שבנסיבות העניין ניתן להטיל על הנאשם עונש ברף התחתון של מתחם הענישה שקבעתי לעיל.
סוף דבר:
בנסיבות הנ"ל ולאחר שנתתי דעתי ושקלתי את מכלול השיקולים והנסיבות המפורטות לעיל, תוך בחינת טענות הצדדים ומבלי להתעלם משיקולי הענישה, הערכים שנפגעו ונסיבותיו האישיות של הנאשם, אני גוזר על הנאשם את העונשים הבאים:
12 חודשי מאסר בפועל בניכוי ימי מעצרו מיום 6.2.17 ועד ליום 8.3.17.